Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
tittytwister Tecrübeli Üye
|
Tarih: Sal Oca 26, 2010 11:39 pm Mesaj konusu: Beklemiş benzin bozulurmu? |
|
|
Herkese merhaba askerlik nedeniyle yaklaşık 8 ay yatan africami geçenlerde servise götürdüm senkron ayrari sıvı degisimleri lastik degisimi filtreler zincir derken detaylıca elden geçirdik, malum istanbulda bAşlayan kar nedeniyle çok fazla kullanma şansım olmadı dün hava biraz açıktı hem biraz gezeyim hemde test amaçlı biraz turlayayim dedim 4.5 5000 devirlerde teklemeye, silkelemeye başladı rolantisindede bir gariplik vardı 1.2-1.5 arasında gidip geliyor bujiler yeni hava filtresi yeni motor sıcak konjektorum saglam, benzin filtresi temiz ve pompa çalışıyor ama depodaki benzin 8 aylık , sizce bu sürede benzin bozulurmu ve bu yazdığım sorunları yaratırmı yada ne olabilir ?
_________________ KTM 690 Enduro |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
cros Değerli Üye
|
Tarih: Sal Oca 26, 2010 11:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
bence degıstır benzını bozulmaz ama zamanla dura dura ozellıgını kaybeder yanıcılıgı azalır buda motorda bahsettıgın gıbı sorun yaratabılır ama kesın oledır demıyorum degısmende yarar var... |
|
Başa dön |
|
|
emrello Kıdemli Üye
|
Tarih: Sal Oca 26, 2010 11:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
Süresini net olarak bilmiyorum ama benzinin de bir son kullanım tarihi olduğunu biliyorum. Bir süre sonra içindeki uçucu maddelerden bazıları havaya karışıyor ve baştaki verimini yitiriyor.
Biraz kullandıktan sonra depoyu doldurmak yararlı olabilir. _________________ TA '07 (Anya) |
|
Başa dön |
|
|
__face__ BMW Grubu
|
Tarih: Çrş Oca 27, 2010 10:37 am Mesaj konusu: |
|
|
cros demiş ki: |
bence degıstır benzını bozulmaz ama zamanla dura dura ozellıgını kaybeder yanıcılıgı azalır buda motorda bahsettıgın gıbı sorun yaratabılır ama kesın oledır demıyorum degısmende yarar var... |
Katılıyorum...
tittytwister, EMRELLO ya kesinlikle katılıyorum...
bende benzinin bayatlayacağını duydum çok kez...
bu gibi durumlarda, yani makine yatacaksa depo boşaltılır hatta karbrotördeki benzin bitinceye kadar da çalıştırılır diye biliyorum...
bu yazdıklarının aynını biz başka bir makinede yaşadık... karbratördeki benzini karbratör musluk vidalarını açıp boşalttık, depodaki benzini bir hortumla çektik, yeni 97 oktan benzini koyduk; ilk çalışma biraz zor oluyor tabi hiç bir yerinde benzin kalmadığı için... Çalıştıktan 10 - 15 dak sonra kendine geldi, düzeldi... yani benzin memelerden aktıktan biraz makinenin içinde dolandıktan sonra durum çözüldü...
bence aynını bir yap.. atla deve değil zaten basit bir işlem...
denedikten sonra bize de sonucu bildirirsen seviniriz...
haydi kolay gelsin..
_________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46
En son __face__ tarafından Çrş Oca 27, 2010 12:15 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
mkaplan_55 Tecrübeli Üye
|
Tarih: Çrş Oca 27, 2010 11:24 am Mesaj konusu: |
|
|
.....Bende benzinin beklediğinde oktanının düştüğünü ve özelliğini yitirdiğini biliyorum.
.....Buda pistonların vuruntulu çalışmasına sebep oluyor dolayısıyla motoru uzun süreli kullanmadığımızda benzini boşaltmalıyız
.....Saygılar... _________________ ...Gidemediğin yer senin değildir... |
|
Başa dön |
|
|
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|