Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
lacivert Kıdemli Üye

|
Tarih: Çrş Arl 26, 2007 12:25 pm Mesaj konusu: Motor Kıyaslamaları sorular yanıtlar nezaket |
|
|
Motor kıyaslamaları bir çok nedenle gerçekci olmuyor.
Soran kişi de aslında laf olsun diye soruyor.
Yanıtlayanlar tamamen kendi motorlarını baz alarak yanıtlıyor.
Enduro, Touring ya da Crusier..Bunlar tamamen kişisel kullanım amacı ve zevkle ilgilidir.Benim için çok kötü olan ve asla binmeyeceğim bir motor bir başkası için çok özel ve iyi olabilir.
Soru sorarken amacamıza yönelik soru sormamız gerekir: "Motora yeni biniyorum, hangi tarz , kaç cc ve hangi motor olmalı?"
"Yıllardır biniyorum, Transalp kullandım, cc büyütmek istiyorum.Sizce enduro olmasa da Varadero beni tatmin eder mi..? Transalpden varadero ya geçen arkadaşlar deneyimlerini anlatabilir mi?" şeklinde olabilir sorular..
Ama şu soru amaca yönelik değil:" Transalp mi alayım Varadero mu?"
Sizi tanımıyoruz, tarzınızı bilmiyoruz.Hangi amaçla kullanacaksınız , bilmiyoruz.
Dolayısıyla yanıtlar sizi yönlendirmeyecektir.Burada sanıyorum ki sorudan çok anket yapmak istiyorsunuz :Hangi motor daha çok seviliyor?
Yanıtları verirken bildiğimiz konularda vermemiz gerekir.Varadero'ya hiç binmemişsem bu konuda konuşmamam gerekir.
Ben TA kullandım, şu nedenlerle çok memnunum diyebilirim belki sadece..
Başkalarının yanıtlarını "salakca" bulmak da çok ayıp bir yaklaşım.Okurken şaşkınlık geçirdiğimi itiraf etmeliyim.İlköğretim de münazara (tartışma) dersinde bile bu olmaz sanıyorum.
Başka birinin yanıtında okuyucuyu yanlış yönlendirecek bir şey varsa, bu konuda size katılmıyorum, doğrusu bu deme hakkına sahibiz.Ama "....." aşağılayıcı ifadeler çok yanlış.
Burası zorunlu olarak bulunduğumuz bir yer değil.Herkes gönül rızasıyla burada ve amac "bilgi" ye ulaşmak. "deneyim" leri paylaşmak.Herkes eşit konumda.Herkes hem öğrenen hem de öğreten konumunda.
Motorsiklet kültürü insanlık kültüründen ayrı düşünülemez.
İnsanca paylaşım için....
Dostlukla. _________________ Transalp Oleyyyy!
Ufuk Özışık Siyah Transalp 2008 (XL 650)
"Bana mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?"
Çizebilirdim ben, Abidin olsam:
"Siyah TRANSALP'imde kıvrılarak giden uzun ince bir yolda resmederek beni . & |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
delimengi Kıdemli Üye

Kayıt: Feb 15, 2005 Mesajlar: 683 Nerden: istanbul/kadıköy
|
|
Başa dön |
|
 |
cenker Kıdemli Üye

|
Tarih: Prş Arl 27, 2007 7:08 am Mesaj konusu: Re: Motor Kıyaslamaları sorular yanıtlar nezaket |
|
|
lacivert demiş ki: |
Motor kıyaslamaları bir çok nedenle gerçekci olmuyor.
Soran kişi de aslında laf olsun diye soruyor.......
Başkalarının yanıtlarını "salakca" bulmak da çok ayıp bir yaklaşım.Okurken şaşkınlık geçirdiğimi itiraf etmeliyim....
Motorsiklet kültürü insanlık kültüründen ayrı düşünülemez.
İnsanca paylaşım için....
Dostlukla. |
+1 _________________ M. Cenk Ertükel
A Rh (-)
0532 745 03 47
R1150 GS 2001-Gümüş At
 |
|
Başa dön |
|
 |
xr650r Tecrübeli Üye

|
Tarih: Prş Arl 27, 2007 9:54 am Mesaj konusu: |
|
|
30 yıllık tecrübeme rağmen fikir beyan etmememdeki sebebi benden daha iyi açıklayan birisini görmek ne güzel.
Eline sağlık, çok doğru ve güzel yazmışsın. _________________ Hakan KAHVECİOĞLU-Honda XR650R-SKY TEAM ST200TR |
|
Başa dön |
|
 |
MAQARA Demirbaş Üye

|
Tarih: Prş Arl 27, 2007 4:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
ırkçılık gibi mezhepçilik gibi taassub gibi faşizan bir hastalıktır bu
bazan öyle oluyorki bazı arkadaşlar 'hangisi iyi' sorusuna daha cevap vermeden kimin ne diyeceğini tahmin edebiliyorum.
|
 |
|
|