Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
pelletizer Demirbaş Üye
|
Tarih: Cum Ekm 16, 2009 11:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sorunun dar bir hız aralığın da olması iyi müsait bir zamanında balans ve akort ayarlarını kontrol ettir bakalım sanırım bu aralıktaki sorun da kalkabilecek.
Yıllar önce ilk fabrika da çalışırken basınçlı buharla çalışan bir türbin-kompresör vardı;maksimum hızı 14 bin d/d idi, kompresör devreye alınırken 2000 ile 4 bin aralığı çok çabuk geçilirdi çalışması bu şekilde olmalı idi vibrasyon nedenlerinden dolayı.Şimdi senin motora da bu sistem uygulanmalı mı? şaka o kompresör bu motosiklet.slm _________________
|
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
MesutKORKMAZ Kıdemli Üye
|
Tarih: Pts Ekm 19, 2009 7:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
pelletizer demiş ki: |
Sorunun dar bir hız aralığın da olması iyi müsait bir zamanında balans ve akort ayarlarını kontrol ettir bakalım sanırım bu aralıktaki sorun da kalkabilecek.
Yıllar önce ilk fabrika da çalışırken basınçlı buharla çalışan bir türbin-kompresör vardı;maksimum hızı 14 bin d/d idi, kompresör devreye alınırken 2000 ile 4 bin aralığı çok çabuk geçilirdi çalışması bu şekilde olmalı idi vibrasyon nedenlerinden dolayı.Şimdi senin motora da bu sistem uygulanmalı mı? şaka o kompresör bu motosiklet.slm |
Evet uygulanmalı şöyle ki: hızlanırken 70-80 km/sa aralığını çok çabuk geçmeliyim
Akort problemi yok gibi geldi bana. Tekerlekte bir yalpalama söz konusu değil. Orta sehbaya alarak ön tekerleği boşa çıkararak kontrol ettim. Bu arada, şimdi aklıma geldi arka tekerleği kontrol etmeyi unuttum.
Yine orta sehbadayken ve ön tekerlek yerden havalanmışken gidonu 5-6 kez çok yavaş şekilde sağa sola çevirdim. Hiç bir takılma zorlanma hissetmedim. Demek ki bilyalar da sağlam.
Arka tekerlek havada iken. Arka tekerlek burçlarında boşluk var mı diye kontrol ettim. Boşluk yok gibi hisettim.
Yarın balans için sanayiye gitmeyi düşünüyorum.
Bu arada sol amortisör keçeden 2-3 haftadır yağ kaçırıyor. Yağ eksikliğinden yani ağırlık farkından olabilir mi ki bu sallantı diye de bir arkadaşım tahminde bulunmuştu. Ne dersiniz? _________________ BMW F650GS
05324625892
|
|
Başa dön |
|
|
pelletizer Demirbaş Üye
|
Tarih: Pts Ekm 19, 2009 8:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
MesutKORKMAZ demiş ki: |
Bu arada sol amortisör keçeden 2-3 haftadır yağ kaçırıyor. Yağ eksikliğinden yani ağırlık farkından olabilir mi ki bu sallantı diye de bir arkadaşım tahminde bulunmuştu. Ne dersiniz? |
Sorunun muhakkak mantıklı bir cevabı olacaktır,keçenin kaçırması içerideki yağın miktarı,yeni olup olmadığı etkenlerden biri olabilir veya birden fazla etkenin bir tanesi de olabilir.keçeler le beraber yağlarını da değiştirmeniz iyi olacak. _________________
|
|
Başa dön |
|
|
motorcuk Kıdemli Üye
|
Tarih: Pts Ekm 19, 2009 10:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
Mesut amortisör keçeleri Borusanda 70 tl civarında(teki)toz keçesi ile beraber haberin olsun.. _________________
m |
|
Başa dön |
|
|
MesutKORKMAZ Kıdemli Üye
|
Tarih: Sal Ekm 20, 2009 9:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bugün balansa gittiğimde oradaki arkadaş önce akorda baktır dedi. Akorda gittim. Oradaki arkadaş inceledi. Büyük ihtimalle amortisör yağının eksikliğinden dedi.
Öncelikle amortisör işini halletmem gerektiğine karar verdim. yarın Borusana soracaktım ki motorucuk sağolsun fiyatını yazmış. Hazır sökülmüşken ikisini birden değiştirteyim diye bir düşünce hakim bende. Haklı mıyım bu düşüncemde?
Gerçi 200-250 TL yi bulur şimdi bu durduk yerde. Bakalım duygusal olarak ne durumdayım ona göre yaptırayım/yaptırmayayım. _________________ BMW F650GS
05324625892
|
|
Başa dön |
|
|
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|