Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
LeGoLaS Tecrübeli Üye
|
Tarih: Pts Hzr 20, 2005 9:59 am Mesaj konusu: Honda TransAlp'600 (99 model) 24.000km bakımı |
|
|
Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz Cumartesi motoruma 24.000km bakımı yaptırdım. fiyat ve bilgilerini yazmak istiyorum ki; niyeti olan arkadaşlar bilsin ona göre belki yardımım dokunur.
1-Arka-Fren balatası (Aydın motor'dan Feredo marka OEM) : 60YTL
2-Yağ filtresi (Özen motordan Honda orj. ) : 17YTL
3-Motor yağı(Shell Advance VPX 4T) :15*3lt=45YTL
4-Usta parası : 15 YTL
-----------------------------TOPLAM----------------------------+137 YTL
**Ayrıca Aydın ve Özen motor'a kargo için toplam 8.5 YTL ödedim.
Bilginize efendim .
İstanbuldan bir gelen giden olursa Honda hava filtresi alıp getirsin Eskişehir'e. Kargocularla ve firmalarla yüzgöz olmak istmeiyorum da . _________________ Hobiler: Dagcilik, Fotografcilik, Motosiklet |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
vetmemo Demirbaş Üye
Kayıt: Apr 26, 2005 Mesajlar: 1299 Nerden: İstanbul-Anadolu
|
Tarih: Pts Hzr 20, 2005 10:32 am Mesaj konusu: |
|
|
Güle güle kullan, _________________ TENERE 660
|
|
Başa dön |
|
|
ta4cnf Değerli Üye
|
Tarih: Pts Hzr 20, 2005 11:00 am Mesaj konusu: |
|
|
Bence motor yağı için çok yüksek bi fiyat.. Kaç kilometre de yeniliyosunuz öğrenebilir miyim? Ben normal 20/50 yada 15/50 normal motor yağı kulanıyorum ve yıllardır bi sorun yaşamadım.
Teknik bilgisi olan arkadaşlar; doğru mu yapıyorum acaba?
Birde Eskişehir de hangi usta ilgileniyor motorunuzla bi Eskişehirli olarak bilmek isterim Legolas
Saygılar _________________ Muharrem Fidan
BMW F 650 & BMW R26 |
|
Başa dön |
|
|
vetmemo Demirbaş Üye
Kayıt: Apr 26, 2005 Mesajlar: 1299 Nerden: İstanbul-Anadolu
|
Tarih: Pts Hzr 20, 2005 11:24 am Mesaj konusu: |
|
|
Kesinlikle değil.Araba yağları ile motosiklet yağları oldukça farklı şeyler.Eğer
motorunu seviyorsan mutlaka motoruna uygun olan yağı kullan.Günün birinde mutlaka yağdan dolayı bir problem çıktığında her şey için çok geç olabilir. _________________ TENERE 660
|
|
Başa dön |
|
|
iz Katılımcı Üye
|
Tarih: Pts Hzr 20, 2005 11:55 am Mesaj konusu: |
|
|
merhabalar,
geçen gün yazmıştım ama sanırım gönderme hatası neticesi topikte yer almadı
bir gezide shell pazarlama müdürü olan şahısla tanıştım. ve motor kullandığımı öğrendiğinde hangi yağı kullandığımı sordu, bende 15/40 veya 20/50 gibi çeşitli kıvamdaki yağları kullandığımı söyleyince, iyi bir motorcu olmadığımı çünkü motorunu düşünen birisi olsam mutlaka ve mutlaka motorsiklet için üretilmiş olan yağları kullanmam gerektiğini, çünkü bu yağların özellikleri arasında motor bloğu içerisinde yer alan şanzıman ve diferansiyel gibi özellikli yağlama gerektiren parçaların bu tür yağlara ihtiyaç gösterdiğini marka önermedi ama, bu evsaf yağların kullanılması gerektiğini ısrarla yineledi.
düşünürseniz doğru olduğuna karar veriryorsunuz. bunun yararını da vites değiştirmelerinizde hissedeceksiniz, ayrıca ömür olarak da motor ve yağlama yapılan diğer parçalarda meydana gelecek uzamayı gözardı etmemek gerekiyor.
shell advance VSX 4T (yani dört zamanlı motorsiklet yağı ki iki zamanlı olanlar içinde var) tavsiye edilecek bir yağdır benim için de.
motor için, iyi yağ uzun ömür demekmiş anladım ( biraz şarkı sözü gibi oldu ama olsun).
ilkiz |
|
Başa dön |
|
|
|
|