Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
__face__ BMW Grubu
|
Tarih: Prş Oca 28, 2010 4:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
aleko demiş ki: |
8 ay beklemiş benzin, eğer depo tamamen dolu bırakılmışsa kullanılabilir.
aksi halde sulanmıştır, iyi netice vermeyeceği gibi ayarları bozabilir.
aleko |
evet Ali abicim paslanmayı gerçekleştiren su ise, benzinde su vardır, buharlaşma, terleme etkileriyle...
çok mantıklı teşekkürler... _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
__face__ BMW Grubu
|
Tarih: Prş Oca 28, 2010 5:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
cagriklv, Dostum içinde 10 litre benzin olsa bu yaklaşık 37lira yapar dök GitSin...
ne gerek 30 40 lira için riske..
bi balataya veriyoruz 50 60 lira.. bitmesin diye frene basmamak gibi bir şey olmaz mı bu...
şahsi fikrimi söylersem: ben dökerim acımam...
Hoş benim makinem yatmaz oda ayrı... _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
|
cagriklv Değerli Üye
|
Tarih: Prş Oca 28, 2010 6:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
bende abi benzinle karbiratör temizliyor diye vermiştim ama o bi şekilde kullandı bende kıymam o paraya dökerim yada mangalı tutuşturmakta kullanırım |
|
Başa dön |
|
|
bora33 Tecrübeli Üye
|
Tarih: Cum Oca 29, 2010 12:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
ktm 640 motorum 4 ay yatmıştı. motoru çalıştırdım depom 28 litre ama plastik depo neyse o heyecenla şehiriçi evin civarında geziyorum 5.km de benzin bitti musluğu yedeğe geçirdim. o andan sonra az ilerledikten sonra egzoz patlaması, tekleme olayları ve gaz yememekte direnen motorla karşılaştım. 1 km sonra gözüken benzinciye giderken en 5 kez stop etti. motoru 1 vitesten 2 ye alıp 10 metre gidiyorum deviri artırınca stop ediyor. en son 1 viteste çok düşük süratte benzinciye vardım. 10 litre kadar benzin aldım, motoru çalıştırdım ama aynı olaylar devam ediyordu. ustamı aradım ve yine motoru fazla devirlendirmeden tamirhaneye motoru bıraktım. karbüratör temizlendi ve benzin boşaltıldı. özetle depoya eklenen taze benzinde bazen kar etmiyor temizlik şart oluyor. |
|
Başa dön |
|
|
senolsel Kıdemli Üye
|
Tarih: Cum Oca 29, 2010 1:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
Karburatorlu motorlarda
Motora binmeye ara veriyorsanız yapılacal işlem çok basit.
Benin musluğunu off a getirin ve rolantıde çalışıtırmaya devam edin.Kendiliğinden stop etsin benzin bittiği için.Karburatorde benzin kalmasın.
Kalan benzin solvente döneceğinden memelerde tortuya sebep verir ve tıkanır.Buda benzin akışına mani olur.
Yok unuttunuz ara verdiniz depoyu bir bidona boşaltın.Lağıma değil araziye değil.
Karburatoru çıkarın memeler dahil herşeyi basınçlı hava ile temizleyin.Ya da servise götürün.Sonra yerine takın ve yeni taze benzini koyun ve kullanıma başlayın.Eski benzinle zincir dişli vs temizliği yaparsınız. _________________ Saygılarımla
Şenol SEL
Yamaha Ybr 125
senol_sel@hotmail.com
0535 727 95 11
[color=Red]Lütfen her zaman Full koruma ve KASK kullanın |
|
Başa dön |
|
|
|
|