Ahmet Güngör | Bir Tutkudur Enduro! Atın sanki evrimleşip metale döndüğü devirlerden gelmiştir. Buram buram macera kokar. Her torku sonrakine can verir.
En uzun ve esnek ön amartisör oranıyla ve büyük çaplı cant çapıyla Devamı...
Alpaslan Kuzucan | Motosiklet Felsefesi Motosiklet sahibi olmak sizi motorcu yapmaz aynen piyano sahibi olmanın sizi müzisyen yapmayacağı gibi. Motorcular vardır,
ulaşımlarını motosikletle sağlayanlar vardır. Bir hedefe ulaşmak Devamı...
yag ve yag filtresi
motorun orjinal manueli açık bir şekilde belirtmiş aslında:1000-12000-24000....
oysa yetkili servis 6000 bakımında her ikisini de değiştirmiş.
aradım sordum, andolu yakasındakı üç servis de aynı sekilde yaptıklarını söyledi...gerekçe ise manuel avrupa standartları için yazılmış!?
ya hu yağın filtrenin numarasına kadar aynı ise bu nasıl iş? motorun içinde iklim mi olur? olursa da avrudan daha ılıman buralar.
honda türkiyeyi aradım bi 'uzman' bana döncekmiş...
bu sadece üç kuruş fazla servis parası için yapılan bişey de olmaz diye düşünüyorum.
evet abilerim ablalarım, bu nedir?
artık bakımları kendim yapmak istiyorum, klavuza göre mi yapmalı yoksa servisler gibi mi?
siz nasıl yapıyorsunuz/yaptınız?
En son Misafir tarafından Sal Ekm 27, 2009 2:22 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kayıt: Aug 05, 2008 Mesajlar: 1658 Nerden: Kuzey Ege OFFLINE
Tarih: Pts Ekm 26, 2009 10:59 pm Mesaj konusu:
ygr, Altı bin kilometre de bir yağını değiştirmen (flitre ile beraber) maddi külfet gelsede bunu motosikletinizden esirgememelisiniz. _________________
Kayıt: Aug 05, 2008 Mesajlar: 1658 Nerden: Kuzey Ege OFFLINE
Tarih: Sal Ekm 27, 2009 12:01 am Mesaj konusu:
ygr demiş ki:
peki abi manuelde yazana ne diyorsunuz?
tabi iyi olur ama benim anlamak istediğim bu gerekli mi,yoksa sadece iyi mi?
Bunlar motosiklet firmalarının karşılıklı rekabeti sonucu olan gelişmelerdir,örneklersek bmw1200 ler 10000 de yağ değiştiriliyor ,yamaha fazer 10000km vs gibi.Kaliteli sentetik yağ kullanırsan altıbinin üzeride değişimini yapabilirsin.Manuelde yazılan tavsiye mahiyetinde olduğunu düşünmemiz lazım .Honda makinelerim de kaliteli yağ kullandım fakat altıbin kilometreyi hiç geçirmedim, değiştirdim. onbin kilometrede zift renginde yağ değişimini tercih edersen o senin bileceğin bir iş. _________________
Tarih: Sal Ekm 27, 2009 9:11 am Mesaj konusu:
Bende bu konuyu daha önce sorgulamıştım ve tam bir sonuç çıkmamıştı. Benim Africa Twin amerikadan gelme ve kitapçığında yağ değişimi 12.000 mil olarak gözüküyor.
Honda'dan bu konuda bir cevap gelirse burda paylaşırsan sevinirim. _________________ http://lntoftheotherworld.blogspot.com/
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız