Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
emrello Kıdemli Üye

|
Tarih: Sal Mar 23, 2010 8:54 pm Mesaj konusu: Dere geçişleri hakkında... |
|
|
Arkadaşlar önümüzdeki Cumartesi günü için ufak çaplı bir gezi planlıyorum. Ancak uydu fotoğraflarından anladığım kadarıyla küçük bir dere geçişi de güzergaha dahil olacak.
Daha önce dere geçişi yapmadım. Bu konuda fikri/tecrübeleri olanlar paylaşırsa çok sevinirim (hızımız ne olmalı, neresinden geçmeli vs.).
Şimdiden teşekkürler. _________________ TA '07 (Anya) |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
cemt55 Kıdemli Üye

|
Tarih: Sal Mar 23, 2010 9:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
Öncelikle sığ tarafından geçmeli düz geniş taş yüzeylerden değil (yosunlu ve kaygan olacaktır), küçük taşlı alanlar kullanılmalı hafif gazlı kararlı ve durmadan geçilmeli, akıntıyı yandan dik açı ile değil dar açı ile almalı diyorum ben,
başarılar. _________________ ''Tüm yollar ENDURO'ya çıkar.''
Cem TOPAÇ / XTZ 660 TENERE
''Dağ Keçimi Özlüyorum'' |
|
Başa dön |
|
 |
marcos2609 Değerli Üye

|
Tarih: Sal Mar 23, 2010 9:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
bu konuda tecrübem sınırlı olsa da bilgilerimi paylaşayım;
özellikle botlarınızın su geçirmezliğini iyi bilmelisiniz, çünkü ters bir hareketle soğuk bir günde yaklaşık 90 km boyunca ayaklarımı üşüttüm.
dereden geçmeden evvel durup motordan inip kontrol etmelisiniz. genel olarak taşlı zemindir ve kaygandır bu yüzden yüksek hız yerine suyu fazla sıçratmadan ağır biçimde geçmelisiniz.
ayrıca akıntı yüksekse bir anda dengenizi bozabilir, bu yüzden çok dikkatli olmalısınız.
ayrıca ayakta geçerseniz motorun ağırlık merkezini peglere vererek denge hususunu biraz daha sağlama alabilirsiniz.
|
 |
cc Tecrübeli Üye

|
Tarih: Sal Mar 23, 2010 9:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
Emrello eminimki benden daha ustalar vardır bu konuda sana yardımcı olacak.
Ben nacizane bir iki fotoyla anlatayım belki yardımcı olur.
Bazen dereler böyle yardımlaşarak geçilir.
Bazende böyle.
 |
|
Başa dön |
|
 |
emrello Kıdemli Üye

|
Tarih: Sal Mar 23, 2010 9:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
cemt55, marcos2609 ve cc arkadaşlarım, verdiğiniz bilgiler ve fotoğraflar için çok teşekkürler.
Yardımlaşarak geçme konusunda sanırım pek şansım olmayacak (şimdilik tek tabanca olacağım gibi görünüyor).
Şile Yolu >> Cumhuriyet Köyü Yolu >> Karakiraz >> Sahil >> Sahilden Riva şeklinde bir planım var. Sahildeki dereyi geçmeyi gözüm yemezse, geriye dönüp alternatif yollardan Göçbeyli >> Kurtköy'e çıkmayı planlıyorum. Sabah erkenden çıkacağım, akşam 4-5 gibi de Kadıköy'de olmam lazım.
Bana katılmak isteyen arkadaşlar olursa buradan haberleşelim. İstanbul ekibiyle bir türlü tanışamadık, hem de vesile olur. _________________ TA '07 (Anya) |
|
Başa dön |
|
 |
|
|