Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
orfoz Yeni Üye

|
Tarih: Çrş Ağu 26, 2015 2:33 pm Mesaj konusu: transalp 650 sinyal ve dörtlü sorunu |
|
|
selam dostlar.motorum 2006 model xl 650 ta.son bir haftadır başladı bu olay.sinyaller bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.dörtlü de aynı şekilde bazen yanıyor bazende kafasına göre yanmıyor.sinyal flaşörünü çıkarıp soketini falan temizledim bi daha taktım çalıştı ama sonra yine durdu.sorun tam olarak ne olabilir acep.yardımcı olabilecek olan var mı  |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
TA6B Yamaha Grubu

|
Tarih: Çrş Ağu 26, 2015 11:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
Öncelikle geçmiş olsun orfoz,
Aklıma gelen ilk ihtimal; flaşörünün bozulmuş olabileceği. Ölçü aleti ile uçları kontrol edebilirsin. Neticede röle arızası da olabilir...
Anahtar ve bağlantı soketleri korozyondan etkilenmiş ve zaman içinde paslanmış olabilir. Kontak sprey sıkarak temizlemeyi deneyin.
Herşeyi denedin ama yine çalışmadı; Sinyal ve flaşörlere bağlı sigortayı da kontrol edin. Paneli temizleyin gerekirse yeni bir sigorta takın.
Ve bunların tümünü denedin ama yine yine çalışmadı (O zaman sinyallere güzel bir tekme at) çalıştığını hemen göreceksin şaka tabii...
Sana servis yolu gözüktü demektir... _________________ Gökşin Y.KIVANÇ
Honda CRF1000L Africa Twin & SYM Fiddle II 125
OSCAR | Golden Retriever
 |
|
Başa dön |
|
 |
orfoz Yeni Üye

|
Tarih: Prş Ağu 27, 2015 9:08 am Mesaj konusu: |
|
|
teşekkür abicim.flaşörü kontrol ettim.daha doğrusu onun içini açmak pek mümkün görünmüyor.soketini kontrol ettim.sigorta konusunda da bi sıkıntı yok.anahtarları kontrol etmedim ama.kütüklüğü söküp onu da kontrol edip temizlemem gerekiyor galiba.sorun flaşörde ise eğer 2 pim çıkışlı her hangi bir motora ait flaşörü taksam ne olur acep.sonuçta bunların hepsi 12 v elektrik ile çalışan basit devre elemanları.yani hepsinin işi aynı aslında.başka bir flaşör taksam ne olabilir ki diye düşünmüyor da değilim hani  |
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Prş Ağu 27, 2015 10:58 am Mesaj konusu: |
|
|
Gökşin hocam harika sıralamışsın ihtimalleri. Süper.
Sürekli dış ortamda sıcakta kavrulan, soğukta büzülen , sabaha karşı çiğ yağışında ıslanan elektronik devreler korozyon, kireçlenme veya bakır olduklarından yeşerme sorunu ile elektriği doğru voltaj da iletme sıkıntısı yaratıyorlar.
Yukarıdaki liste resmen GESTAY+B...
birde ampüllerin diplerinin bastığı bakır çubuk zamanla esniyor ve geri düşüp, ara sıra yada titreşimle temas kesip sorun yaratabiliyorlar. ampülü çıkartıp bu bakır teli az öne çektirip ampülü ittirmesini sağlayarak çözüme ulaşabiliyoruz.
Küçük bir parça zımpara ile temas eden uçlarıda parlatırsanız akım tam randımanlı ulaşacaktır...
Kütüklükte WD40 dağpıtmanıza gerek kalmadan gerekli temizliği yapacaktır.
Kolay gelsin... |
|
Başa dön |
|
 |
orfoz Yeni Üye

|
Tarih: Prş Ağu 27, 2015 11:56 am Mesaj konusu: |
|
|
teşekkürler abicim.bu akşam eve gidince garaja iniyorum ve tüm ihtimalleri sırasıyla vede fazlasıyla deniyorum.eğer hiç bir şekilde çalışmazsa servise gidicem.servis muhtemelen bu basit iş için uçuk bi fiyat çekecek ama yapacak bişey yok artık  |
|
Başa dön |
|
 |
|
|