Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
pelletizer Demirbaş Üye
|
Tarih: Sal Ekm 20, 2009 9:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bence haklısın ,değişimin beraber yapılması daha sağlıklı olur. _________________
|
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
broker Tecrübeli Üye
|
Tarih: Çrş Ekm 21, 2009 5:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
mesut olayı çözünce haber ver , bndede var aynı dava ..
bende senin gibi elleri bırakınca farkettim, neden bıraktığımı sorma _________________
|
|
Başa dön |
|
|
pelletizer Demirbaş Üye
|
Tarih: Prş Ekm 22, 2009 12:06 am Mesaj konusu: |
|
|
broker demiş ki: |
mesut olayı çözünce haber ver , bndede var aynı dava ..
bende senin gibi elleri bırakınca farkettim, neden bıraktığımı sorma |
Merak ettim acaba diğer f650 kullanan arkadaşlarda aynı sorun geçerli mi? _________________
|
|
Başa dön |
|
|
__face__ BMW Grubu
|
Tarih: Prş Ekm 22, 2009 12:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
pelletizer, abicim bende 98 f650 var gs değil ama jantlar aynı segmentte.. ve hiç bir sallama dalma titreme vesaire yok (ama ince bir bans var sadece oda çok basit bir işlem ama, çok hızlanmamak için yaptırmıyorum.. tam 110km de başlıyo 125km civarı hissedilmez hale geliyor.. hızımı km ibresine bakmasamda anlamamı sağlıyor..)
ama duyduğum kadarıyla akort ayarı belli bir düzeyin üzerinde bozulduysa sallamayı yapıyormuş...
ellerimi bırakınca ok gibi gidiyor..
saygılar.. _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
|
KORBALA Tecrübeli Üye
|
Tarih: Prş Ekm 22, 2009 1:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yamahaturkiye.org daki konuyla ilgili bir yazı buldum...
Eh Levent hoca, yukardaki uyarıyor sen kulak asmıyorsun hoca.
Başlıkta "Gidonda vibrasyon" yazılınca ben de ellerde karıncalanma yapan o hafif titreme sandıydım.
Ecnebilerin "Tank Slapper" ("depo tokatlayan" olarak meâl edilebilir) dediği hadise, gidon açısının çok dik ve/veya ön-arka tekerlek arası mesafenin çok kısa olduğu motorlarda oluşma riski daha fazladır.
Depo tokatlamanın bir başka sebebi de ufak ön jantlar olarak bilinir (eskiden 16 inçlik jantlı CBR 900RR'ları hatırlayalım).
Soru 1. Niçin gidon açısının dik olması gerekir?
Cevap: Gidon açısı dikleştikçe viraj kabiliyeti ve yön değiştirme kabileti artar.
Soru 2. Niçin iki teker arası mesafe kısa olur?
Cevap: İki teker arası mesafe kısaldıkça viraj kabileti ve yön değiştirme kabiliyeti artar.
(Şimdi Chopper/cruiser cihazları düşünün adamın virajlarda herhangi bir tasarrufu olmadığı için iki teker arası tren gfidon açısı yerle bir, jöle gibi yol tutuş.)
Gidon depoyu tokatlamaya başlayınca, eğer hızlanma sürüyorsa veya sürat çok yüksekse bu hareket sebebiyle, şasi esnemeye başlar ve her tokatta esneme artar (rezonans) bu durumda yapacak bir şey yoktur (dua).
Depo tokatlaması durumunda, tavsiyem, gazı kesmeniz, duaya devam etmenizdir. Dengeyi bozacak bir şey yapmayınız.
Depo tokatlamasına en çok ülkemizdeki bozuk zeminli yollarda rastlanır. Motorunuzla hızlanma durumunda bir tümseğin üzerinden geçerken (en çok bu tümseklerde, hızlanıyorsak oluşur).
Ayrıca bir başka risk arttırıcı hareket, tek elle gidonu tutmaktır. Bazen dinlenmek için tek elini bırakan arkadaşlara rastlıyoruz ya, işte gidon tokatlamaya davetiye çıkaran bir harekettir.
Son tahlilde başa gelirse tavsiyem gazı kesiniz, dengeyi bozmayınız. Eğer çok limitlerde değilseniz düzelme ihtimali yüksektir. _________________ Her yol enduroya çıkar...
www.karadenizgezginleri.org |
|
Başa dön |
|
|
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|