Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
TARZAN Katılımcı Üye

|
Tarih: Sal Nis 22, 2008 9:34 am Mesaj konusu: MANİSADAN SELAMLAR--SİS FARI dl1000 |
|
|
SELAM ARKADAŞLAR,,genelde gece yolculuğunu ve dağ,patika yolları seviyorum..aydınlatma konusunda biraz hoşnutsuzluğum var,,motorun ön far altındaki sağ-sol iki ızgara için uygun bir sis farı arıyorum..
zenon sis farı alayım dedim,,1000 doları buluyor,,tabi bu zenonlar farklı bir yere monte edilcekti,,
ben ya kafa grenajı altına yada o iki ızgarayı kesip,,oraya uygun bir sis farı arıyorum..
bu konuda bilgisi yada görüşü olan varmı? |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
Navihawk Kıdemli Üye

|
Tarih: Sal Nis 22, 2008 10:31 am Mesaj konusu: |
|
|
Piyasada çok çeşitli ilave aydınlatma ekipmanları yanlış bir tabirle sis lambası olarak satılır ama bu türler genellikle 3 ana başlıkta toplanırlar.
1-PASSING LIGHTS. Genellikle aracın kendi far huzmesini bir parça daha iyileeştiren yani menzili azcık daha ileri verebilen genel sürüşe yardımcı far grubudur.
2-COMPETITION LIGHTS.Genellikle hızlı ve tozlu yol dışı kullanımların gerektirdiği yarışma şartlarında kullanılan ve lazer huzmesi gibi dar
ama çok uzağa ışık gönderebilen far grubudur,ve yasal olarak karayollarında kullanımı yasak olup,ön camı çizgisiz ve düzdür.
3-FOG LAMPS. Doğa koşullarının sürekli sisli puslu ve ağır yağışlı olduğu coğrafi bölgelerde kullanılan en uygun ek aydınlatma grubudur ki ön camı kalın dilimler halinde içten desenli olup ampülü dışardan görünmez.
Sis farlarının doğası gereği yerden belli bir açıdan yukarı ışık saçmaması veya göz almaması gerekir,diğer bir karakteristik özelliğiyse banket tabir edilen alanlarıda çok iyi aydınlatabilmesidir.Bu sayededir ki buradan gelebilecek yaya-kedi köpek gibi tehlikeleri de algılayabiliriz.
4-FLOOD LAMPS Geenellikle iş makinaları ve ambulans-kurtarma ve
benzeri özel hizmet araçlarında hizmet ederler.
Bahsi geçen gruplardan ülkemiz koşullarında bir sürücüye en faydalı olabilecek grup görüldüğü üzere FOG LAMPS dir,ve alırken markadan bağımsız olarak dikkat edilmesigereken ön camının desenidir ve genellikle 35 watt lık ve LEXAN dediğimiz çekiçle bile vurulduğunda kırılmayan türden olanları seçmek mantıklıdır.Marka bazında HELLA-LUCAS-VALEO
ve özellikle de KC Hilites i tercih edilmelidr. _________________ Yamaha Touching Your Heart
M.Teoman(X-Max'06)UlUtaş
Safety First then RIDE!
Seni hiç unutamadım ELENOR |
|
Başa dön |
|
 |
ahmettaner76 Yeni Üye

|
Tarih: Sal Nis 22, 2008 8:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
bilgiler muhteşem teşekkürler ama arkadaş ızgraları kessinmi? sonuç yada oraya takılabilecek bir önerin varmı... |
|
Başa dön |
|
 |
TARZAN Katılımcı Üye

|
Tarih: Prş Nis 24, 2008 3:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
DL1000'İ olupta bu ekstra aydınlatma işini uygulayan varsa,,nasıl yaptığını öğrenmek istiyorum..
teoman binbaşım,,bilgi için teşekkürler.. |
|
Başa dön |
|
 |
tormator Tecrübeli Üye

Kayıt: Sep 28, 2007 Mesajlar: 197 Nerden: Üsküdar - İstanbul
|
|
Başa dön |
|
 |