| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
lordlothar Tecrübeli Üye

|
Tarih: Pts Arl 15, 2008 10:54 am Mesaj konusu: Usta önerisi (Hasanpaşa) ve bir dikkat notu |
|
|
Merhaba arkadaşlar,
Geçen gün evimin penceresine zincirli KLE500 ümü birileri yan sehpa üzerinden babaların üzerine düşürmüştü. Bunun sonucunda sol arka sinyal ve daha da önemlisi sol arka sinalin üzeirnde olduğu, artçı tutunma demiri (ve topcase taşıma sisteminin yan kolu) 2 yerinden kırılıp yamulmuştu. Oldukça sıkıntı bir durum sinyalsiz trafiğe çıkmak. Kawa servisi Z Moto Kızıltopraktan Kartal'a taşınınca başımın çaresine bakayım dedim.
Hyosung u olan bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Hasanpaşa'daki Niyazi ustaya gittim. Senelerdir o civarlarda, yeni yeri hein-gercike'nin 2 sokak arkası. Kadıköy evlendirme dairesinin karşısından giriyorsunuz, ama hiç bir yere sapmadan düz gidiyorsunuz, yol bitince sağa dönüyorsunuz, girdğiniz sokağın sonunda sağda. Aslen Keeway ve Hyosung yetkili servisi.
Motoru görünce, demiri hallederiz, farı Z Moto dan istemen lazım dedi ben bir şey demeden. Demiri söktük, yine hasanpaşadaki bir tornacıya gittik. 20 dk lık bir operasyon ile parçaları birleştirdiler. Toplamı 20 ytl. Daha sonra 10 ytl ye gümüş rengi boya ile üstüne 3-4 kat boya attı. Süpsüper bir işçilik değil ama demiri kırıldı ve işlem gördü demesem pek kimse anlamaz. Z Motodan bu parça için fiyat aldığımda 180 Eu demişlerdi. Hem de ellerinde yokmuş sipariş ile gelecek. Özeründe sinyal olduğu için önemliydi ve 30 YTL ye halletmiş oldum.
Far konusunda, önce kısa devreden dolayı atan sigortamı değiştirdi, daha sonra şimdilik iş görsün diye çıkma bir honda titan farı taktı. Arkadan bakınca iki far farklı ama önemli değil sinyalim çalışıyor şimdilik. Z moto bu far için 41 eu fiyat çekti. İngiltereden 10 UKP ye buldum. Farı aldığım zaman değiştirecem artık.
Far, sigorta toplam işçilik toplam 50 YTL verdim. Çok memnun kaldım. Özellikle elektrik konusunda uzman olduğunu söyledi.
Niyazi usta son derece ilgili davrandı ama tüm bu tamirat sırasında sürekli hırsızlık olaylarından bahsetti. Dengesinin bozulduğunu söyledi. Son 2 haftada 5 Hyosung çalınmış. Sürekli müşteri kaybediyorum dedi. Bir MİT çinin Ducati si çalınmış. Sürekli beni uayrdı aman dikkat edin, internette örgütlenin diye. Çünkü bu işi yapan motorcu diye geçinen tipler dedi. Etrafta yedek parça sıkıntısı olduğu için motorları çalıp parçalıyorlarmış. Bri iki tanesini yakalattırmışlar. BUnlar daha önce motorcuların yanında çalışan tiplermiş. Nİyazi usta çevredeki tamircilerden de bakıma tamire gelen belli marka model renk motorların şasi numalarını not etmeleirni rica etti. Hırsıza kilit dayanmaz ama siz dikkatli olun, gözünüz açık olsun dedi. Ama dikkat arkadaşlar! Adamlar genelde 4 kişilik ekiplerle çıkıyorlarmış, iki uzun çubuğu tekerlere geçirip kamyonete atıyorlarmış motorları. Kasko çok pahalı, ben ön tekerden zincirliyorum yattığım odanın penceresine şimdi bir de şasiden kitlemek için kalın bir şey alacam.
Nİyazi ustanın dediği doğru, adamın motoru çalınırsa, ya soğur, ya tekrar alacak gücü olmaz olan bize olur. O da kendi çapında mücadele ediyor.
Dikkat edelim _________________ Serhat
Kawasaki KLE500
"Ben bir silah hayaliyim ama içimdeki kurşun gerçek" |
|
| Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
| Başa dön |
|
 |
Triumph Tecrübeli Üye

|
Tarih: Pts Arl 15, 2008 10:12 pm Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar bu hırsızlık konusuna dikkat etmek gerek bende motorumu dışarıda evimin önündeki kaldırıma bırakıyorum, fakat ön tekerden disk kilidi ve arka tekerlektenden boğa kilidi tabir edilen dışı çelik burç içide çelik halattan
oluşan kilitle bodrum kattaki evin pencere demirine bağlayarak + motora alarm
bağladım onuda çalıştırıyorum ben bu şekilde çözümümü sağladım atalarımız ne
demiş eşşeğini sağlam kazığa bağla...  _________________ HÜSNÜ ÇAKAR
efsane satıldı ruhu yüreğimde saklı TRİUMPH daytona 650cc (efsane baba yadigarı) |
|
| Başa dön |
|
 |
BELO Tecrübeli Üye

|
Tarih: Çrş Arl 17, 2008 9:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
o kadar emekten sonra aldıgım motorumun çalınmasın diye veya düşmesin diye kapalı garajda muhafaza ediyorum ve dışarıda bir yere park edeceksem demir bir direge koçtaş tan aldıgım zinciri asma kilitle baglıyorum ve düşmesin diye orta sehpa yaptıracagım  _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
mucit Tecrübeli Üye

|
Tarih: Cmt Arl 20, 2008 1:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
Teşekkürler, oldukça güzel bir yazı.
Maalesef hırsızlık olayları oldukça can sıkıcı ve de motosikleti çalmak çok kolay. |
|
| Başa dön |
|
 |
Bauer Katılımcı Üye

|
Tarih: Cmt Arl 20, 2008 2:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
Alamadı diye kızıp motoru devirmiş olabilir ya da sırf eğlence olsun diye yapmış olabilir. Arabaların zevk için çizildiği bir ülkede motor gibi savunmasız bir alete neler yaparlar isteseler! Ucuz bile kurtulmuşsun bence... _________________ Bauer
Apache ile başladık bakalım!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|