|  Giriş  |  Hemen Üye Ol

www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - Isıtıcılı pantolon

Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

Isıtıcılı pantolon
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
MesutKORKMAZ
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Sal Ksm 04, 2008 8:01 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

devilcerkez demiş ki:
12 volt 5 amper değerini motorumdan alabildiğimi biliyorum. Ona göre hesap yapmıştık 1.1 metre telleri paralel bağlayıp ısıtmıştım ama yeterli olmadı hocam.

100w derken 12 volt 5 amperlik çıkışım var bazı motorlar 12 volt 8 9 amper veriyor.100 wattın üzerinde onlar.Onlar için biraz daha hızlı ısınma olur diye düşünmüştüm.

Sizin bilginiz varsa beraber yapalım.60 w enerjimiz var. teli kaç metre tutmamız gerek?

12V 5A akünün üzerinde yazan değer ise bu akünün bağlı olduğu tesisattan (diğer devre elemanlarını düşünerek) 5 A akıma çekemezsiniz. 1.1m tel tabiki ısınır sonuçta krom nikel tel bu ısınacak ama yeterli olmaz.

Benim motosikletimin aküsü 12V 12A olmasına karşın ben bile bu işe başlarken tereddüt ettim acaba akü yeterli akımı basabilir mi diye. Akü tek başına ısıtıcıyı çalıştıracak olsa sorun yok tabi ama diğer tesisatın çektiği akımı da çok iyi hesaplamak lazım. Yani akü üzerindeki değerlere bakarak 60W güç var demek doğru olmaz. Bu arada bu kadar ahkam kestikten sonra mesleğimi de söyleyeyim de boş konuştuğum düşünülmesin. Arkadaşlar elektronik öğretmeniyim.

En son MesutKORKMAZ tarafından Sal Ksm 04, 2008 8:06 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor Linkler

Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
MesutKORKMAZ
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Sal Ksm 04, 2008 8:03 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

muslumbaba demiş ki:
Siz en iyisi motorunuzu kapalı bir yere kapatın üstünüde sarın, kendinizde kapanın eve sobanın başına önümüzdeki yaza kadar uyuyun, beyler biz endrucuyuz soğuk kar kış yağmur bizim için önemli olmamalı.

Isıtmalı pantalon için çalışan arkadaşım sakın yanlış anlama seni destekliyorum bu tarz çalışmalar hoşuma gidiyor benim lafım kelebek motorculara.

Bir an üzerime alındım ama sonrasını okuyunca ... Smile

Ankara sabahları ciddi soğuk oluyor. Kaldı ki henüz kış bile gelmedi. Birde ulaşım aracı olarak motosikleti kullanıp sonrada derse girmek sıkıntı. Bu yüzden ısıtıcı biraz takviye gibi olacak. Desteğiniz için teşekkürler Wink
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
hoca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

MesajTarih: Sal Ksm 04, 2008 10:54 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bunların hepsı makara tukara hepinize iyi muhabbetler.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
MesutKORKMAZ
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Çrş Ksm 05, 2008 6:07 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

devilcerkez demiş ki:
Mafit hocam çok teşekkürler, bu başlık daha çok uzar ben de soru çok Smile

Hocam beraber ısıtma işine çalışalım ;ama biraz daha üşümem lazım.

Smile bu başlık daha fazla uzamaz çünkü ısıtıcı bitti Smile denemelerini yapıyorum.

Ayrıca üşümek istiyorsan Ankara'ya gel Wink bu sabah ben okula giderken termometreler 3 dereceyi gösteriyordu. Varın motosiklet üstünde giderken ki ısıyı siz düşünün Wink
Başa dön
MesutKORKMAZ
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: Çrş Ksm 05, 2008 6:08 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hoca demiş ki:
bunların hepsı makara tukara hepinize iyi muhabbetler.

Sakın bir süre sonra "üşüyorum artık, bir ısıtıcı lazım" falan deme Wink
Başa dön
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:

Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap

Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki
4. sayfa (Toplam 10 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Bilgi & Servisler

Foto Galeri

Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar