Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Pts Eyl 14, 2015 3:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
Selam
Harika evim gibi dediğim ada, Chios/Sakız adası. Chios'u araştırdım ben ne demek diye pek çok yunanlı konuştuğum kişi GÜNEŞ olarak tercüme etti. Güneş adası ve zaten pek çok yerde daha sonra dikkat ettim güneş simgesi kullanılıyor. Yalnız gerçekten Güneş adası diyebilirim. Işıl ışıl pırıl pırıl sıcacık bir ada. Son beş yıldır yılın en az 27 hafta sonunu burada geçirmişim. Ayrıca onlarca ki bu sene sadece 150ye yakın insanı Chios'un güneşiyle tanıştırdım.
adanın bilinenden çok bilinmeyeni ni keşfetmek ve paylaşmakla ünlendim diyebilirim. Çünkü adaya indiğinizde hemen elinize bir harita tutuşturuyorlar, üzerinde bir MEsta yolu çizili ve siz o çizgi üzerinde git gel 78km yol yapıyorsunuz. Halbuki adanın dış çemberinde 382km lik bir parkur var ve beni keşfedin diyor.
Pirgi, Mesta, Mesta Port, Emporio, Aya Ermioni, Megas Limnionas, Vrondatos dışında Volissos, Lithi, Lagada , Aya Fothini, Kardamyla, gibi el değmemiş ve inanılmaz koylarıyla irili ufaklı beldeler var. Adanın tamamını belki bugüne kadar dön dolaş 20bin kilometre teker döndürmüşümdür 5 yılda. Ama bitmiyor bu adanın lezzeti...
adayı sadece deniz güneş diye düşünmemek lazım Festivaller, Karnavallar, ŞEnlikler oldukça fazla ve hepsinde inanılmaz eğlence ve görsel şölen var. ve sunulan tüm yiyecek içecekler ücretsiz. En son İncir rakısı rakısı şenliğine katıldık. katılmayanlar vardı aramızda anlam veremedim.
Mart nisan aylarında muhteşem görsel şölen ROKET SAVAŞLARı, Mostra Karnavalı, Kukla festivali ve ada üzerindeki her yerleşim yerinini kendi eğlencesi ve eğlenmeyi bilen bu insanlarla olmanın bedeli sadece 26 euro ve iki gece otel konaklaması...
Ayrıca 7buçuk saat gibi çok kısa bir sürede Atina'ya ulaşıp 300km içinde Parga, Preveze, Yanya, Kefolanya, Lamia gibi ilginç yerleride görme şansını yakalayabilirsiniz....isteyen kuzeye tırmanıp Adriyatikten Venedik'e oradan Cannes'e İspanyaya Portekize kadar gidebilir...
Yeter ki istesin... |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
TA6B Yamaha Grubu

|
Tarih: Pts Eyl 14, 2015 3:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
Vallahi Göksel Chios'u o kadar güzel özetlemişsin ki hani tabiri cayiz ise turizm acentaları bile bu kadar iyi anlatamadılar bu adayı.
Okudukça ve resimlere baktıkça bile insan hayal kurup mutlu olabiliyor. Gidildiğinde ne olur artık sen düşün işte
İnsan dünyaya bir defa geliyor ve anı yakalamak ve değerlendirmek lazım. Gitmek, gezmek, keşfetmek lazım. _________________ Gökşin Y.KIVANÇ
Honda CRF1000L Africa Twin & SYM Fiddle II 125
OSCAR | Golden Retriever
 |
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Pts Eyl 14, 2015 10:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kesinlikle ve takip ettiysen 1"gezginin not defterim"e yepyeni rotalar kattım. İnanılmaz adalar, mükemmel lezzetler ve harika insanlarla tanışma fırsatını yakaladım. HEmde 18günde 575lira gibi çok komik bir rakamla....
Resimleri sosyal ağ paylaşım sitelerinden görmüşsündür inan hiç birinde görsel efekt filan kullanmadım. direk bastım ve çektim fotoyu anında yayınladım...
S4'ün foto mak yetenekleri ne yazık ki s3ün ki kadar gelişmiş olmaması 13MP lensin bütün keyfini yok ediyordu. S3 özellikle gece çekim yeteneklerinde çok başarılı...dur bakim foto yükleyebilecekmiyim... S3'ten hediye  |
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Pts Eyl 14, 2015 10:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
Patmos Adası
 |
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Pts Eyl 14, 2015 10:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
iyi yüklüyormuş, yarın biraz foto atayım bari, şenlensin buralar  |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|