Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
TDM-850 Katılımcı Üye
|
Tarih: Pzr May 09, 2010 3:51 pm Mesaj konusu: 98 TDM 850 LED SİNYALE ÇEVİRMEK |
|
|
Merhaba arkadaşlar
Motorumun sinyallerini lede çevirdim ve dört sinyalde çalışıyordu.
Şemasını bulup inceledim ve ölçümlerimi yaptım tamda gösterdiği gibiydi
Diyelimki sola sinyal verdiniz sol sinyaller yanıyor gösterge lambası yanıyor ve sağ sinyal üzerinden işlemini tamamlıyor.Lambaların harcadığı güç fazla oldugu için sağ sinyal hiç sissedilmeyecek kadar yanıyor ve işlem tamalanıyor.Led sinyale geçince ledler az güç harcadığı için bu işlemi yaparken bütün sinyalleri yakıyor.Bunun iki çözümünü buldum
1.göstergedeki sinyal lambasını çıkarıyorsunuz ve vermiş oldugunuz sinyal yanıyor gösterge lambası üzerinden geçerek devreyi tamamlamadığı için diğer sinyaller ve sinyal göstergesi yanmıyor.
2.Bu aşamada biraz el işçiliği ve mlz. gerekli sinyal göstergesi lambasına gelen uçların ikisinide kesip bir ucunu (-) bağlıyor ve diğer uca şemadaki gibi gös.lambasına gelen uçlara diyotları bağlayıp diyotlardan çıkan diğer ucları birleştirip gös.lamasına bağlıyoruz kolay gelsin.
...TDM 850 95-98 ELEKTRİK ŞEMASI... BAK
Sadeleştirilmişi
_________________ ÖNCE GÜVENLİK |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
TDM-850 Katılımcı Üye
|
Tarih: Pzr May 09, 2010 6:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet haklısın diğer sinyal lambalarına gidecek olan voltajı keseceği için yanmasını engelleyecektir. _________________ ÖNCE GÜVENLİK |
|
Başa dön |
|
|
TDM-850 Katılımcı Üye
|
Tarih: Sal May 11, 2010 3:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yapmış olduğum işlem işe yaradı
_________________ ÖNCE GÜVENLİK |
|
Başa dön |
|
|
TDMerhan Tecrübeli Üye
|
Tarih: Sal May 11, 2010 8:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
Daha detaylı resimler bekliyoruzz _________________ Hayat,Hayelleri ertelemek için çok kısadır.... |
|
Başa dön |
|
|
MesutKORKMAZ Kıdemli Üye
|
Tarih: Sal May 11, 2010 8:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
Paylaşım için teşekkürler
devilcerkez;
Volkan flamanlı lambalarda yanarken ve sönerkenki gecikme, yandığında flamanın ısınarak kızarması ve söndüğünde soğuyarak normale dönmesi için geçen süre ile ilgili. Ledler yarı iletken malzemeler olduğu için. Isınma gib bir dertleri yok. Akım geçtiği anda ışıldamaya başlıyor. Bu görüntü benim de hoşuma gidiyor _________________ BMW F650GS
05324625892
|
|
Başa dön |
|
|
|
|