Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
ceren Yeni Üye
|
Tarih: Pts Ksm 26, 2007 2:52 pm Mesaj konusu: F 650 karburatör problemi |
|
|
96 model F 650 motosikletimde uzun zamandır çalıştıramamaproblemi yaşıyordum.Sonunda Gazı bıraktığımda motor stop etmeye başladı. rölanti ayarını ve jikleyi dikkate almıyordu.bardağı taşıran sondamla ile
hafta sonu
motorumu dağıtıp
uzun uğraşlar sonunda karbüratörü söktüm.içinde bulunan diyafram lastiğinin üzerinde 3 adet toplu iğne başı büyüklüğünde delikler olduğunu fark ettim,ve karbüratörün içinde bulunan sağlamda olsa 2 adet diyafram contasını değiştirmeye karar verdim.sorun şu ki:F 650 motorumun mıkunı marka karbüratörüne ait 2 adet diafram contasını nereden temin edebilirim.
karbüratör üzerinde temizlemem veya kontrol etmem gereken yerler varmıdır ?
Bu konuda da yardımlarınızı be |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
aymer19 Katılımcı Üye
|
Tarih: Çrş Arl 05, 2007 2:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
dostum ağır abilerden hiç yardım eden olmamış, borusanda olup olmadığını kontrol etmişmiydin? 2 gün sonra benim başımada gelecek malum. . ancak şu CAD kesim tezgahlarında ayarlayabilirsem conta ihtiyaçlarımı çizip kendim kestirerek halledeceğim. |
|
Başa dön |
|
|
endurocu58 Kıdemli Üye
|
Tarih: Çrş Arl 05, 2007 4:33 pm Mesaj konusu: Re: F 650 karburatör problemi |
|
|
ceren demiş ki: |
96 model F 650 motosikletimde uzun zamandır çalıştıramamaproblemi yaşıyordum.Sonunda Gazı bıraktığımda motor stop etmeye başladı. rölanti ayarını ve jikleyi dikkate almıyordu.bardağı taşıran sondamla ile
hafta sonu
motorumu dağıtıp
uzun uğraşlar sonunda karbüratörü söktüm.içinde bulunan diyafram lastiğinin üzerinde 3 adet toplu iğne başı büyüklüğünde delikler olduğunu fark ettim,ve karbüratörün içinde bulunan sağlamda olsa 2 adet diyafram contasını değiştirmeye karar verdim.sorun şu ki:F 650 motorumun mıkunı marka karbüratörüne ait 2 adet diafram contasını nereden temin edebilirim.
karbüratör üzerinde temizlemem veya kontrol etmem gereken yerler varmıdır ?
Bu konuda da yardımlarınızı be |
dostum öncelikle keşke hiç açmasaydın diycem öyle herkes karburatör temizleyemez tamirde edemez ince işler bunlar ama madem açtın hava ile ignenin geçmiş ldugu deligi ve benzin memesi iyice temizle ve karbüratörü iyice temizle
bu arda karburatörün contalarını benzinle yıkayım deme benzim yakıcı maddedin contalar özelligini kayıp edebilir ara contalardan bahsediyorum aslında bmv nın karbüratörü bir çok maraka kulanıyor kolay bulunan bir conta oldugunu sanmam müsaitsen gönder bakalım elimizde varsa yardımcı olurum 0537 232 26 23 |
|
Başa dön |
|
|
ceren Yeni Üye
|
Tarih: Prş Arl 27, 2007 10:27 am Mesaj konusu: |
|
|
karb contasını fahiş fiyatla borusandan temin ettim (45 ytl).contayı değiştirdim ama herhangi bir düzelme olmadı.motorumu üzerinde detaylı araştırmalara girmek durumunda kaldım.Son tespitlerime göre:
1- Bujilerin düzenli ateşleme yapmadığını gördüm,bujiler değişti ateşleme problemi düzeldi.
2- ( ÖNEMLİ ) F 650 motorların orjinalinde yakıt filtresi olmadığını henüz öğrendim,benim motorumun üzerinde takılı bulunan yakıt filtresinin tam anlamıyla benzini kendi halinde geçirmekte zorlandığını fark ettim.budurumdan dolayı karbüratör yeterince yakıtla beslenemediği için motor düzenli çalışmamaktadır.
Acizane tavsiyem motorunuzda tekleme veya gaz yememe gibi bir sıkıntıyla karşılaştığınızda ilk önce kontrol etmeniz gereken yerlere bahsettiğim hususa dayanarak yakıt filtresinide eklemenizdir.
yukarıdaki kontrolleri ve düzenlemeleri yaptıktan sonra motorum düzenli ve hiç olmadığı kadar sağlıklı bir şekilde çalışmaktadır.
problemelerle karşılaştıkça motorumuzu ve mekaniği daha iyi kavrayıp tecrübe ediniyoruz.biraz canımızı sıksada!
Herkese kazasız ve arızasız sürüşler dilerim. |
|
Başa dön |
|
|
|
|