Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Special Tecrübeli Üye

|
Tarih: Pts Oca 18, 2016 12:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
Eline emeğine sağlık üstad _________________
 |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
berkcigdem Katılımcı Üye

|
Tarih: Sal Oca 19, 2016 2:52 am Mesaj konusu: |
|
|
Gökşin abi ellerine sağlık baya bütün dakarı yazmışsın zaten takip ediyordum hatta yarısını baya canlı olarak tv den izledim. ama hepsini oturup okudum ellerine sağlık tekrardan...
Paulo ' nun yaptığı kaza kötüymüş görmemiştim ben o kazayı
Sonuç yine aynı...Fakat ben artık Hondadan ciddi bir atak bekliyorum 2017 de
2016 Dakar Rally Final Results
1. Toby Price (KTM) AUS – 48:09:15
2. Stefan Svitko (KTM) SVK – 48:48:56
3. Pablo Quintanilla (Husqvarna) CHL – 48:58:03
4. Kevin Benavides (Honda) ARG – 49:04:02
5. Helder Rodrigues (Yamaha) PRT – 49:04:59
6. Adrien van Beveren (Yamaha) FRA – 49:55:44
7. Antoine Meo (KTM) FRA – 50:06:02
8. Gerard Farres Guell (KTM) ESP – 50:10:15
9. Ricky Brabec (Honda) USA – 50:20:42
10. Armand Monleon (KTM) ESP – 51:37:04 |
|
Başa dön |
|
 |
TA6B Yamaha Grubu

|
Tarih: Sal Oca 19, 2016 11:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
Teşekkürler arkadaşlar.. ve 2016 Dakar Rallisinde mutlu sona gelindi _________________ Gökşin Y.KIVANÇ
Honda CRF1000L Africa Twin & SYM Fiddle II 125
OSCAR | Golden Retriever
 |
|
Başa dön |
|
 |
TA6B Yamaha Grubu

|
Tarih: Sal Oca 19, 2016 11:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
Dakar 2016'da Şampiyonlar Belli Oldu!
Stéphane Peterhansel 12. kez Dakar'ı kazanırken, Toby Price motosiklet kategorisinde zafere ulaştı.
Dakar 2016’da iki haftalık heyecan sona erdi. Her yıl olduğu gibi dört kategoride binlerce yarışmacının katıldığı rallide son etap Arjantin’in Villa Carlos Paz ile Rosario kentleri arasındaki 180 kilometrelik özel parkurda koşuldu.
Peugeot Takımı Dakar'daki başarıyı kutluyor © Flavien Duhamel/Red Bull Content Pool
Otomobil: Stephane Peterhansel 12. kez şampiyon
Peugeot oldukça iddialı geldiği Dakar’da mutlu sona ulaşmayı başardı. İlk günden itibaren etapların birçoğunda zirveye çıkan Peugeot pilotları Dakar 2016’nın otomobil kategorisine hükmetti.
Her ne kadar bu kategorinin en iddialı ismi olan Sebastien Loeb zirvede götürdüğü rallide takla atarak zaferden uzaklaşsa da takım arkadaşları zirve mücadelesinden kopmadı. Stephane Peterhansel oldukça dengeli götürdüğü yarışta tecrübesini de konuşturarak şampiyonluğa ulaştı.
Peterhansel, bu şampiyonlukla muhteşem bir rekora da imza attı ve Dakar’ı hem motosiklet hem de otomobil kategorisinde altışer kez kazanarak ulaşılması zor bir başarı elde etti.
Peterhansel’in ardından Dakar’ı ikinci bitiren isim geçen yılın şampiyonu Nasser Al-Attiyah olurken, üçüncülüğü Toyota takımından Giniel de Villiers elde etti.
Dakar’ın son etabında ise birinciliği Sebastien Loeb alırken onu bir başka WRC efsanesi Mikko Hirvonen takip etti. Hayli nostaljik bir sıralamayla sonuçlanan son etabın üçüncüsü ise Nasser Al-Attiyah oldu.
“Bu olağanüstü. Üzerimizdeki baskı oldukça yüksekti ama bir şekilde kazanmayı başardık. Bazı zaferlerimi diğerlerinin önüne koyarım. Bu kesinlikle ilk üç içine girecek bir şampiyonluk. Geleceği düşünmek için ise henüz erken.”
“Bir şeyden eminim, Dakar’da motosiklet ve otomobil kategorilerindeki şampiyonluklarımı eşitlemem kariyerimin en önemli anı. Bundan daha fazla motive edici bir şey olduğunu sanmıyorum.”
-Stephane Peterhansel
Dakar 2016 Otomobil Kategorisi Sonuçları
1. Stéphane Peterhansel (FRA), Peugeot, 45 saat 22 dakika 10 saniye
2. Nasser Al-Attiyah (KAT), Mini, +34 dakika 58 saniye
3. Giniel de Villiers (RSA), Toyota, +1 saat 2 dakika 47 saniye
4. Mikko Hirvonen (FİN), Mini, +1 saat 5 dakika 18 saniye
5. Leeroy Poulter (RSA), Toyota, +1 saat 30 dakika 43 saniye
Peterhansel'in şampiyonluk sayısına iki el yetmedi © Flavien Duhamel/Red Bull Content Pool
Günün Tweet’i
Britanyalı yarışçı Chris Cork kişisel Dakar deneyimini tüm özel anlarıyla birlikte özet bir videoya dönüştürmüş.
Motosiklet: Price Avustralya’dan çıkan ilk Dakar şampiyonu oldu!
Toby Price, ilk Dakar zaferini elde etmek için çok dengeli bir yarış çıkardı ve son etapta fazla risk almadan dördüncü sırayı elde ederek 40 dakikalık bir farkla Dakar 2016’nın motosiklet kategorisinde şampiyonluğa ulaştı. Üstelik bu Price’ın henüz ikinci Dakar deneyimi.
Price’ın ardından Dakar’ı ikinci sırada bitiren isim Stefan Svitko olurken, Şilili Pablo Quintanilla, Dakar 2016’yı üçüncü bitiren isim oldu.
“Ne diyeceğimi, ne düşüneceğimi bilemiyorum. Bu benim için, ailem için ve hayranlarım için olağanüstü bir zafer. Umarım bu sadece bir başlangıç olur ve uzun yıllar boyunca bu seviyede kalıp zaferler elde ederim.”
-Toby Price
Dakar 2016 Motosiklet Kategorisi Sonuçları
1. Toby Price (AVS), KTM, 48 saat 9 dakika 15 saniye
2. Stefan Svitko (SVK), KTM, +39 dakika 41 saniye
3. Pablo Quintanilla (CHI), Husqvarna, +48 dakika 48 saniye
4. Kevin Benavides (ARJ), Honda, +54 dakika 47 saniye
5. Helder Rodrigues (POR), Yamaha, +55 dakika 44 saniye
Toby Price ilk Dakar zaferini kutluyor © Flavien Duhamel/Red Bull Content Pool
Quad: Marcos Patronelli hat-trick yaptı
Marcos Patronelli quad kategorisine geri döndüğü 2015’ten itibaren bu branşı yeniden domine etmeye başladı. Kardeşi Alejandro Patronelli ile birlikte ilk gününden itibaren Dakar 2016’yı domine eden Marcos, kariyerinin üçüncü Dakar şampiyonluğunu elde etmeyi başardı.
Arjantinli yarışçıyı genel klasmanda kardeşi Alejandro Patronelli takip ederken, bu iki kardeşe kafa tutabilen tek isim olan Brian Baragwanath ise Dakar 2016’yı üçüncü sırada tamamladı.
“Bu yıl gerçekten harikaydık. Yarışa biraz şanssız başladık ama daha sonra her şey yolunda gitti. Bu oldukça zor bir organizasyon ve kazandığım zaman çok duygusallaşıyorum. Bu sadece benim değil, kardeşimin ve takımımın da başarısı. Harika hissediyorum.”
– Marcos Patronelli
Dakar 2016 Quad Kategorisi Sonuçları
1. Marcos Patronelli (ARJ), Yamaha, 58 saat 47 dakika 41 saniye
2. Alejandro Patronelli (ARJ), Yamaha, +5 dakika 23 saniye
3. Brian Baragwanath (SOU), Yamaha, +1 saat 41 dakika 53 saniye
4. Sergei Karyakin (RUS), Yamaha, +1 saat 44 dakika 25 saniye
5. Jeremias Gonzalez Ferioli (ARJ), Yamaha, +2 saat 2 dakika 8 saniye
Marcos Patronelli 3. kez quad şampiyonu © Flavien Duhamel/Red Bull Content Pool
Kamyon: De Rooy ikinci Dakar zaferini elde etti!
Hollandalı Gerrard de Rooy 2012’nin ardından yeniden Dakar şampiyonu oldu. Bu aynı zamanda De Rooy’un Kamaz’ın hakimiyetine ikinci son verişiydi.
Kamaz ise üç yıl üst üste kazandıktan sonra bu yıl bir şampiyon çıkaramadı ve ikinci sıraya geriledi. Gerard de Rooy’un ardından ikinciliği Ayrat Mardeev elde ederken, Arjantinli Federico Villagra ise Dakar 2016’nın kamyon kategorisinde üçüncü oldu.
Dakar 2016 Kamyon Kategorisi Sonuçları
1. Gerard de Rooy (Hol), IVECO, 44 saat 42 dakika 3 saniye
2. Ayrat Mardeev (RUS), KAMAZ, +1 saat 10 dakika 27 saniye
3. Federico Villagra (ARJ), IVECO, +1 saat 40 dakika 55 saniye
4. Hans Stacey (HOL), MAN, +2 saat 23 dakika 1 saniye
5. Ton van Genugten (HOL), IVECO, +2 dakika _________________ Gökşin Y.KIVANÇ
Honda CRF1000L Africa Twin & SYM Fiddle II 125
OSCAR | Golden Retriever
 |
|
Başa dön |
|
 |
TA6B Yamaha Grubu

|
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|