Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Aldebaran Kıdemli Üye

|
Tarih: Çrş May 13, 2015 10:34 pm Mesaj konusu: Dijital kilometre saati kendiliğinden km sildi |
|
|
Göksel hocam, önerin üzerine buraya alıyorum,
Enteresan bir durum oldu. Tüketimimi hesapladığım için her benzin aldığımda KM ve LT değerlerini kaydediyorum. cumartesi günü depoyu doldurayım dedim. 9082 km de 6lt benzin aldım. eve gelip bunu kaydetmeye kalktığımda fark ettim ki zaten önceki yakıt alımım 9461km. eee, 379km geri geri mi gitmişim? cumartesi günü bujiydi, filtreydi derken aküyü de sökmüştüm. tek açıklama, akü söküldüğünde bir şekilde sistem kaydettiği KM leri kaybetti. ama nasıl olabilir böyle birşey? yanlışlık olmasın, trip ten bahsetmiyorum, bildiğiniz ana kilometre sayacından bahsediyorum. _________________ Vasıfsız Endurocu
Voge 300 Rally |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Prş May 14, 2015 10:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
Selam Serdar,
Akü sökülsede km hafıozasının silinmesi çok istisnai bir durum. Km sayacı son bilgiyi kırkayak denilen çiplere kaydeder. elektrik olmasada fiziksel kazınmış bilgi olduğundan silinmesi bir takım yazılım müdaheleleri ile yada aşırı voltajla gerçekleşir...Aküyü sökerken kutupları sökme ve takma sırasına uymadıysan ve takarken arkladıysan şaseye herhangi bir yere ani akımdan çipin içindeki fiziksel bilgi resetlenmiş olabilir...Diye düşünüyorum... |
|
Başa dön |
|
 |
Aldebaran Kıdemli Üye

|
Tarih: Cum May 15, 2015 4:12 am Mesaj konusu: |
|
|
Kutup sökme takma sırasına uydum. Ama ark olabilir. Enteresan bir durum da, son 300km dır trip metreyi sifirlayamiyordum. Yanı odometre ile tripmetre arası geçişi yapıyordu ama sifirlamiyordu. Aku soktukten sonra bu sorun oldu ama sıfırlama sorununda düzeldi. _________________ Vasıfsız Endurocu
Voge 300 Rally |
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Cmt May 16, 2015 8:39 am Mesaj konusu: |
|
|
humm, elektronik aletlerde karşılaşılabilir durum. Kardeşim buna toprak yüklenmesi diyordu. bazen bilgisayar kabloları ile bilgi yollamaya çalıştığımızda bilgi bir türlü gitmez sanki kablo kopukmuş gibi davranır. iki ucu söküp metal bir cisimle bütün uçları birbirne temas ettirip birikmiş yükü boşaltırdık. kabloları yeniden takıp bilgisayarı çalıştırdığımızda herşey eskisi gibi olurdu. Senin de başına gelen sanırım böyle bir durum. elektronik switch üzeründe yük vardı ve sistem arklanınca yükü gitti ve çalışmaya başladı. ama km silinmesi dediğim gibi aküyü söksende silinmesi zor bir bilgi, demekki ani voltaj devre üzerinde bir gerilim yarattı ve sildi bilgileri.. |
|
Başa dön |
|
 |
|
|