Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Turgut Yeni Üye

|
Tarih: Prş Oca 03, 2013 10:41 am Mesaj konusu: kışın yatan motorun akü koruması |
|
|
2004 f650gs var. Kış için garaja kaldırdım. Nisana kadar. Bu durumda aküsü boşalır mı? Kutup başını sökmemi ya da ara ara çalıştırmamamı tavsiye eder misiniz?
Ara ara çalıştırırsam ne kadar süre çalıştırayım.
tşk. |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
Retired Tecrübeli Üye

|
Tarih: Prş Oca 03, 2013 1:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bahara kadar hiç kullanmayacaksanız benim önerim aküyü tamamen söküp, oto elektrikçide şarj seviyesini kontrol ettirerek gerekirse bir gece şarjda bırakmanız ve oda sıcaklığında bir yerde muhafaza etmenizdir. |
|
Başa dön |
|
 |
esved Değerli Üye

Kayıt: Apr 23, 2011 Mesajlar: 82 Nerden: İstanbul - Nişantaşı
|
Tarih: Prş Oca 03, 2013 2:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
Turgut merhaba,
Motoru hiç kullanmayacaksan, internette "kışa hazırlık" ile ilgili yapılacak çok sayıda öneri bulabilirsin. Yapılması tavsiye edilen yağ değişimi vb öneriler mevcut...
Benim önerim de akünün sökülüp, evde şarj cihazına bağlanması yönünde (piyasada uygun fiyatlı çok sayıda şarj cihazı mevcut)
Aküyü sökmeyeceksen haftada en az 1 veya 2 kez, en azından fan çalışıncaya kadar motoru çalıştırmanı öneririm.
Bu arada f 650 gs gibi bir motorun kışın yatacak olması oldukça üzücü
Sevgiler |
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Prş Oca 03, 2013 3:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
Olay sadece aküyü sökmekle bitmiyor yalnız dikkat!!!
benzin deposunun gırtlağına kadar benzinle dolu olması
tekerlerin takozlanarak yere basmaması eğer takız imkanı yok ise dış cephe kaplamasında kullanılan straforla betona yada fayans kaplamalı veya mermere temas etmemesi sağlanmalı.
yaylar özellikle kıpırdamayacağı için gresle örtülmeli, yada arada WD40 ile zırhlanmalı
zincir aktarma olduğundan zinciri güzelce fırça ile temizleyip üzerindeki çamur kir pis kalıntılarından kurtarılıp kurulanıp güzelce yağlanması sağlanmalı.
unutmamak lazım, kullanmadığınız takdirde motorun yaşlanması daha hızlıdır... |
|
Başa dön |
|
 |
aerdal Tecrübeli Üye

|
Tarih: Cum Oca 04, 2013 12:00 am Mesaj konusu: |
|
|
Benim motorumda apartmanın sığınağında ancak ben tamamen stop edilip bırakılması taraftarı değilim. İşleyen demir pas tutmaz derler. Haftada bir çalıştırıyorum. Senin de mutlaka motor kıyafetin vardır. Bi tur atman iyi olacaktır. |
|
Başa dön |
|
 |
|
|