Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
oktayoktem Değerli Üye

|
Tarih: Sal Ağu 05, 2008 9:55 am Mesaj konusu: KTM 950 ADV. DEBRİYAJ YAĞI |
|
|
Tavsiye edilen Motorex'in Hydraulic 75 Mineral Fluid 100 ml. yaklaşık 10 YTL civarı olan bu sıvıyı sorulması gereken yerlere sordum. Bulamadım.
Kapakta ''only use mineral oil'' yazdığı ve zorunluluktan ''GOLF marka mineral yağı'' kullandım. Bu yağ çalışıyor ama geri dönüşte biraz zaman kaybı yaşatıyor
Şu an, internette yorumlarını okuduğum aşağıdaki ürünü kullanııyorum. Yaklaşık 100 km bol virajlı köy yollarında test ettim. Memnunuyetim şimdilik 10 üzerinden 10. (1 litre 24 ytl açtığınızda havasız 6 ay kullanılabilmekte. Size lazım olan en fazla 30-40 ml.)
Şu an kullandığım yağın özellikleri aşağıdadır. Orjinal orjinaldir ancak çaresiz kalındığında bir alternatif olarak kenarda bulunsun. Bu yazdıklarım sadece beni bağlar...
TOTAL LHM PLUS MINERAL LIQUİD
Spesifikasyonlar
Üretici Onay Seviyeleri:
- PSA PEUGEOT CITROEN: B71 2710
Ambalaj
1 lt bidon
Uygulamalar
Citroen XM, XANTIA, BX, CX, SM, GS araçlarının hidrolik sistemlerinde.
Eylül 1966 yılından beri üretilen Citroën ID ve DS araçlarının hidrolik sistemlerinde.
Citroën N, P ve C35 tipi vanaların hidrolik sistemlerinde.
Eylül 1977'den beri Ami 8, Ami Super, Dyane ve Mehari, Temmuz 1982'den beri C2V'lerin fren devrelerinde.
Peugeot 405 X4 seviye ayarlayıcısında.
DOT 3, DOT 4 ve DOT 5 gibi sentetik fren sıvılarıyla ve önceki Citroën sıvısı LHS 2 ile karıştırılmaz ve karşılaştırma yapılamaz.
Avantajlar
- Özel formülasyonu ile mükemmel performans gösterir.
- Ağır yük ve yüksek basınç altında özelliğini kaybetmez, neme karşı dayanıklıdır.
- Mükemmel temizleme, oksidasyon ve paslanma önleme özelliği sayesinde kullanıldığı sistemi temiz tutar, performansını korur, yeni kalmasını sağlar.
FİZİKSEL ÖZELLİKLER BİRİM Tipik Değer
Özgül ağırlık @ 15 °C kg/m³ 845
Renk - fluoresan yeşili
Viskozite @ 40 °C mm²/s 18
Viskozite @ 100 °C mm²/s 6.3
Viskozite İndeksi - 355
Viskozite @ -40 °C mm²/s < 1200
Akma Noktası °C -62
Verilen tipik özellikler ortalama değerleri temsil etmektedir.
Revizyon Tarihi: Mayıs 2005 |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
tam1deli Katılımcı Üye

|
Tarih: Sal Ağu 05, 2008 10:51 am Mesaj konusu: |
|
|
KTM'nin kapanmayan yarasıdır bu debriyaj yağı .. Güzel bi çözüm bulmuşşsun.. kimisi Johson bebe yağı kullanmış kimisi 2 zamanlı motor yağı.. bende citroen yağ aramıştım. bulamadım Yağ satan mağzaya diyorum mineral ( magura ) yağ varmı diye, Adam suratıma bakıyor o ney diyor. Sonra Supermoto'yu aradım Inan bey Gökhan / motosteyle'ye yonlendirdi.. Gökhan hemen kargo ile gönderdi.  |
|
Başa dön |
|
 |
Ayhan Katılımcı Üye

|
Tarih: Prş Ağu 07, 2008 11:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
Selam. Kaç km'de değiştiriyorsun hocam debriyaj yağını? |
|
Başa dön |
|
 |
oktayoktem Değerli Üye

|
Tarih: Cum Ağu 08, 2008 9:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu yağ zibil gibi gidiyormuş dışarıda ben yeni öğrendim...
Motor henüz 14binde. Aşağıda merkezde bir o-ring var (2005) o biraz sanki değişsede olur değişmesede olur gibiydi. Ben değiştirdim ( 20 kuruş) Bulamazsanız haberleşelim.
Yanlız kafamın bir kenarına yazdığım bir durum da oldu. Yağı değiştirmeden 1 gün önce jikle koluna WD-40 sıkarken ''use only mineral oil'' yazısının olduğu yağ haznesinin yıldız civatalarının üzerine de bolca kaçırdım. Bu detarjan özellikli herbir yere giren bir sıvı olduğu için acaba diyorum yağı bozmuş olmasın civataların kanalından girerek.
Olur mu olur belli olmaz.
Sonuç olarak 10 dakika bir zamanda 1 YTL masraf ile debriyaj yağı ve o-ring değişmiş oldu. |
|
Başa dön |
|
 |
|
|