Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Misafir Misafir
|
Tarih: Cmt Ağu 28, 2010 4:12 pm Mesaj konusu: EV YAPIMI RÜZGAR DAĞITICI ( iki liraya onbeş dakikada ) |
|
|
kullandıgım malzemeler:
bir parça plexiglass (para almaya utandı adam )
falçata (evde var)
makas (evde var)
cetvel (evde var)
fayans döşeli bir yer (evde var)
kaydırmaz (evde var)
2 adet adını satan kırtasıyecinin dahi bilmediği kağıt sıkıştırmaya yarayan bişey (2 tl)
Edremit ve bandırma gezilerinden sonra bir rüzgar dağıtıcıya ihtiyacım olduğunu anlamıştım. bandırmadaki dostlarım Face ve coşkun abinin kullandıkları küçük ama işlevsel ilave parçadan edinmeyi düşündüm ancak bulamadım. ( face parçanın resmini eklerse daha aydınlatıcı olacaktır diiimi arkadaslar )
bi ara arabamın kırık olan aynasını değiştirmek için girdiğim oto camcısında plexi bulunup bulunmadıgını sordum. evet yanıtını aldıktan sonra ihtiyacımı tarif ettim fakat adamın önerileri ciddiye alına bilecek türden değildi ( ''japonu daya gitsin abi'' gibi )ben de aşağıdaki parçayı alıp çıktım ( bu temizlendikten sonraki hali tabii )
sonra bir falçata ve cetvel yardımı ile kesmek istediğim yerden bir kaç kere derin çizikler attım
sonra cizdiğim yerden bastırmaya devam ederek kanırttım ve tam da olması gereken yerden kırıldı
sonra parçayı zemine bir süre sürterek kalan çıkıntıları temizledim
makaslada incesini aldım
resimdeki kağıt tutmaya yarayan, her kırtasiyede bulabileceğiniz, çelikten mamül, çok güçlü, parlak gördüğünüz sapları kolayca çıkabilen malzemenin adını TUTTURUCUK ilan ediyorum
tutturucuklarımızı birbirine de tutturabiliyoruz (bunlar başka daha küçük olanlar)
ve sonra tutturucuklarımızın bir yönüne yeni parçayı diğer yönüne de motosikletimizin camını tutturuyoruz
ben motorun camını çizebilir ve yüksek hızlarda kayabilir belki diye kaydırmaz da koydum araya
ve mevcut cama belli bir açı ile durması daha makbul diyerek aşağıdaki gibi yerlestirdim
bir ara stickerini taşıdıgım şu siteye de üye olmak lazım ayıp oluyor valla
bir deneme sürüşü yapıp geldim hemen 50 km . 160 a kadar çıktım.
sonuç mikkemmel
tek kusur kaydırmazın rengi. gerçi bikere denerim uçup gitmezse gerek bile yok demektir.. |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
motorcuk Kıdemli Üye
|
Tarih: Cmt Ağu 28, 2010 5:02 pm Mesaj konusu: Ön cam |
|
|
Pratik çözüm bu olsa gerek ama devamlı yüksek süratte ne olur ? dayanırmı acaba?.. _________________
m |
|
Başa dön |
|
|
motorcuk Kıdemli Üye
|
|
Başa dön |
|
|
Misafir Misafir
|
Tarih: Cmt Ağu 28, 2010 5:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
aslında o başlıgı okurken ben de karar vermiştim aynısından edinmeğe. ama sonradan orjinal camı delme fikri vazgeçirmişti beni |
|
Başa dön |
|
|
motorcuk Kıdemli Üye
|
Tarih: Cmt Ağu 28, 2010 7:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bir daha çıkarmayacağın için orjinal camı delmen bir sorun yaratmıyor..(bana göre) _________________
m |
|
Başa dön |
|
|
|
|