Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Alfa ------------------------


Kayıt: Mar 04, 2007 Mesajlar: 527 Nerden: İstanbul
OFFLINE
|
Tarih: Çrş Oca 14, 2009 1:59 am Mesaj konusu: Görünür Görünmez Kaza |
|
|
İyi sabahlar arkadaşlar,
Dün hava güzel diye benim ducatiyi çıkardım ve epey bir gezdim. Özlemişimde canavarın sesini ve 9-10 bin devir aralığında kullandım. Bu arada girdiğim bir dönemeci neredeyse alamıyordum. Motoru yatırmakta bir kaç salise geç kaldım tabi hat açıldı ve demir bariyerlere neredeyse yarım metre gibi bir mesafeyle ucuz kurtuldum. Bunu soğukkanlı kalıp dışardaki dizimi kullanabilmeme borçluyum. Buna sebep neydi niye geç kalmıştım çünkü hamdım. Göbekliydim ve sarkmağa kalktığımda göbeğim benzin tankına takılıp hareketimi yarım saniye geciktirmişti. Bu bir şaka değildir ama gülmek serbest tabi. Bir racingi sürecek kondisyonum yoktu ve tabiki asfaltta çok soğuktu. Lastikleri yazın olduğu gibi zorlamak kaymak demek olabilirdi bu yüzden yaz olsa daha sert yatarak gecikmeyi telafi etme imkanım bu havada ve o ortamda yoktu.
Devam ettim. Geziyorum ve motora devamlı vites değiştir ikaz lambasını yaktırarak, motordan gelen o enfes sesi dinlerken ileride trafik ışıklarını gördüm. Tek sıralı hat. Yol çift yönlü gidiş geliş ve dik inişteyiz. Tabi çıktım ara şeridin üzerine ve sollayarak duran trafiği ışıklara doğru geliyorum. İleride iki adet damperli inşaat kamyonu arka arkaya gidiyor önlerinde bir kaç araba var. Kamyonlardan arkadakini sollamaya başlayacağım sırada ani olarak önüme kırdı, frenledim ve geçmedim. Öndeki araçların kırmızı ışıkla durduğu andı. Kamyon hiç tınmadan önüme doğru gelmeğe başladı tabi ben önceden frenlediğim için gerisinde kalarak kızgınlıkla kornaya bastım. Kamyon aynen devam ederek acaip bir gürültü çıkardı ve altından çamurlar döküldü. Öndeki kamyonun devamlı sanki ikaz eder gibi kornaya bastığını duydum. Ne oldu demeye kalmadan önüme kıran kamyon yolun soluna doğru gitmeğe devam ederek en soldaki bariyerlere çarparak duruken ben arkadaki kamyonla meğerse onu çekmekte olan ilk kamyon arasında kırılan 7-8cm çapındaki çelik çekme demirinin parçalanan kısmının oradan oraya sektiğini gördüm ve bana vurmadan oradan nasıl geçtim hala Tanrıya şükrediyorum. Olay şuydu, aslında öndeki arabalar kırmızı ışıkta durunca çeken kamyon yeterli dikkati göstermediğin mi yoksa acemiliğinden mi sert frenleme yaptı ve çektiği kamyon motoru çalışmadığı için havalı fren sistemi devre dışı olduğundan duramadı ve çekme çeliğini sollayarak kırdı ve yan bariyerle girerek durabildi. Tabi bu sağlamada olabilirdi. O anda çeliğin kasması kamyonu sola açtı demekki. Gelelim bana; ya yarım saniyelik mesafe daha ileride olsaydım? O yol kenarındaki bariyerle dev taş kamyonun arasında bir motorucu daha mı ölecek ti... Allah hepimizi korusun. Arkadaşlar sakın biribirini çeken araçların yanına yaklaşmayınız.
Bu olaylar üzerine de ben artık ducati gibi tam yarış makinalarına bir daha oturmamağa ve kullanımı daha rahat olan makinelerde idare etmeğe kesin karar verdim. Gerçekten bu olayda Allahın takdiri beni korudu, kaderim de bunu yaşamak yokmuş yoksa yarım saniye bile değil belki salise daha önde olsaydım gitmiştim.
Bu tecrübemi sizlere aktararak paylaşmak ve dikkatinizi çekmek açısından uyarmak istedim.
Alfa. _________________ Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.
http://alfamotosiklet.blogspot.com
www.alfamotosiklet.net |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
hoca Demirbaş Üye


Kayıt: Feb 23, 2006 Mesajlar: 1599 Nerden: izmir
OFFLINE
|
Tarih: Çrş Oca 14, 2009 5:14 am Mesaj konusu: |
|
|
Gelmiş geçmiş olsun kardeşim. |
|
Başa dön |
|
 |
MAQARA Demirbaş Üye


Kayıt: Apr 22, 2005 Mesajlar: 2045
OFFLINE
|
Tarih: Çrş Oca 14, 2009 8:11 am Mesaj konusu: |
|
|
ducatinin uğursuzluğu ile alakalı olduğuna inanmıyorum
gün bitmemiş demekki  _________________
 |
|
Başa dön |
|
 |
Navihawk Kıdemli Üye


Kayıt: Sep 16, 2004 Mesajlar: 713 Nerden: Samsun
OFFLINE
|
Tarih: Çrş Oca 14, 2009 11:28 am Mesaj konusu: |
|
|
BUrada markaya kusur bulmak haksızlık dan öte insafsızlık olur bence daha önce binlerce kez yaptım yine yaparım yanılgısı seni de kucaklaya
rak yoklamış ama tecrübi bilgilerin ve meleklerin seni korumuş aziz kar
deşim.
Kaza kırım raporları incelendiğinde hayatta kalan pilotların bile samimi ifadeleri ve cihaz kayıtlarından hep insan unsuru ve hatası ortaya çıkmakta ,kişinin bu hareketleri gözü kapalı yapacağına olan inancı kemikleştiğinden körlemesine bir hatalar zinciri sonucu maalesef can kayıpları kaçınılmaz olmaktadır.
Senin deneyiminden taze veya az tecrübeli kişilerin çıkarması gereken ders ise bence en önemlisidir,çünkü %80 lik bir sürücü dilimi bu tür samimi iitirafları bile yapacak durumda olamadığından hep saklamakta
ve hatasını bile bilmemekte ve şeytan şi bunlar diyerek işin kolayına
kaçmaktadır..
Geçmişler olsun..... _________________ Yamaha Touching Your Heart
M.Teoman(X-Max'06)UlUtaş
Safety First then RIDE!
Seni hiç unutamadım ELENOR |
|
Başa dön |
|
 |
Alfa ------------------------


Kayıt: Mar 04, 2007 Mesajlar: 527 Nerden: İstanbul
OFFLINE
|
Tarih: Çrş Oca 14, 2009 1:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
Teşekkürler Navihawk, burada ben markayı kast etmedim motor tipini vurgulamak istemiştim. Yani süper spor dediğimiz tüm yamaha R1, hondaRR vs yani1000cc lik yarış makinaların yollardaki versiyonları. Esasen ducatinin frenlerinin çok iyi olması durabilme nedenimdir.
Birinci olayda hatam yol şartlarına göre sürüş yapmamamdı. İkinci olarak bu tip motorlar diğerlerine göre çok daha fazla sürücünün beden kondisyonunun tam olmasını gerektiriyor. Sadece fazla kilo değil ama zindelik ve çeviklikte önemli.
İkinci olayda hatalarım: 1. Fazla sürat, 2. Hatalı sollama ve 3. Motor sesini dinlemeye kendimi o kadar vermişim ki ancak acil frenle durduktan sonra ilk kamyonun ikaz kornalarını duymağa başladım.
Kamyonların hataları: Çekilen kamyonun arkasında kırmızı ikaz bayrağı olmalıydı. Büyük olasılıkla çekme durumundaki araçların sürüş süratine ve takip mesafelerine uymamışlardı. _________________ Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.
http://alfamotosiklet.blogspot.com
www.alfamotosiklet.net |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|