Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Alfa ------------------------


Kayıt: Mar 04, 2007 Mesajlar: 527 Nerden: İstanbul
OFFLINE
|
Tarih: Pzr Ağu 15, 2010 2:07 am Mesaj konusu: Süperspor(RR) Motorlar ve Kızaklama |
|
|
Motosiklet lastiklerinin yanakları yükselip tabanları daraldıkça kızaklama riski azalır. Yine lastik havalarının doğru basınçta olması durumunda aracın ağırlığının artması kızaklamayı zorlaştırır ancak lastik havaları az ise ağırlığın artması olumsuz etki yaparak kızaklanma riskini artırır. Uygun lastik diş derinlikleri ve şekilleri kızaklanma riski üzerinde azaltıcı olumlu etki yapar.
Önlem: Dikkatli sürünüz, riskli bölgelerde hızınızı azaltınız. Yine sizden evvel geçen bir araç varsa onun su birikintisini dağıttığı izden geçmeğe çalışınız. Kesinlikle frenlere dokunmayınız. Motoru dik tutunuz ve sağa sola kırmayınız. Düz giderek oluştuysa kızaklanmanın sona ermesi için dua ediniz.
Kesinlikle Racing motorlarla yoğun trafikde gezinmeyiniz.
Bu motorlar yağmur altında özel bileşimli yarış pisti zeminlerinde ve uygun yağmur lastikleri ile sert frenlemeler ve sert dönüşler yapabilirler. Ancak burada teknik olarak tüm önlemler alınmış ve tüm şartlar bilimsel olarak hesaplanmıştır. Geriye sadece sürücü faktörü kalır ki bunlarda bu işin ustalarıdır zaten. Caddelerde ise böyle bir önlem ve uygunluk yoktur. Bu sebeple risk faktörleri kontrol edilebilir olmaktan çok uzaktır. İnsan kontrol edemeyeceği faktörlerin üstesinden de gelemez.
Alfa. _________________ Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.
http://alfamotosiklet.blogspot.com
www.alfamotosiklet.net |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
__face__ BMW Grubu


Kayıt: Apr 11, 2006 Mesajlar: 5500 Nerden: Bandırma
OFFLINE
|
Tarih: Pzr Ağu 15, 2010 9:39 am Mesaj konusu: |
|
|
Çok güzel, kıymetli bilgiler teşekkür ederim abicim...
Endurolarla ilgili ne diyeceksin abicim... _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
 |
emrello Kıdemli Üye


Kayıt: Dec 02, 2009 Mesajlar: 703 Nerden: İstanbul
OFFLINE
|
Tarih: Pzr Ağu 15, 2010 11:46 am Mesaj konusu: |
|
|
Yine çok yararlı bilgiler. Teşekkürler! _________________ TA '07 (Anya) |
|
Başa dön |
|
 |
Triumph Tecrübeli Üye


Kayıt: Jul 13, 2004 Mesajlar: 469 Nerden: samsun
OFFLINE
|
Tarih: Pzr Ağu 15, 2010 1:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
ALFA verdiğin bilgilendirici bilgiler ve uygulamalar için teşekkürler... _________________ HÜSNÜ ÇAKAR
efsane satıldı ruhu yüreğimde saklı TRİUMPH daytona 650cc (efsane baba yadigarı) |
|
Başa dön |
|
 |
|
|