Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
oktayoktem Değerli Üye

|
Tarih: Pzr Tem 30, 2006 9:50 am Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar bu güzel bilgilere 112 hekimi olarak katkıda bulunmak isterim.
Başka bir 112 hekimi aynı zamanda endurocu bir arkadaşımın başına gelen olay hepimizin kulagına küpe olsun.
Ambulansla olay yerine gittiklerinde motosikletin paramparça, sürücüsünü de direğe yaslanmış sigarasını yakmış motoruna üzüntü ile bakarken bulmuş.
Sürücü her nekadar muayene olmayı ve hastaneye gitmeyi red etmişse de (belki de alkollu) ,doktor arkadaş kendisinin de motosiklet kullanıcısı olduğunu v.s. anlatıp ambulansa binmeyi birşekilde ikna etmiş.
Ambulansta yapılan muayenesinde kafa tasının arkasında parçalı kırık ve beyin dokusunun dışarıda olduğunu görmüş.
Hastaneye geleseye kadar ödem v.s. hastada yavaş yavaş nörolojik belirtiler gelişmiş.
Hasta hala beyin cerrahisi yoğun bakımda |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
WeaponX Tecrübeli Üye

|
Tarih: Çrş Ağu 09, 2006 10:53 am Mesaj konusu: |
|
|
ben medline'ın eğitimini aldım ve çok memnun kaldım
şimdi sorsanız kısmen hatırlıyorum ama biliyorsunuz insan beyni ihtiyaç anında geçmiş bilgileri hızla çağırıyor. eğer pekiştirme ile ve görsel örnekle desteklenmiş bir eğitimse bu çağrışım hızlanıyor. tavsiye ederim |
|
Başa dön |
|
 |
serter Tecrübeli Üye

|
Tarih: Pts Ekm 02, 2006 10:46 am Mesaj konusu: |
|
|
6t kuralı
1-tedbir
2-telekominikasyon (en yakın sağlık birimine haber verme)
3-triaj (yaralıyı önceliklerine göre belirleme)
4-tanı
5-tedavi
not:4ve 5 aslında birdir temel yaşam desteği diye biliriz
6-taşıma
not:sıralama bu şekilde gidiyor eğer eksiğim varsa yada hatam insanları yanlış yönlendirmek istemem. herkesin profesyonel bir kurumdan sertifikalı ilkyardım kursuna katılmasını tavsiye ederim ayrıca teşekkürler fishbone bu konuya eğildiğin için
sevgiler _________________ Xı-,XI,XI+ |
|
Başa dön |
|
 |
bilge Tecrübeli Üye

|
Tarih: Çrş Şub 20, 2008 8:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
forumlarımızda sağlık ve ilkyardımkonularına daha fazla yervermemiz görüşündeyim konuyla ilgili arkadaşların bilgi vermesi ayrı birgüzel elinize sağlık Fishbone _________________ herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez...
bozan_69@hotmail.com |
|
Başa dön |
|
 |
|
|