Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
MesutKORKMAZ Kıdemli Üye
|
Tarih: Çrş Şub 03, 2010 10:23 pm Mesaj konusu: Motorum yoldayken stop ediyordu. |
|
|
31.01.2010 OMM seminerinden sonra arkadaşlarla yemek yedikten sonra eve dönerken Bilkent kavşağını Eskişehir yolu yönünde 500m kadar geçtikten sonra 4 şeritli yolda sol şeritte kaptırmış gidiyordum ki motor stop etti. Debrijaj falan... I ıh çalışmıyor. Neyse ki kazasız belasız sağa yanaşabildim. Arkadaşım Umut'u aradım birazdan geldi. Bu arada motoru çalıştırma girişimlerinden bir kaçı olumsuz olmuştu. Sonra buji kablosuyla oynayınca çalıştı. Umut sağolsun eve kadar refakat etti bana.
Buji kablosundan şüpheleniyordum. Bahane ile bujiyi de değiştireyim dedim. İyi ki demişim.
Mayıs 2008 de motosiklet 20000km de iken değiştirildiği söylenen buji 45000km sonunda ne hale gelmiş.
Buji elektrodu neredeyse seramiğe dayanmış. Ve paslanmış. Muhtemelen su teması vardı
Bu arada stop etme nedeni buji değilmiş. Yan ayak anahtarı imiş. Ben buji kablosuyla oynarken motosiklet sarsıldığı için yan ayak anahtarı temas ediyormuş. Onu da kontak sprey ile resmen yıkadım , hallettim. Yan ayakta da mekanik bir sorun varmış. Zamanla çatalın ağzı ağırlık ve vidanın gevşemesi nedeniyle açılmış. 3,3mm bir açıklık vardı. O da motorun çok yatmasına neden oluyordu. Yan ayağı düzeltince sorun kalmadı.
_________________ BMW F650GS
05324625892
|
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
aleko Kıdemli Üye
|
Tarih: Çrş Şub 03, 2010 10:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
sen makinenin ciğerini mahvetmişsin hocam.
yüreğim acıdı.
garibim, çalışayım da gideyim diye uğraşmış.
vah vah!..
aleko |
|
Başa dön |
|
|
Triumph Tecrübeli Üye
|
Tarih: Çrş Şub 03, 2010 11:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
valla o buji iyi dayanmış ne o öyleya resmen bitmiş iyiki değişmişsin... _________________ HÜSNÜ ÇAKAR
efsane satıldı ruhu yüreğimde saklı TRİUMPH daytona 650cc (efsane baba yadigarı) |
|
Başa dön |
|
|
MesutKORKMAZ Kıdemli Üye
|
Tarih: Çrş Şub 03, 2010 11:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
Haberim olsaydı yapar mıydım.
Şunu da söyleyeyim. Bujinin ciddi biri sorun çıkardığını düşünmüyorum. Şöyleki yeterince yüklendiğim zaman bile bana mısın demedi alet. Ne bileyim yani hızlı gitmez, tekler durur. düzensiz çalışır falan. BUnların hiç biri olmadı daha önce. Son bir kaç haftadır yaşadım ben stop etme sorununu. _________________ BMW F650GS
05324625892
|
|
Başa dön |
|
|
MesutKORKMAZ Kıdemli Üye
|
Tarih: Çrş Şub 03, 2010 11:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
aleko;
Haberim olsaydı yapar mıydım.
Şunu da söyleyeyim. Bujinin ciddi biri sorun çıkardığını düşünmüyorum. Şöyleki yeterince yüklendiğim zaman bile bana mısın demedi alet. Ne bileyim yani hızlı gitmez, tekler durur. düzensiz çalışır falan. BUnların hiç biri olmadı daha önce. Son bir kaç haftadır yaşadım ben stop etme sorununu.
Triumph;
Evet gerçekten öyle. Bundan sonra 10.000km de bir buji de değiştireceğim. _________________ BMW F650GS
05324625892
|
|
Başa dön |
|
|
|
|