Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Cum Arl 18, 2015 9:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
AKUSEPETI.COM ...
herkese tavsiye edicem sanırım. 330liralık aküyü 139liraya aldım.
Piyasada 360liradan 510liraya YUASA aküsü dolanıyor...
Bütün satıcılar YUASA orjinal diye kakalamaya gayretli, kutusuz getiriyorlar önünüze. kutusunu isteyince yer kaplıyor, taşınmada hırpalanmış, sudan ıslanmış, çamura batmış, yan gelmiş uydurup durdular...
bir tane kutulu çıktı, adam orjinal bu dedi. kutuda MADE IN R.P.C. koca koca harflerle yazıyordu... Sonra başladı BOSCH aküye atmaya saçmaya. işte oda çinde yapılıyor, garantisi 6 ay. YUASA kaç yıl dedim, bak bak kelime oyununa bak 180 gün...e oda altı ay? dedim...suratı düştü...
esnaflığında boku çıkmış, yada bütün boktan adamlar esnafmı olmuş anlamak zor...
BOSCH Akü 12V/19Amph 170 ...139 kargo dahil...Akü sepeti. ertesi gün elinizde...
Gökşin hocam bazen motor üreticileri ekledikleri ekstra donanıma yer bulmak için deponun altındaki bazı üniteleri yeni teknoloji daha küçük nesillerle değiştirip , henüz küçültülememiş donanımlarıda depo altına koltuk altına taşımak ve farklı bir boyut kullanarak çözme yoluna gidiyorlar.
1100/1150 GS 12v/19amph kullanırken 1200e ekledikler ibir sürü ıvır zıvır donanıma yer açmak için daha küçük akü olan 12V/14AMph aküy ükoltuk altında yer bulmak suretiyle deponun altına hava filtresini alarak ve daha mikro boyuta çekerek yer açmışlar. aslında herşiey bir önceki nesille aynı. zaten düşünüce neyi çıkarabilirsinki..
sadece şeklini ve yerini değiştirebiliyorsun...
F650'de koltuk altındaki devasa hava filtre ve emme sesi rezonans kutusu F650GS platformunda daha kompak hale gelip minicik oluvermiş ve deponun yerine gitmiş, depo koltuk altına gelmiş. yağ deposu şaseden çıkartılıp depodan çıkan boşluğu doldurmuş...
diğer motorlarda da bir sonraki nesilde dikkatli bakınca kompal yapılar daha fazla yer değiştiren şeyler ise hep aynı oluyor. depo, hava fitlresi, yağ karteri s. vs.vs.
ama mesela DEauville NT700'ün bir hava filtresi yeri var ki akıllara zarar.... bütünnnnnnnnnnnn greanjları sökmek zorunda klıyorsun, ardından benzin deposu havalanıyor , altında bir kocaman kutu, 10 vidalı, vidaları sökünce kapak çıkıyor... orada...Ölme eşşeğim ölme yani... ) |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
Aldebaran Kıdemli Üye

|
Tarih: Cmt Arl 19, 2015 9:51 am Mesaj konusu: |
|
|
eee, tamam işte, bakım yapmamak için motor satan adamlar var zaten. ben dayanamıyorum ama, motora yaptığım bakımlar en iyi şekilde olmalı. hava filtresini temizleyecem diye neler çektiğimi anlatmıştım. tam acemiydim o zamanlar. sonra bujiydi, zincirdi, hepsi değişti. daha motor 10.000 i yeni geçti. ben motoruma bakarım arkadaş. sonra yolu bulunca vur kırbacı, vur kırbacı, hiç acımam  _________________ Vasıfsız Endurocu
Voge 300 Rally |
|
Başa dön |
|
 |
berkcigdem Katılımcı Üye

|
Tarih: Cmt Arl 19, 2015 3:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
TA6B demiş ki: |
Berk merhaba Ténéré aküleri ABS'li ve ABS'sis olarak iki versiyon mu üretiliyor?
Yuvalarında fark var sanırım. Depo altında olması kötü gerçekten,
Söküp takmak için bir sürü terraneyle uğraşacaksın  |
Akülerde fark var abi. aralarındada yaklaşık olarak bi 70 tl falan gibi bir fiyat farkı var.
Depo altına aküyü yerleştirmişler , selenin altınada abs ünitesini.
Abssizde direk sele altında. Bayada uğraştırıyor abi. Yani garajdayken kolay kolay yaparsınız vakit bol ama uzun yolda başınıza birşey gelse yok yere zaman kaybı ve yorgunluk. |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|