Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Aldebaran Kıdemli Üye

|
Tarih: Pts May 29, 2017 8:06 am Mesaj konusu: motorum niye az yakıyor! |
|
|
Haydi bakalım ustalar, size bir tecrübe sorusu;
Mart ayında, vakti geldiği için motorumun yağını değiştirdim. 15w50 motorex sentetik yağ koydum. motor yağı beğendi. ancak ilk depo beklediğimden çok erken bitti. tüketimimi takip ederim her zaman. ortalama 120 ile yaptığım otoyol sürüşünde 7,7 yakmıştı. dönüş yolunda biraz daha sakin sürdüğümü sanıyorum ve tüketim 6,53 oldu. bir süre kullanamadım motoru ama farklı ustalara danıştığımda debriyajın kaçırıyor olabileceğini söylediler. ben emin olamadım bir türlü ama güvendiğim ustama gittim. fazla zamanı yoktu, kısaca baktı ve olabilir dedi, boş zamanda bırak detaylı bakayım, test edeyim dedi. ancak EBC balata piyasada olmadığından, değişecekse tek seferde hallolsun diye götürmedim bekledim. pek kullanamadım motoru sonraki zamanda. ama kısa kısa sürerek depoyu bitirmiştim. dün Ağva taraflarına gidelim diye yola çıkacakken yakıt aldım tekrar. tüketim olmuş 4,64. üstelik bu depo ömerli orman içinde filan bitti. dün eve vardığımda yine benzin ışığı yanıyordu. tahmini hesapladım. sonuç 5! üstelik, ağva'ya kadar efendi gibi gittim ama sonrasında, oradan tuzla'ya deli gibi gazladık.
şimdi bu nasıl olur? aklıma gelen balata yağı emdiğinden, içinde eski yağ varken kaydırdığı, yeni yağı emince olması gerektiği gibi çalıştığı. bence bu durum debriyajla ilgili olmalı çünkü arada motora hiçbir şey yapmadım.
fikri olan var mı? _________________ Vasıfsız Endurocu
Voge 300 Rally |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
TA6B Yamaha Grubu

|
Tarih: Sal May 30, 2017 2:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
Anlattığına göre eskiye göre oldukça düşmüş yakıt tüketimin Serdar
Dediğin gibi balatadan kaynaklı da olabilir ama motosikleti 2500-3000 devirlerde kullanmak da tasarruf sağlar
Dur kalklar, ani hızlanmalar, aşırı yük, lastik basıncının azlığı, sık fren kullanımı, hatta kalitesiz yakıt kullanımı da sarfiyatı yükseltir...
İşte bu varsayımların hepsi bir araya geldiğinde tüketimin 4,64 olabilir mi? Cevabı yine sende  _________________ Gökşin Y.KIVANÇ
Honda CRF1000L Africa Twin & SYM Fiddle II 125
OSCAR | Golden Retriever
 |
|
Başa dön |
|
 |
Aldebaran Kıdemli Üye

|
Tarih: Sal May 30, 2017 3:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
Abi sanırım o balata değişecek. 12 yaş ve 53bin km herhalde makul sayılır değil mi? _________________ Vasıfsız Endurocu
Voge 300 Rally |
|
Başa dön |
|
 |
TA6B Yamaha Grubu

|
Tarih: Sal May 30, 2017 4:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
50.000 Km demek zamanı gelmiştir demek ama tabii kullanmaya da bağlı. Kaçırıp kaçırmadığını anlarsın zaten.
Vites geçişlerinde ses varsa, ani gazlamalarda motor kısa bir bekleyişten sonra kavramaya geçiyorsa...
1. viteste kalkarken silkeleme ve vibrasyona düşüyorsa eli kulağında demektir hemen değişmen lazım Serdar  _________________ Gökşin Y.KIVANÇ
Honda CRF1000L Africa Twin & SYM Fiddle II 125
OSCAR | Golden Retriever
 |
|
Başa dön |
|
 |
Aldebaran Kıdemli Üye

|
Tarih: Sal May 30, 2017 5:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
Silkeleme vibrasyon yok. Diger gecikme ise ust viteslerde asilinca var gibi ama cok emin degilim. En iyisi degistireyim gitsin. Zaten ilanda. Satilirsa da satilir. Aklinizda olsun isteyen olursa satarim. _________________ Vasıfsız Endurocu
Voge 300 Rally |
|
Başa dön |
|
 |
|
|