Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Sal Hzr 06, 2017 8:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
abicim ben 255 bin km f650 kullandım sadece 2 kere değiştirdim. bu balata 50binde bitmez. yani birde profesör olmana gerek yok.. çık düzlüğe 1-2-3-4-5 yükselt motoru...en son viteste çek gazı sonuna ...eğer devir göstergen yada motorun sesi yükseliyor ama motorun nane molla dur az sonra hızlancam , ay şimdi nerden çıktı bu tapa gaz bekle az, hmmm benden hızlanmamı istiyor ama dur lan ibnelik yapayım devir yükselsin ben yavaş yavaş hızlanırım, biz heybelide her geceeeee mehtaba çıkardık şarkısı gibi aheste ahste hızlanıyorsa debriyaj plakaları değişecek...
ama 5. viteste bastın gazı sonuna atak yaptı kafa kalktı durunlannn gidiyoz modunda koptu elleşme...
Yada motoru bir duvarın önüne getir engel olsun duvar gitmesine tak bire yavaşça sal eğer hemen stop ederse debriyaj halen kavrıyor...Ama saldın çalıştı engel olduğu halde duvar gitmesine sonra stop etti, demekki debriyajda kaçak var...değişecek
Manet ayarına bakalım...
Al motoru askıya
TAK bire
DEBRİYAJI SALMA
arka teker kendi kendine dönüyorsa zaten ayarın bozuk dönme geçene kadar manetteki yüzükten ileri geri yaparak ayarla...sonra bin üstüne 1-2-3-4-5 asıl gaza bak bakalım ozaman ne yapıyor...eğer ivmelenme gaz basmanla doğru orantıda değilse...değişecek...
bunların hepsini rahatlıkla yapabilirsin.
az yakıt çok yakıt...
yakıtı alma saatin bile çok önemli...
gündüz benzin şişiktir depon çabuk dolar az gidersin ucuza dolar yanıltır seni...
GECE yarısı al benzini ve depo boşaldıktan sonra değil 100. km de depoyu yine doldur ve 100km de veriyi bul...doprusu budur.
Ayrıca Gökşin hıcamızın dediği gibi sürüş dinamikleri herşeyi değiştirir...Aynı yolda 3 değişken frenle aynı yolda 10 frende yakıtın bambaşka çıkar...o yüzden en doğru sonucuı full depo nun 100. kmsinde depoyu doldurmakla bulursun... |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|