Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
savasarts Değerli Üye
|
Tarih: Sal Mar 13, 2012 9:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba dostlar,
Bir süredir anlatması uzun ve can sıkıcı nedenler nedeniyle, siteden uzak kaldım. Giriş faslını kısa kesip hemen gelişmelere geçeyim. Olası yağ tahliyesi nedenlerinden birisi olarak segmanlar olabileceği düşüncesinden yola çıkarak segmanları değiştirmeye karar vermiştim. Zaten de kompresyon testi çok düşük çıkmıştı. Segmanlar yaklaşık birbuçuk ay önce, tüm blok keçeleri ve subap keçeleri ile birlikte değişti (parça ve numara listesini ayrıca yazarım). Piston gömleği tertemiz çıktı bu nedenle honlamaya gerek görülmedi. Sadece subaplar alıştırıldı. Yağı ve filtreyi de değiştirmeyi ihmal etmedik.
Ancak bu süreçten sonra şimdilik uzun uzadıya test edemedim. Bir yandan elde olmayan nedenler bir yandan da havaların azizliğinden çoğu kısa mesafe olmak üzere toplamda ancak 60 km yakın kullanabildim. Bu süreçte herhangi bir yağ tahliyesi olmadı. Daha önce kısa mesefalerde foşur foşur tahliye vardı. Şimdilik yok. Sözün kısası biraz uzun mesafede belli olacak, mesela şöyle aralıksız gidiş dönüş 200 km lik bir yol yapmak lazım (en çok yağ tahliyesi uzun yolda ortaya çıkıyordu). Açıkçası kesin bir sonuç almadan yazmak istemiyordum, yanlış yönlendirme olmasın diye. Bakalım göreceğiz. Bir de eğer sorun segmalardan olsa bile, bir süre daha, az da olsa yağ tahliyesinin devam edeceğini düşünüyorum. En azından segmalar alışıncaya kadar. Bir 500-1000 km sonra yağı ve filtreyi tekrar değiştireceğim. Umarım sorun çözülmüştür. _________________ BMW F650 (1996) |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
turkizmir Demirbaş Üye
|
Tarih: Sal Mar 13, 2012 10:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aynen Devam
şu anda birde su dökmeye başladık bu borudan...
Gittiği yere kadar , yağda eksiltmiyor göze çarpan oranda...
Hazirandan sonra bir Yunanistan çıkışlı Avrupa turum var, motorize olarak. Hedefim Almanya tabikii...
Orada BMW logosu gördüğüm yere sokacağım |
|
Başa dön |
|
|
__face__ BMW Grubu
|
Tarih: Sal Mar 13, 2012 11:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
turkizmir, Dostum; bana hala valf yani şim ayarındanmış gibi geliyor... Yani başka veri de kalmadı değerlendirilmeyen, senin makinede... _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
|
turkizmir Demirbaş Üye
|
Tarih: Çrş Mar 14, 2012 2:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
bu akşam açıcam külbitör kapağını söz...
ama önce:
amortisörleri sökeyim
ön fren diskini değiştireyim
yeni balataları takayım
arada dinlenirken benzin tankını alırım
kapağı açar sentesine bakarım...
ok... |
|
Başa dön |
|
|
savasarts Değerli Üye
|
Tarih: Çrş Mar 14, 2012 3:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
turkizmir, bir ara yağ pompalarından şüphe ediyorduk. Yanılmıyorsam değişim için sen parça bekliyordun. Değişim yaptın mı? Yaptıysan sonuç ne oldu? kesilmese bile bir azalma söz konusu oldu mu? _________________ BMW F650 (1996) |
|
Başa dön |
|
|
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|