Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Aldebaran Kıdemli Üye

|
Tarih: Çrş Arl 16, 2015 8:53 am Mesaj konusu: Şasi ye kaynak yapmak |
|
|
Araziye girdiği için zincirimi sık temizleyip yagliyorum. Artık fenalık geldi yan ayakta bunu yapmaktan. Baska motorlarda var mi bilmiyorum ama CRF lerde şaside hazirlanmis bir delik var denge merkezinden az arkada. Oraya borudan ayak sokup kaldırıyorlar. Çok kolay bir çözüm. Ben de yapmak istiyorum. Tabi kaynak işi çıkacak. Motor gövdesine kaynak yapılirken motoru korumak için ne yapmalı? Akü kutuplarını sökmek, sigortası sökmek v.s. _________________ Vasıfsız Endurocu
Voge 300 Rally |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Çrş Arl 16, 2015 2:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
şaseye kaynak :
aküyü sökmeye gerek yok, motoru çalıştırmak yeterli....
Ancak kaynak yerine var olan sistemin saplamalarını kullanmak çok daha mantıklı...
alt yastık denilen salıncak'ın oralarda saplamalar geçiyor olması lazım. onlardan bir tanesi dengesağlayabilir , civatayı çıkarıp uzununu kullanmak suretiyle orta sehpayı monte edebilirsin.
Senin Cros olduğundan motorun karteri oldukça yukarıda olduğundan orta sehpanın bacaklarıda haliyle çok uzun olacak. böyle bir projede bacakların kapandığında nereye denk geldiği çalışan bir sistemi ekarte edip etmediği, sürüş anında güvenli oup olmadığı, gibi görünmeyen kaza unsurlarını iyice araştırmak lazım gelmekte...
şaseye kaynak işinede pek yanaşma derim... |
|
Başa dön |
|
 |
TA6B Yamaha Grubu

|
Tarih: Çrş Arl 16, 2015 3:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
Serdar farklı bir alternatif de düşünebilirsin.
Mesela cross motosikletler için yapılmış alt sehpa satın alabilirsin.
Senin motorun kartel kısmına uyum sağlayabileceğini düşünüyorum.
 _________________ Gökşin Y.KIVANÇ
Honda CRF1000L Africa Twin & SYM Fiddle II 125
OSCAR | Golden Retriever
 |
|
Başa dön |
|
 |
Aldebaran Kıdemli Üye

|
Tarih: Çrş Arl 16, 2015 3:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
bu ayaklar kapanmıyor. komple sökülüyor. yani bakım sonrası iki taraftan çekip çıkartılıyor, üzerinde kalmıyor. o yüzden çok mantıklı. tek ihtiyacım motorun denge merkezinin biraz arkasında, boru sokacak ve motoru kaldıracak güçte bir kanal. _________________ Vasıfsız Endurocu
Voge 300 Rally |
|
Başa dön |
|
 |
Aldebaran Kıdemli Üye

|
Tarih: Çrş Arl 16, 2015 9:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
Gökşin abi, cevap yazarken tam o sıra sen yazmışsın, görmemişim kusura bakma. bak dediğim şu fotodaki. çok daha basit. hatta alt kısmını da ayrı parça yaparsan çantada bile taşınabiliyor. bir de benim motorun yerden yüksekliği 40cm. yani ayaklar gövdeye bağlanmazsa çok dengesiz olur. Göksel de tuğlayla bile yaparsın demişti ama 3 tane üst üste kkoymak gerekiyor. kule gibi. yanina gidip tornavida süremiyorsun sonra devrilecek diye
 _________________ Vasıfsız Endurocu
Voge 300 Rally |
|
Başa dön |
|
 |
|
|