Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
TekiLay Katılımcı Üye

|
Tarih: Cum Ksm 28, 2008 10:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
sertur, Teşekkür ederim.
okuryazar, Bu kadar geç gördüğüm için öncelikle özür dilerim Şinasi abicim, Zira raporu devam ettirememe gecikme nedeni ise 5000 km'lik "Türkiye'nin Yarısı;Zirveleri" turunu yapmış ve iş nedeniyle bir İstanbul bir İzmir semalarında olmamdan kaynaklanmakta..
Bu onore edici, içinin güzelliğini yansıtan, samimi yazın ve o güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim, gerçekten beni utandırdın. Ne diyeceğimi bilemiyorum, bu yazıyı biraz erken okusaydım sanırım bu gazla 5000 km'nin üstüne bir 5000 daha ekler 10,000'e tamamlardım 2009 senesi benim için "Doğu(m) yılı" olacak.. Farklı rotalar var kafamda ve en başını Doğu Karadeniz çekiyor. Samsun dan itibaren Borçka'ya kadar yayla turu gibi mesela.. Bu vesileyle zamanda uyar, yol arkadaşı olursan beni mutlu edersin.
Bu sene kesin görüşeceğiz Şinasi abi.
Görüşmek üzere,
Sevgi & Selamlarımla,
Ümit
memo55, plansızlık en iyi plandır ama bu kural yolun ilk 1.km'sinden itibaren başlar (bence), öünkü kimine göre plansızlık bir felakettir.. Bence sen yinede planı yola çıkana kadar elinden geldiğince yap, çıkınca koyver gitsin
Umarım sağ salim gezini tamamlamış büyük keyifler, yeni insanlarla sohbet keyfini tatmışsındır..
Karşılaşmak dileğiyle..
mrtynn, Lütfen keşke ve yapabilsem yerine yapabileceğinize inanmayı deneyiniz, eminim çok yol katedeceksiniz Bu arada İzmir de olmanız sebebiyle vaktiniz olursa bir kaç haftada bir yaptığımız moto keyif sohbetlerine bekleriz. (533 665 54 30)
Selamlar,
emilyan, Asfalttan ayrılmadan yapılan bir turun toprak yol kadar zor olmayacağını düşünmüşümdür hep. Bir çok enduro kullanan kişinin eminim hayalinde, aklının bir köşesinde, Türkiye'yi baştan başa Toprak Dağ Yolları'nı kullanarak geçebilmek vardır. Asfalta inmeden bunu yapmak neredeyse imkansızdır ama %100 emin olmadığımdan hala mümkün gözüyle bakmata bir gün birinin yapmasını beklemekteyim Umarım o birisi bir gün ben olurum
turist, Ne yazık ki İstanbul da olmam, resimlerin İzmir deki bilgisayarımda kalması nedeniyle bir türlü bitiremedim ama kısa zamanda bitireceğim -ki yeni raporu yazmaya başlayabileyim
ummetperkitan, "Nereden : Bütün Türkiye" Sen bir tanesin.. Aklıma gelmişken, İki ay önce Adana/Ceyhan'da Petrol Ofisinden benzin alırken genç bir çocuk seni bana sordu, görürsen selam söyle demişti. Ben vazifemi yapmış olayım Ümmet abicim Seninle şehirde değil yolda karşılaşmak dileğiyle..
nakaros, çin malı bir motosiklet alarak motorla gezmeyi seven birinin motor tamirini öğrenmeme gibi bir lüksü yok. Öncelikle bunu söylemeliyim.. Hem ucuza motor alacaksın hemde yamaha/honda/kawasaki/Suzuki vb. gibi kalite bekleyeceksin durumu da olamayacağına göre, önceliğin motor tamirine hevesli olup/olmadığın önem arz ediyor zira yanında kritik yedek malzemeleri ve onları değiştirebilecek anahtarları bulundurmadan hiç bir yere gitmeni tavsiye etmem.. Sadece hava soğutmalı bütün scooterların yolda şişme ihtimali var, çünkü çıplak bir motor yapıları yerine direk rüzgar'a maruz kalmayan kasalı motor yerleşim yapıları vardır. Hava sıcaklığı, motoru sıkıştırarak kullanmak vb. olaylar alternatör kısmına takılı soğutma pervanesinin yetersiz kalması durumuna ve bahsettiğin motor şişme durumuna neden olabilir. Motorunun önemli bir sorunu yok ve bakımlı ise şiştiği noktada (-ki bu durumu çekişten düşüşüyle rahatlıkla algılayacaksın) küçük molalar vererek istediğin noktaya rahatlıkla varırsın..
Önemli olan önce gerçekten istemek, gerisi teferruat!
Teferruat ; başına gelebilecek her türlü sorun/arıza/kaza vb. olayları gülerek karşılayabilecek bir dirayet ve mevcut sorunu çözebilecek sakin bir beyin!
Sorunla karşılaşmadan, neye çözüm üreteceğimizi bilemeyiz!
Sende bilindik sorunları ve çözümlerini öğren ona göre donanımlı ol, bir şekilde yolda kalmazsın!
Hadi iyi yolculuklar sana,
güzel raporlarını bekliyor olacağız!
Selamlar...
olgacxx Öncelikle kendinize güvenin, yaparsınız... Yıllar önce yapamam dediğiniz şeyleri düşünün, şuan eminim bir çoğunu yaptığınızı hatırlayacaksınız! Durumu ne kadar erken fark edersen, kısa hayatına o kadar çok başarı sığdırırsın!
Gurzan, Gelecekte bir gün gelecek Umarım bitecek, bunu bitirmeden yeni bir rapora başlarsam şaşırma lütfen.. Görüşmek üzere.. _________________ Öğrenmenin En Güzel Yanı ; Bilgileri Paylaşmaktır !..
Motor; Ayağını yerden kesen en iyi arkadaştır!..
TekiL`ay` ~\ Ümit KAPLAN \ O Rh(+) |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
kaptan55 Katılımcı Üye

|
Tarih: Cmt Ksm 29, 2008 1:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
cok guzel gezı olmus ıyı surusler |
|
Başa dön |
|
 |
TekiLay Katılımcı Üye

|
Tarih: Cmt Oca 24, 2009 3:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
yayına uzun bir ara verdik, hala Akdeniz'in köşesini dönemedik ama zira bu vakit zarfında Türkiye'nin yarısını farklı bir rotadan tekrarladık... Bu sefer "Türkiye'nin Yarısı; Zirveleri; 5000 km" ve harika maceralar yaşadık, Eeciyes'i aştık, Aladağ zirvesini zorladık, Bolkar Dağlarını baştan başa geçtik ve yine yazmaya başladık... Bu raporu şu sıralar bir çırpıda bitirmeyi planlıyorum.. Yeni rapor resimlerinin neredeyse hepsini web'e attım, az kaldı..
7. Gün; 3 Temmuz 2007
En son Olympos'ta, çardak altına kurduğumuz uyku tulumunda gecelemiştik.. Sabah miskin bir kalkışla, portakal bahçeleri arasında konuşlandırılmış bunglow'lar arasında kısa bir tur atıyorum..
Arım Balım Peteğimm...
Etrafı keşfe çıkıyoruz, sahile kadar ineceğiz.
Çoğu Bar ve Kafe'ler, portakal ağaçlarının arasına konuşlandırılmış. Geceleri ise disko moduna geçiyorlar, müzik son ses vadinin içinde yankılanıyor... ve etrak pansiyonlarla dolu..
Pansiyon ile deniz ararasında mesafe az değil!
10 dakika yürümeyle Ören Alanının giriş kapısına geliyorsunuz, sonrasındaki yürüme yolunun mistik bir havası var ve gerçekten harika bir parkur.
İşin özü şu;
Kafkaslar üzerinden Anadolu'ya gelen ve Akdeniz Bölgesi'ne yerleşen Indo-Germen kökenli Lukka kavimine bağlı arkadaşlar Olympos'u mesken tutmuşlar.. Bu arkadaşların buraya yerleştikten sonraki adları "Likyalı" olmuş tabii, neden? çünkü Likya Bölgesindeler!.. Likya Birliği denen İktisadi kuruluşun bir ferdi olan "Olympos Kenti" tarih olarak taaa M.Ö. 2.yüzyıl başlarına dayanır, lakin Likya Birliğine girişleri M.Ö. 130'larda gerçekleşmiştir.
30-40 yıl civarında Likya Birliğinde 3 oy hakkına sahip olan bu Olympos'lu arkadaşlar, Klikyalı Zeniketes denen karayip korsanının Olympos'u ele geçirmesi münasebetiyle Likya Birliğinde saf dışı edilmiş.. Bu Korsan Zeniketes, Olmypos ile yetinmemiş, yolumuzun üzerinde uğrayacağımız Phaselis antik kentinide elegeçirmiş..
Romalılar, Bu Klikyalı Karayip Korsanı Zeniketes'i alt etmek için Servilius Vatia'yı göndermişler.. Kerata azmetmiş, M.Ö. 77/76 yıllarında bu münasebetsizi kovmuş.. Tabii tahrip olan Olympos Kenti bu sefer Romalılar tarafından onarılarak günümüze kadar gelen kalıntılar romalıların onarımından kalanlardır.
Şimdi hep birlikte, Olympos'u resimlerle gezelim..
Yavru spaydırr Meen
Fethiyeden başlayan, 509 km'lik Meşhur "Likya Yolu" buradan da geçmekte..Bu yolu Kate Clow adlı bir ingiliz, Garanti Bankası sponsorluğunda yöre halkınında yardımıyla çıkarmış ve tek tek kırmızı/beyaz boyayla işaretlemiş..
1996 yılında Türk vatandaşlığına geçerek "Kardelen Karli" adını almış.
Hanniballar Grubu olarak yaptığımız "Dedegöl Dağı" gezisinde, Eğirdir Sütlüce yolu üzerinde karşılaştığımız 400 km'lik St.Paul Yolu tabelası yine onun eseri..
Üzülsek mi?
Sevinsek mi?
Bir Türk'ün yapmadığını, el'in İngiliz'i gelip yapıyor..
Yürüş yolundaki su geçişleri en keyifli alanlar, aşırı sıcak var herkes suyun içinden yürüyor, hatta serinlemek için bu suyun içine yatanlar bile var, ama tabii aman ayağım ıslanmasın diyerek yandaki tahtanın üstünden geçenlerde yok değil..
Kumsalın bittiği noktada bulunan tepede Kale kalıntısı var. İstikamet Kale..
Gökçay isimli nehrin masmavi deniz ile buluştuğu nokta!
...ve su buz!
Serin deniz suyunu sevenler o yüzden bu tarafta denize giriyorlar
İlginç, fikri olan?
Uzun araştırmalar sonucu beynimi kemiren canlıyı buldum!
Cırcır Vırvır Dırdır Böceği!
Bu hayvanatı yıllardır sesine yaklaştığımda susmasından ötürü görememiştim, bu ilk görüşüm oldu..
Güneş tam tepemde
Dönüşe geçiyorum, zira ikinci gün aynı mekanda kalmama gibi bir fobim var...
Ahmet abi ile Öğle yemeğimizi yiyioruz, her zaman olduğu gibi Gezinin Ana Gıdası "Gözleme"
Söz verdim yayınlayacağım diye
Şu meşhur Kadir'in Ağaç Evleri ve Öküz Bar'ı..
Geçtiğimiz senelerde büyük bir yangın geçirdi, ama eskisinden daha güzel yapmışlar..
Bu arada benim Olmypos'a 2004-4Teker(1),2005-4Teker(2),2006-2Teker(3) ve 2007 dördüncü gelişim Dört yıl üst üste geldim, kışını da yazını da gördüm, en sevdiğim yerler arasında ama 2008'de bu alışkanlığı bıraktım..
Olympos Vadisi artık uzaklarda!
Deniz kıyısından Olympos'a giriş yapmıştık, Kumluca dan gelenlerin kullandığı Çıralı-Yanartaş sapağından çıkış yaparak Kemer istikametine ilerliyorum..
Yanartaş'a girmedim, zira önceleri gittiğimden, orada da gece/gündüz yıllardır kayaların arasından çıkan gazlarla yanan, doğal ocak var Olympos sahilinden sola doğru yürüyerek ulaşabilirsiniz.. Akşam karanlığında gitmeniz tavsiye olunur!
Güzel bir mola yeri ve...
...suyu tazelemek lazım.
Herkes buradan gelip su dolduruyor, ee bize de doldurmak düşer..
Cenderme ila hatıra fotoğrafı..
Yeni çıkmışız askerlik döneminden, halden anlıyoruz haliyle..
İşte geldik bir Likya Birliği Kentine dahaaaa
Kent şu an, Plaj Kenti olarak görevini ifşaa ediyor..
İşte Klikyalı Karayip Korsanı Zeniketes'in ele geçirdiği ikinci Antik Kent'de burasııııı
70 mt. yukarıda kalan Şehir merkezine Kaynaktan su taşımak için yapılmış olan Su Kemerleri!
Sapak, hemde toprak yol, hemde denize doğru gidiyor, daldım tabii..
Turistlerin ATV keyfi ama hiç birinde koruma yok!
Hatun el salladı ama ben pas vermedim
Şirin, güzel bir koy..
Kemer'in meşhur BMW Hastası motorcusu Aslankoo.
Aslan abi çadır kurabileceğim yer olarak KINDIL ÇEŞME adında bir kamping alanını tarif etti..
Sağolsun harduro(Nezih) ile 2006 yılında yani askerlik öncesi Ocak ayında iki adet KLR kiraladığımızda çok yardımı dokunmuştu.. İlk enduro denemdi ve buzda, 25cm balçık çamurda olmak üzere iki düşüşte ayna ve debriyaj manetini kırmayı becermiştim..
İlk gün Volkano da sağolsun kırmamış bize kılavuzluk yapmıştı..
Özet bir iki resim ve raporların linklerini de verelim tabii;
[QUOTE=harduro.com]13 Ocak 2006 (http://www.harduro.com/Geziler/HarTek1.html)
14 Ocak 2006 (http://www.harduro.com/Geziler/HarTek2.html)
15 Ocak 2006 (http://www.harduro.com/Geziler/HarTek3.html)
Kafama ağaçtan elma düştü, bende yedim!
[/QUOTE]
Gökova körfezinde yaşadığım lastik macerasını anlatınca, Aslan abim benim, Dubleks lastik tamir takımı hediye etti.. Buradan sonraki 3000 km boyunca allahtan kullanmam gerekmedi ama lmasaydı garanti patlardı!
Önce bir kemer sahiline inelim, deniz kyısını bir görelim diyorum..
Karşıda ki platform tekne paraşütü eğitimine ait..
Oradaki bir eğitmen abimize şu Kındıl Çeşme'yi soruyorum, tabelasının önüne kadar getiriyor..
Yalnız bir sorun var..
Bir gün motorla birlikte giriş ile çadır kurmak demek , yanlış hatırlamıyorsam 25 YTL dediklerinde gözlerim yuvalarından fırladı!
O şaşkınlıkla yuhh gibi bir tepki verdiğimden olsa gerek hepsi toplanıverdi bir anda
Girermiyim hiç, tornistan geri...
Etrafta boş araziler var ancak kırık bira şişelerinden bile temkinli bir yer olmadığını anlamak mümkün!
Gidebileceğim yere kadar giderim, hemde yol almış olurum zira gece yol almak gündüzden daha kısa sürüyor.. Oraya bak şuraya bak, fotoğraf çek derken 5 km anca gitmiş oluyorum.. Antalya'dan geçerken de harduro(Nezih)'ya bir merhaba demek niyetindeyim.
Aradığımda Beldibin de program yaptığını söyleyerek yetkililerden izin alıp davet edebileceğini öğrenince yola koyuluyorum..
Kemer çarşısının da geçerken bir fotoğraflamak istedim. Acaba Fenerbahçe bayrağı olduğundan mı? yok yok ben Beşiktaşlıyım
İngiliz atları, ilk defa bu kadar yakından bir safkan görüyorum.. Devasa bir boyutta! Atlı Jandarma, iki metre anca gidebiliyor çünkü ilgi büyük, sürekli fotoğraf çektirenler var.. Bende şansımı benim minikle beraber çekerek kullandım.. Hakikatten minik kaldı
vee Nezih abinin program yaptığı otele vardım, beldibi Riksoss.. Motoru otopark'a yerleştirip üst başı endurocu moddan çıkartıp sivil hale getiriyor ve içeri dalıyorum..
Biraz sohbet ettikten sonra Ukraynalı bir gurup dansçının gösterisini izlemek üzere anfiye geçiyoruz.. Tabii içecek gırla karar veremeyeceğim derecede yaşasın Mohito!
Sıra bizimkilere geldi, solist Melis Sökmen, Bas Gitar'da ise tanıdık bir yüz var Nezih abi, namı değer harduro..
Melis ile resim çekilirken niye ağzım kulaklarıma varmış onu hala anlamış değilim.. Otuziki dişimi ilk ve tek gösterdiğim karedir!
Ekip ile beraber sohbetteyiz..
Sohbet sonrası doğru otelin çorbacısına..
Gece 02:00 veya 03:00 civarı oldu, çorba sonrası veda vakti.. Nezih abi sayesinde tur boyunca çok değişik bir akşam geçirdim, plansız denk gelen süpriz bir yumurtaydı(Egg) bu benim için.. Tekrar Teşekkürler Nezih hocam..
Ben yola devam eder en azından Antalya Şehir merkezini geçerim diyordum, geçtim de sayılır.. Gözler Serik'e kadar dayanabildi, daha fazla zorlamadan ilk benzin istasyonuna attım kendimi.. yoldayken fark etmiyordum ama benzin istasyonunda motordan inince ne kadar yorgun olduğumu fark ettim, çadır kuracak bile halim yoktu..
İstasyonun kenarında bulunan kullanılmayan lokantanın çardak altına direk uyku tulumunu serdiğim gibi yattım uyudum.. Şu MAT kullanmayı bir türlü öğrenemedim Eğer Mat'a alışırsam herhalde bir daha asla böyle yatamam.. Gerçi bu tavrımla kendime ciddi eziyet ettiğimin de bilincindeyim ama mat'ı hala bir eksikilik olarak göremiyorum..
Sonuç olarak bugünkü katettiğimiz mesafe ;
Hep içimde bir merak,
Bakalım yarın neler yaşanacak,
Görüşmek üzere, _________________ Öğrenmenin En Güzel Yanı ; Bilgileri Paylaşmaktır !..
Motor; Ayağını yerden kesen en iyi arkadaştır!..
TekiL`ay` ~\ Ümit KAPLAN \ O Rh(+) |
|
Başa dön |
|
 |
angel77 ------------------------

|
Tarih: Cmt Oca 24, 2009 7:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
tam Umit'lik bir is bundan yaklasik 4 yil once de kastamonu ya festivale gelmistin gecenin bi yarısı cin mali motosikletinle coooooo ben geldimmmm demistin az kalsin seni yolda birakiyomus gerci sen bu gidisle bi 4 yil sonra dunya turuna cikarsin umitcim  _________________
 |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|