Endurocu.Com

         
 

 

 
         
  |  Giriş  |  Hemen Üye Ol    

Endurocu

Endurocu

Endurocu

Endurocu

Endurocu


 
Site Girişi
Üye Adı:
Şifre:

Şifremi unuttum!
   Hemen Üye Ol

Members List Üyelik
Son Üye:Dakarist
Bugün:0
Dün:0
Toplam:8715

Sitede şu anda toplam 2408 aktif kullanıcı
ve ziyaretçi gezmektedir.
 


 
APRILIA BMW HONDA KAWASAKI KTM MOTOGUZZI SUZUKI YAMAHA
 

 
 

Kymco Xciting 250i

Genel Durumu: 249 cc, 8200 devirde 22 beygir, 6500 devirde 20.7 Nm tork, yakıt enjeksiyonlu, su soğutmalı, 4 zamanlı SOHC tip motor, kuru debriyaj ve aktarma kayışlı otomatik vites, elektrikli marş ve CDI ateşleme, otomatik jikle, 185 kg, 820 mm. sele yüksekliği, son hızı 140 km/saat.

Yakıt Sarfiyatı: Şehiriçi 4.0-4.5 lt/100 km, şehirdışı 3.5-4.0 lt/100 km.

Standart Donanım: Ön cam, cep telefonu şarj soketi, sele içi aydınlatma, hidrolik sele açma kolu, kontak kapağını açma-kapama anahtarı, uzun far uyarı düğmesi, "sele kapağı açık" + "yetersiz yakıt" + "yetersiz akü şarjı" + "yetersiz yağ basıncı" + "enjeksiyon sistemi arızası" + "yağ değişim periyodu" + "yan ayaklık açık" uyarı lambaları, devir saati, benzin ve hararet göstergeleri, dijital km sayacı + tripmetre + saat sistemi, acil durum motor stop düğmesi, önde biri kilitli iki adet eşya bölmesi, yolcu tutunma demiri, mesafesi ayarlanabilir sürücü bel desteği, sertlik derecesi 5 kademe ayarlanabilir arka amortisörler, paslanmaz çelik egsoz ve üzerinde ısı yalıtım levhaları, euro-3 standardında katalitik konvertör.

Güvenlik Donanımı: Yan ayaklık açıldığında motor stop sistemi, motor yatma açısı belli dereceyi aştığında otomatik benzin kapama ve motor stop özelliği, motor hararet düzeyi kritik noktaya ulaştığında otomatik motor devrini düşürme sistemi, bütün sigortaların yedeklerinin üzerinde gelmesi, dijital yollu motor arıza tespiti için bağlantı soketi.

Olumlu Sürüş İzlenimlerim:
1. Çabuk ısınıp, çabuk devirleniyor, ısınınca da performansı artıyor. Soğukta rölantide; motor sıcakken yüksek devirden ani rölantiye geçişte stop etme olayı yok.
2. Uzun yola olduğu kadar, şehiriçi kullanıma da uygun. Her yük ve yol şartlarında düşük devirde ani kalkış yapabiliyor. Düşük hızda da dengesini çok iyi koruyor.
3. Rampa çıkışta uzun süre hızını koruyor, inişte ise motor freni oldukça etkili; otomatik vites uzun süre debriyajı serbest bırakmıyor.
4. Kombine fren sistemi sayesinde orta dereceli frenajlara kadar başarılı, dengesini kaybetmiyor. Uzun mesafeli rampa inerken, sürekli fren kullanımına rağmen fren performansı azalmıyor.
5. Ön cam ve ergonomik grenajı sayesinde, sert rüzgardan fazla etkilenmiyor. En azında sürücüye etkilendiğini hissettirmiyor; çünkü sürücü sadece rüzgar sesini hissediyor, rüzgarın sürücüye teması yok denecek kadar az.
6. Motor ve rüzgar sesini sürücü az hissediyor. Öyle ki, dış ortamdaki ses ve rüzgarın az olduğu sürüşte, 90 km/saat hıza kadar sürücü müzik dinleyip artçı ile konuşabilir. Bu hızdan sonra en iyi kulaklıkla dahi olsa müzik dinlemek zorlaşıyor.
7. Motorun kendini en rahat hissettiği hız bölgesi 100-110 km/saat. Bu hıza motor çok kısa sürede ve yüksek devirleri çevirmeden ulaşıyor. 110-125 arası sürate aynı performansla olmasa da zorlanmadan ulaşıyor. Son hızı olan 140’ı iki kişiyle bile görüyor.
8. Ayarlanabilir sürücü bel desteği, farklı ayak uzatma ve farklı mesafede oturabilme seçenekleri sunması ile uzun yol konforu sunuyor. Yol yorgunluğu en alt seviyede ve uzun süre mola vermeden yolculuk imkanı veriyor.

Olumsuz Sürüş İzlenimlerim:
1. Her boyutu ve ağırlığıyla, sınıfının ortalamasının üzerinde. Sele boyu çok yüksek (820 mm), iki tekerlek arası mesafe uzun, gidon dönüş açısı dar, ağırlık merkezi yüksekte. Bütün bu faktörler bir araya gelince zor manevraları yapamayacağı anlamına geliyor. Dar bir yolda küçük bir scuterin bir ileri-geri yaparak geri dönebileceği koşullarda, bu makine aynı manevrayı iki defa tekrarlayarak aynı pozisyona ancak geliyor.
2. Boyutları, dar dönüş açısı ve ağırlığı yüzünden; eğimli yolda geri manevra yaptırmak, eğimli zeminde park etmek, eğimli zeminde orta ayaktan dengeli şekilde indirmek zorlaşıyor. Etkili ve dikkatli bir kas gücü yada ikinci kişi yardımı gerektiriyor.
3. Performansı 125 Km süratten sonra çok düşüyor, 140 Km son sürate de zorlanarak ulaşıyor. Hızlı arabalarla yarışmak için değil.
4. Panik fren performansı iyi değil, dengesi hemen bozulma eğilimine giriyor. El freni ve ABS yok.
5. Selenin artçı kısmı daha da yüksek, kısa boylu bir artçı binip inmede zorluk çekebilir.
6. Selenin hacmi, bir maxi-scoterdan beklenmeyecek kadar küçük. Bir kaskı zor içine alıyor.
7. Arka çanta bağlantı aparatı ya düşünülmemiş, yada kendi orijinal çantasını kullandırmak için bağlantı şekli kısıtlanmış. Fakat bağlantı yerinin orijinalliğini bozmak kaydıyla her türlü çanta kolayca takılabilir.
8. Benzin depo girişi gidon kolu seviyesinin hemen altında. Bu olmaması gereken özellik; hem motorun dengesini bir parça etkiliyor, hem de deponun hava yapmasını neden olarak ful depo benzin alınmasına ilk anda engel oluyor.
9. Bu saydığım olumsuzlukların belki çoğu önemsiz. Fakat önemli bir olumsuzluk var ki, motorun genel karakterini belirliyor :
Boyutları ve ağırlığıyla bu motor boyu 175 cm’den kısa, kas gücü zayıf, motora yeni başlayan bir acemi için hiç uygun değil.

Tasarımı incelediğimde; boyu 180 cm’den uzun, kilosu 80 kg’ın üzerinde; kısa ve orta mesafede sakin sürüşlü gezilerde kullanmak isteyen tecrübeli motorcular için tasarlandığını düşünüyorum. Bu vasıflarda ve beklentide bir motorcu için son derece ideal.

Bunlar benim görüşlerim, yanlış olabilir, karar sizin. (Bu yazı Bilgin Şanlı'dan alıntıdır.)

Eklenme November 9th 2008
Yazan: Özer ÖNDER
Puan:
İlgili Bağlantı: www.kymco.com.tr
Hit: 15023
Dil: turkish

  

[ İncelemelere Geri Dön | Yorum Ekle ]
 
 

Bilgi & Servisler

Foto Galeri



Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar