Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
babathorn Yeni Üye
Kayıt: Jul 20, 2010 Mesajlar: 6 Nerden: İstanbul / Üsküdar
|
Tarih: Prş Tem 29, 2010 2:00 pm Mesaj konusu: BMW Rider Academy / Enduro Eğitimi |
|
|
Merhabalar,
Geçen sonbahar ehliyetimi ve temel sürüş eğitimimi (@ Villa Levent) almıştım. Birkaç hafta önce de F 650 GS ile motorize oldum.
Motorumun enduro olmasından sebep, eğitim şart sloganından da yola çıkarak, enduro eğitimi de alsam mı diye düşündüm. BMW'yi arayarak Enduro eğitimleri hakkında bilgi aldım. Öncelikle Güvenli Sürüş eğitimlerini almamı tavsiye ettiler. Toplamda dört adet Güv.Sür. ve dört adet de Enduro eğitimleri var. Eğitimlerinin niteliğini sorgulamıyorum, ancak nicelik konusunda biraz tereddüt ettim.
Bu eğitimlerin hepsini almaya kalkarsam, 8 gün ve 2600TL maliyeti oluyor. (Honda'nın da Güv.Sür. eğitimi hemen hemen aynı sürede ve tutarda aslında.) Ben de bu noktada, eğitim, ama nereye kadar diye sormak istedim :) |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
ushuaia Değerli Üye
|
Tarih: Prş Tem 29, 2010 3:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
Guvenli surus egitimlerini baska yerlerden de alabilirsiniz (omm, art, emok) ve daha ucuza mal olur. Enduro egitimi icin de bmw iyidir diye duyuyorum. Ama o da belli bir temel egitimin de otesinde biraz km yaptiktan sonra oneriliyor. |
|
Başa dön |
|
|
babathorn Yeni Üye
Kayıt: Jul 20, 2010 Mesajlar: 6 Nerden: İstanbul / Üsküdar
|
Tarih: Prş Tem 29, 2010 3:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
Teşekkürler Ushuaia. İstanbul'da olduğum için, EMOK seçeneğini de değerlendirebilirim sanırım. Ancak en yakın eğitimleri Eylül'de gözüküyor.
Kayıtlar için (başka arkadaşlara da hazır bilgi olsun), ufak bir Google araştıması yapınca:
- OMM @İzmir http://www.ommriders.org
- ART @Bursa http://www.artmotoakademi.com
- EMOK @İstanbul http://www.emok.org |
|
Başa dön |
|
|
ushuaia Değerli Üye
|
Tarih: Prş Tem 29, 2010 4:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
Rica ederim
Telefondan yazdigim icin daha ayrintili yazamamistim.
Yaz dolayisiyla herkes tatilde sanirim benim gibi o yuzden eylule kadar egitim olmamasi normaldir
Bu arada "motosiklet yol sanati" kitabini da oneririm. Egitim oncesi teorik icin faydalidir. Sanirim omm'nin sayfasinda nasil alinabilecegi yaziyordu. |
|
Başa dön |
|
|
Scotty Tecrübeli Üye
|
Tarih: Prş Tem 29, 2010 7:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bence temel eğitimi aldıysan bir sonraki seviyeyi de al.. Bir müddet kullandıktan sonra ileri seviye eğitimleri almak faydalı olacaktır. Eğitimde öğrendiklerini uygulamadığın sürece yerleşmeyecektir ve ileri seviye eğitimden aklında kalanları daha önceki seviye eğitimlerde öğrendiklerin yerleşmeden yapmaya kalkarsan sıkıntı yaşayabilirsin.
Ev yapmak gibi düşün temeli attın birinci katın tuğlalarını tam olarak dizmeden ikinci kata başlarsan bina büyük ihtimalle yıkılacaktır. Yıkılmama ihtimali de var ama ya yıkılırsa? |
|
Başa dön |
|
|
|
|