Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
specific Değerli Üye
|
Tarih: Prş May 05, 2005 12:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kaan abi KTM'ler acaip aletler ya, ben 200 cc de sesten şikayet ediyorum ona katlanamam herhalde şaka bir yana tam anlamıyla offroad istemiyorum biraz da rahat olsun uzun yolda bu arada bir veri tabanı yapılması fikrini destekliyorum!!! |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
AGIRABI Tecrübeli Üye
|
Tarih: Prş May 05, 2005 12:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
Alıntı: |
ulennnn BMW için bu kadar konuşturdunuz ya helal olsun size
|
Varya inan bana gozlerim doldu. Adam da ne guzel duygular dusunceler var yaa..
Bu arada benim F650 GS im hic olmadi ama kayinbiraderimin vardi. Butun bildigim adamin 3 ncu motoruydu. Ve cok severek begenerek ve sorunsuz kullandigiydi.
Motoruda gercekten ise gidip gelirken hatta bric turnuvalarina icin sehir disina gidip gelirken kullaniyordu.
Servis konusunu sizin icin kendisi ile konustum bana aynen soyle dedi. Periyodik bakimlarini aksatmadan her zaman borusan da yaptiriyordum . Herkes pahali oldugunu dusunuyor ama aslinda hic de degil. Ozel servise gidince adam zaten filtreler, balatalar vs. malzemeyi borusandan alip sana aynen fatura ediyor. Iscilik kismina da kafasina gore bir seyler yaziyor ama ne yaptigi konusunda hic bir fikri yok. ( Her usta icin degil tabii lafim diyor ) Borusana gittiginizde adamlar her bir kontrolu bilgisayarli ortamda olmasi gereken sekilde yapiyorlar. Cogu ozel sevisin hic birinde bu makinalar yok hala babadan kalma yontemler ile yapiliyor bir cok is.
Motordan en dogru performansi ve uzun omuru almak icin en dogru sey yetkili servisine gitmesidir.
Ben kendim 1150 GS min service manualini indirdim internetten adamlar tane tane anlatiyor ne yapilmasi gerektigini. Sanki biz bile yapariz diyor insan icinden ama isin asli o degil. Tabii ki yaparsin ama olmasi gerektigi gibi olmaz. Makinanin ve parcalarin omrunden yersin.
Zaten BMW 10 bin kilometrede bir servise giren makina bunda da cimri olmamak motorun hak ettigi bakimi yaptirmak gerekir diye dusunuyorum.
Hepinize sevgiler.. _________________ En iyi motorcu ömür boyu binendir !
AGIRABILER.COM |
|
Başa dön |
|
|
tintinopsella Değerli Üye
|
Tarih: Sal Ağu 09, 2005 3:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
2000 bmw 650gs ile ayda ortalama abartısız 1000km yapıyorum şehir içi otoban dağ tepe nerdeyse tuvalete bile onla gitçem daha yağ değişimi-zincir yağlanması + standart bakım dışında bişey yapmama gerek kalmadı.... 650gs bence eski650 den daha sorunsuz bi makine(+ 5 kat daha şık) insanlar 650gs de şu var bu var diyince anlamıyorum... alet süper hiçbiyeri filan da bozulmuyo( nazar değmesin)+ zaten alet japon pikaçu motorlarının aksine 10000 de bir servise gidiyo o da pikaçu motorlarından en fazla % 20 pahalı..... |
|
Başa dön |
|
|
tintinopsella Değerli Üye
|
Tarih: Sal Ağu 09, 2005 3:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
2000 bmw 650gs ile ayda ortalama abartısız 1000km yapıyorum şehir içi otoban dağ tepe nerdeyse tuvalete bile onla gitçem daha yağ değişimi-zincir yağlanması + standart bakım dışında bişey yapmama gerek kalmadı.... 650gs bence eski650 den daha sorunsuz bi makine(+ 5 kat daha şık) insanlar 650gs de şu var bu var diyince anlamıyorum... alet süper hiçbiyeri filan da bozulmuyo( nazar değmesin)+ zaten alet japon pikaçu motorlarının aksine 10000 de bir servise gidiyo o da pikaçu motorlarından en fazla % 20 pahalı..... |
|
Başa dön |
|
|
Afacan Katılımcı Üye
|
Tarih: Sal Ağu 09, 2005 4:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaslar,
Zevkle kullandigim ve gercekten bakimini ozen gosterdigim motorum 98 Model ve 75 bin km deydi.
Gerek yayla cikarak gerek de gazlamada hic problem yasamamistim.
Ancak cok iyi bildigim bir sıkıntısı vardır ki "KONJEKTOR". Sele'nin tam altinda oldugu icin bozulma riski daha yüksek. Ama cesitli alternatifler de geliştirilmiştir. Sele'nin sağ dış kısmına monte etmek gibi.
Bir tiyo daha, BMW parçası İngiltere'de olan www.motobins.com sitesinden cok daha uygun ve 3 gun gibi kısa surelerde istediginiz herseyi sipariş edebiliyorsunuz.
Hürmetler _________________ The |
|
Başa dön |
|
|
|
|