Aldebaran Kıdemli Üye

|
Tarih: Pts Oca 11, 2016 11:04 am Mesaj konusu: Arazide gaz teli koparsa |
|
|
Evet çamurda, pislikte, ormanda bir güzel oynadık. sonra tüm kırıcı yerler bittiğinde bir tümsekten geçerken gaz telim koptu. geçen hafta gidonu yükseltmiştik ve takarken gerilmesi diye açısını bile değiştirmiştik ama fayda etmedi. gaz tamamen boşa çıktı. ne yapalım, rolantiyi yükseltip öyle mi gidelim, çekelim mi derken, dedim ki tamir edelim. olmazsa bakarız. aletleri çıkardık ve tamir ettik. hiç beklemediğim kadar düzgün oldu ve yaklaşık 30km hafif trafikte sürerek eve gittim.
nasıl oluyor efendim:
benim tel tam gaz koluna bağlanan mühürden kopmuştu.
1. önce gaz teli olabildiğince boşa çıkarılır ayar vidasından
2. pense (evet yanımda vardı, onsuz araziye, kampa gitmem) ile ucuna düğüm atılır. 3 pense ile kolay oluyor. çok ucuna yakın atmaya çalışmayın. rahat olun duruma göre
3. plastik kelepçeyi (evet yanımda vardı, onsuz araziye, kampa gitmem) kilitleyin boşta. dibine kadar sıkın, sadece başka bir kelepçe girecek vede gaz kolunu tutacak kadar kalsın. yani kilit noktasını yapıyoruz. fazlasını kesin
4. başka bir kelepçeyi bu kilide geçirip halka yapın. halkanın boyu, kopan telin düğümle beraber kısaldığı miktar kadar yada az fazla olsun
5. son bir kelepçe ile halkayı düğüme sabitleyin.
6. düzgünce monte edin.
foto çekseydik iyiydi. gayet güzel çalıştı.
şimdi ne yapacaz bakalım. gaz telini sökmem lazım. bunun için muhtemelen depoyu sökmek gerek. _________________ Vasıfsız Endurocu
Voge 300 Rally |
|