Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
ihsanus Yeni Üye

|
Tarih: Prş Arl 04, 2014 12:37 am Mesaj konusu: Enduroya başlama |
|
|
Değerli arkadaşlar merhaba
Başlığa motor tavsiye yazmadım çünkü bu sorudan sıkılmış olabilirsiniz.
Arkadaşlar tam bir doğa ve tarih tutkunuyum ayrıca fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Bu tutkularımı motorla birleştirip güzel ülkemizi daha iyi tanımak istiyorum. Tecrübe varmı derseniz ilk motorum hyosung rx125 ve sanırım bir sene kullandım ve genelde dağlarda gezdim. Sonra honda cr250 aldım ve motocros yapmaya çalıştım. Cr yi de yaklaşık bir sene kullandım ve yaklaşık dört beş senedir motora binmişliğim yok. Boşluğu bisiklet ile doldurdum.
Yılbaşından sonra motor almayı düşünüyorum ve aklımda crf250L vardı fakat uzun yolda beni üzer diye düşünüyorum. Tenere de çok hoş bir alet fakat bu kadar ara verdikten sonra tehlikeli olurmu acaba diye kafama takıldı. Bu konudaki tavsiyelerinizi merak ediyorum.
Saygılarımla |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Prş Arl 04, 2014 9:31 am Mesaj konusu: |
|
|
Konuya farklı bir açıdan yaklaşıp başlıklamışsın, harika...
Öncelikle geri dönüşler için her zaman söylediğim bir söz vardır ""bisiklet binmeyi unutuyormuyuz?" . o yüzden ne kadar ara verirsek verelim o sihirli koltuğa oturunca onuncu dakika da bütün bilgiler yerine geliyor, endişe etmene gerek yok.
Crf için uzun yol endişesi elbette olması olağan, çünkü motor uzun yol motoru değil. hendikapları mutlaka uzun yol macerası dönüşünde hissediliyor. Giderken dinamik enerjik ve heyecan dolu olunduğundan bir şey hissetmiyor yada dikkat etmiyoruz, ama iş dönüşe başladımı içinden söyleniyor ister istemez insan. Ama yinede gitmekten alıkoyamıyoruz kendimizi
forumlarda her zaman tartışmaya açık bir konusu bu tehlikeli olma kısmı. Feyzhanlada her zaman ortak bir noktaya toplamışızdır görüşlerimizi, motorun tehlikeli olması üzerinde oturanın mahareti...
iyice hakim olmadan gaza yüklenmek, huyunu suyunu duruş mesafesini manevra kabiliyetini anlamadan çözmeden adapte olmadan elciğe gaz için yüklenmek, fren kombinasyonlarını iyi ayarlayamamak, duruş ve dönüşlerde iyi konumlanmamak gibi daha bir sürü sistemin kafaya, bedene ve motora oturtulmaması elbetteki kabul edersiniz ki TEHKLİKELİ olacaktır....
Bu yüzden CC'nin hiç bir önemi olmadığının altını çizelim. |
|
Başa dön |
|
 |
ihsanus Yeni Üye

|
Tarih: Cum Arl 05, 2014 10:57 am Mesaj konusu: |
|
|
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Artık olurda +250 cc alırsak gaza gelmeden bol bol antrenman yapmak gerekecek. Fakat en büyük sorunum karasız olmak. Önümde yaklaşık 1-2 aylık bir süre var ve hala kafamda birşey netleştiremedim. Konforu boşver gitsin ekonomik olalımmı yoksa çok para ver işi tam tekmil yap mı diye kafamda bir kısır döngü sürekli dolaşmakta. Bu kriterlerin yani konfor ve ucuzluk bağlamında bir karşılığı varmıdır çok merak ediyorum. |
|
Başa dön |
|
 |
Aldebaran Kıdemli Üye

|
Tarih: Cum Arl 05, 2014 5:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kadırga KD 250GY var, benim motorum _________________ Vasıfsız Endurocu
Voge 300 Rally |
|
Başa dön |
|
 |
NegroMancy Yeni Üye

|
Tarih: Çrş Arl 10, 2014 12:27 am Mesaj konusu: |
|
|
Arazide ve yolda yüzde kaç kullanacaksın onu düşün. Parayı dökeceksen al bi Amarok, koy kasaya KTM LC4 çobanlarla tanış domuzları kovala:-)
Sadece araziye ulaşana kadar mı asfaltta kalacaksın yoksa aynı zamanda otobana da mı çıkacaksın? Enduro var cross var, tarzını ona göre belirle bence. |
|
Başa dön |
|
 |
|
|