Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
mfk321 Katılımcı Üye
|
Tarih: Sal Şub 05, 2008 10:34 am Mesaj konusu: 5 ve 6 vites farkı |
|
|
değerli transalp kullanıcıları ben f 650 gs kullanıyorum ve bu sezon olursa yeni transalp almak istiyorum. sorum şu; 650 gs de çok sık vites değiştirmek zorunda kalıyorum. tabii ki ağırlıklı offroad kullanım için tasarlanmış bir motosiklette doğal olarak durum böyle.
acaba eski transalp te de böyle bir durum var mıydı?
yeni transalp için neler söylenebilir?
vites oranları diye bir kavram var. bununla ilgili midir? |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
suzeko Suzuki Grubu
|
Tarih: Sal Şub 05, 2008 7:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
hocam sorun devir düşünce silkeleme ve vites küçültme ise burada etkili olan vites oranlarından çok silindir sayısı. Tek silindirli makinede bol vites değiştirmen doğal çünkü makine devrini kaybettiğinde tekrar toparlayamıyor. 4 zamandan oluşan iş çevriminin sadece 1 noktasında hareket tetiklendiğinden tek silindirli motorlarda bu açık vites değiştirerek kapatılır. Transalp V 2 silindirli bir makine. Bu da krankın dönüşünde 2 ayrı noktada hareket tetikleniyor demek. Enerji 2 ayrı noktada açığa çıkıyor yani. Böylece devir düşsede motor gaz vererek kendini tekrar toparlayabiliyor. Silindir sayısı arttıkça yüksek vites düşük hızdaki canlılık oranı da artar diyebiliriz. Bu noktadan sonra iş şanzıman dişli oranlarının. Ama transalpte rahat edecğin kesin diyebiliriz. _________________ Önemli olan iyi sürmek değil, sürerken iyi hissetmektir.
Erkan TÜRKKAN
YAMAHA MT03
MASTEROFTORK |
|
Başa dön |
|
|
mfk321 Katılımcı Üye
|
Tarih: Çrş Şub 06, 2008 6:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
çok tşk ederim. bu durum dediğiniz gibi silindir ile alakakalı herhalde. aslında bu sorular motoron dergisinin şubat sayısında yapılan yeni transalp, DL 650 ve versys karşılaştırmasından sonra ortaya çıktı. eski ve yeni transalp in her ikiside 5 vitesli diğerleri 6. F 650 GS de 5 vitesli ve çok vites yükseltip düşürmek gerekiyor. sebep tabii ki sürüş konforunu arttırmak, titreşimi önlemek vs. benzer durum transalp te var mıdır diye merak buradan doğdu. |
|
Başa dön |
|
|
Sahinoz Tecrübeli Üye
|
Tarih: Cum Şub 08, 2008 9:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
Vites sayısı demek kademe sayısı demek, yani vites sayısına bakarak oranlarla ilgili bir fikir edinemeyiz. Eğer ilk ve son vites oranları aynı olan iki motordan söz ediyorsak 6 vites olanın vites aralıkları kısa demektir doğal olarak, motor yeterince güçlüyse bu fark size pek yansımayacaktır, motor güçsüzse tork düşmeyeceği içinbir avantaj olarak değerlendirilebilir. Bu yıllarda çıkan motorlar genellikle 6 vitesli, ama mesela motocross yarışlarında 4 vitesli makineler de mevcut, bu da az vitesle çok iş yapılması demek.
Yani 5 vites mi 6 vites mi pek de önemli değil, bakacak bir sürü farklı şey var, ilk yapman gereken ise oturup birisini denemek olsun |
|
Başa dön |
|
|
pitsbull Değerli Üye
|
Tarih: Cmt Şub 09, 2008 2:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
bencede denemen lazım. kalkışta TA BMW den iyi, seri bir makinedir. ancak 1200 BMW GSden daha fazla yakıyor. son surat tede 1200 GShala hızlanırken 190 da kalıyorsun. tabii 1200 ile kıyasladım ben.
yeni model TA enjeksiyonlu. daha cok asflata yonelik. bmw deki gibi her yere cıkartamama durumun var. yerinde makineyi inceleyip bakmak da gerek veya deneyen bulmak lazım bence
once mutlaka sür, cok rahat bir makine, tavsiye ederim. |
|
Başa dön |
|
|
|
|