Ahmet Güngör | Bir Tutkudur Enduro! Atın sanki evrimleşip metale döndüğü devirlerden gelmiştir. Buram buram macera kokar. Her torku sonrakine can verir.
En uzun ve esnek ön amartisör oranıyla ve büyük çaplı cant çapıyla Devamı...
Alpaslan Kuzucan | Motosiklet Felsefesi Motosiklet sahibi olmak sizi motorcu yapmaz aynen piyano sahibi olmanın sizi müzisyen yapmayacağı gibi. Motorcular vardır,
ulaşımlarını motosikletle sağlayanlar vardır. Bir hedefe ulaşmak Devamı...
ilk konu : dün ankaradan çoruma getirdim motoru, 240 km, 70 km kala hararet yandı. fan çalışıyor demekki müşürdede problem yok. soğutup devam ettim yine aynı şey. yine durdum aldığım kişiyi aradım, nereden su konuluyor diye sordum, bilmiyor serviste su konuluyormuş. bende bulamadım gece karanlığında. allahtan hava soğuktu fazla yüklenmedim bende ve arada gazı tam keserek ve dua da ederek yolu tamamladık çok şükür. radyatörün üstünden mi ekleme yapılıyor yoksa başka bir yerimi var?
alttan bakınca bir sürü _ki bir kısmı muhtemelen tahliye_ küçük boru görünüyor, bunlar bir yerdenmi çıkmışlar yoksa böyle 3-4 boru normalmi.
motora biraz yüklendim yolda 165 i görüp 5 dk. filan gittim aynı hızda sanırım su iyice ısındı ve tahliyeden atıp eksiltti.
bunun dışında motor mükemmeldi. 3 saatlik yol kolay geçti benim emanet kaskın rüzgar sesi dışında.
ikinci konu : vibrasyon, evet var. sanki ne olmuş. hiç önemli değil. sonuçta motosiklete biniyorsunuz. hiç olmayanı varmı bilmiyorum. birde şunu düşünmek gerek yağmurdada ıslanırsınız motora binerken. rüzgarda vurur insana karşıdan. üstelik durunca bir yana da devrilir motor ayağınızı koymazsanız. bunları istemiyorsanız araba en ideali.
üçüncü konu : çok ta anlar gibi ahkam kesmek istemiyorum ama, ben 50 yıllık r 26 -r 25 - r 51 lere bindim bmw nin. bu motorlar hala yollarda. bmw ağır abi motoru yada ne bileyim herzaman marka merakının sonucu alınan bir motor değildir. bmw sağlamdır. bmw işlevseldir. bmw hizmet aracıdır. ve bmw çok güzeldir. eğer havalıysa bundandır. "o parayı niye bmw ye veriyorsun" zihniyetini sevmiyorum. servisini yedek parçasını bilmem ama bmw bmw dir. bmw ye binmek için bir bmw almanız gerekir.
Öncelikle hayırlı olsun bende bir süre F650 kullanmıştım sahip olup ta en çok sevdiğim motorlardan biridir.
Motorun Şehir içinde sıkışık trafikte fan açması doğaldır hatta biraz çabuk fan açar
ama ankara çorum arası yoğun bir trafik olmadığını varsayarsak fan açması hatta hararet ışığının yanması hiç normal değildir hele 165 km yi görebildiğin yolda mümkün değil satın almadan yada yola çıkmadan önce kontrol ettirmekte fayda vardı
Kitabında %50 su %50 antifiriz kullanılması gerektiği yazar (yaz-kış) bunu uygulamakta fayda var.
Suyu hem radyadörden hemde sağ arka yan grenajın altındaki devridayim deposundan kontrol etmek lazım bunu her 1000 km de bir yapmakta fayda vardır çünkü kronik hastalıklarından biri yağ ve suyu karıştırabilirler eğer böyle bir problemle karşılaşırsanız pompadaki küçük bir contanın değişimi ile sorun hallolor ama bu işlemi ehliyetli birinin yapması gerekir işlem sonunda motordaki tüm yağ ve su değiştirilmelidir.
Alt tarafta 2-3 adet boru vardır benzin su ve akü suyu tahliyesi olması lazım yani bir yerlerden çıkan boru değildir cıkarsa zaten orda görünmezler
Kolay gelsin bu şekilde binmeden önce bir servise gösterin mutlaka ilerde daha büyük sorunlara neden olabilir. _________________ KTM 690 Enduro
cidden hararet ışığı ile motorun bir darbe alması doğrudan alakalımı? yani su fazla ısınınca hararet ışığı yanar diye biliyordum.illede kaza yapmış olması gerekmez gibi sanki.
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız