Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
MesutKORKMAZ Kıdemli Üye

|
Tarih: Sal Ksm 04, 2008 8:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
devilcerkez demiş ki: |
12 volt 5 amper değerini motorumdan alabildiğimi biliyorum. Ona göre hesap yapmıştık 1.1 metre telleri paralel bağlayıp ısıtmıştım ama yeterli olmadı hocam.
100w derken 12 volt 5 amperlik çıkışım var bazı motorlar 12 volt 8 9 amper veriyor.100 wattın üzerinde onlar.Onlar için biraz daha hızlı ısınma olur diye düşünmüştüm.
Sizin bilginiz varsa beraber yapalım.60 w enerjimiz var. teli kaç metre tutmamız gerek? |
12V 5A akünün üzerinde yazan değer ise bu akünün bağlı olduğu tesisattan (diğer devre elemanlarını düşünerek) 5 A akıma çekemezsiniz. 1.1m tel tabiki ısınır sonuçta krom nikel tel bu ısınacak ama yeterli olmaz.
Benim motosikletimin aküsü 12V 12A olmasına karşın ben bile bu işe başlarken tereddüt ettim acaba akü yeterli akımı basabilir mi diye. Akü tek başına ısıtıcıyı çalıştıracak olsa sorun yok tabi ama diğer tesisatın çektiği akımı da çok iyi hesaplamak lazım. Yani akü üzerindeki değerlere bakarak 60W güç var demek doğru olmaz. Bu arada bu kadar ahkam kestikten sonra mesleğimi de söyleyeyim de boş konuştuğum düşünülmesin. Arkadaşlar elektronik öğretmeniyim.
En son MesutKORKMAZ tarafından Sal Ksm 04, 2008 8:06 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
MesutKORKMAZ Kıdemli Üye

|
Tarih: Sal Ksm 04, 2008 8:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
muslumbaba demiş ki: |
Siz en iyisi motorunuzu kapalı bir yere kapatın üstünüde sarın, kendinizde kapanın eve sobanın başına önümüzdeki yaza kadar uyuyun, beyler biz endrucuyuz soğuk kar kış yağmur bizim için önemli olmamalı.
Isıtmalı pantalon için çalışan arkadaşım sakın yanlış anlama seni destekliyorum bu tarz çalışmalar hoşuma gidiyor benim lafım kelebek motorculara. |
Bir an üzerime alındım ama sonrasını okuyunca ...
Ankara sabahları ciddi soğuk oluyor. Kaldı ki henüz kış bile gelmedi. Birde ulaşım aracı olarak motosikleti kullanıp sonrada derse girmek sıkıntı. Bu yüzden ısıtıcı biraz takviye gibi olacak. Desteğiniz için teşekkürler  |
|
Başa dön |
|
 |
hoca Demirbaş Üye

|
Tarih: Sal Ksm 04, 2008 10:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
bunların hepsı makara tukara hepinize iyi muhabbetler.  |
|
Başa dön |
|
 |
MesutKORKMAZ Kıdemli Üye

|
Tarih: Çrş Ksm 05, 2008 6:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
devilcerkez demiş ki: |
Mafit hocam çok teşekkürler, bu başlık daha çok uzar ben de soru çok
Hocam beraber ısıtma işine çalışalım ;ama biraz daha üşümem lazım. |
bu başlık daha fazla uzamaz çünkü ısıtıcı bitti denemelerini yapıyorum.
Ayrıca üşümek istiyorsan Ankara'ya gel bu sabah ben okula giderken termometreler 3 dereceyi gösteriyordu. Varın motosiklet üstünde giderken ki ısıyı siz düşünün  |
|
Başa dön |
|
 |
MesutKORKMAZ Kıdemli Üye

|
Tarih: Çrş Ksm 05, 2008 6:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
hoca demiş ki: |
bunların hepsı makara tukara hepinize iyi muhabbetler.  |
Sakın bir süre sonra "üşüyorum artık, bir ısıtıcı lazım" falan deme  |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|