Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
sayhat Yeni Üye

|
Tarih: Cum Mar 14, 2014 4:59 am Mesaj konusu: Direksiyonu sağa çevirince, motosiklet sola gider |
|
|
Motosiklette direksiyonu sağa çevirince motor sola gider.
Bu tekniğinin detaylı ve anlaşılır izahını, aşağıda linkini verdiğim videoda anlattım.
https://www.youtube.com/watch?v=6ZsCDVQIn1A
Bu da ölüm freni tekniği, 80 km ile giderken aniden ön fren yüzde yüz sıkılıyor ve durana kadar gevşetilmiyor. Durmaya yakın arka fren, tekeri kitlemeden yavaşça uygulanıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=3EJ3VxMMuN8
En son sayhat tarafından Cum Nis 04, 2014 11:10 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
vennecm Değerli Üye

|
Tarih: Cum Mar 14, 2014 11:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
ya bu nedir arkadaş ben mi anlamıyorum yanlış mı anlatılıyor?sağa dönmek için sağ el itilir mi nasıl oluyor o iş?sağ el itildiğinde teker sola döner ben mi yanlış görüyorum duyuyorum kendimden şüphe edecem vallah.bi izler msiniz 0:53 ile 1:05 arası _________________ Hasan Durmaz
Bizde Motorraşkı War
GS |
|
Başa dön |
|
 |
Aldebaran Kıdemli Üye

|
Tarih: Cmt Mar 15, 2014 11:12 am Mesaj konusu: |
|
|
vennecm demiş ki: |
ya bu nedir arkadaş ben mi anlamıyorum yanlış mı anlatılıyor?sağa dönmek için sağ el itilir mi nasıl oluyor o iş?sağ el itildiğinde teker sola döner ben mi yanlış görüyorum duyuyorum kendimden şüphe edecem vallah.bi izler msiniz 0:53 ile 1:05 arası |
Yanlis degil. Bu teknik cok tartismalidir. Bir cok eski ve tecrubeli motorcu bile reddeder. Ama aslinda onlarn bile cogu farketmeden bu teknigi kullanir. Arkadas yine kendince anlatmaya calismis. Orjinal adi kontra teknigidir. Ve turkcesi de budur. Buna ters direksiyon derseniz, turkce olmayacagi gibi, baska herhangi bir anlama da gelmez. Zaten kontra nin turkcesi ters de degildir. Arkadasin konusma ve anlatma tarzi dolayisiyla boyle bir karmasa cikiyor. Ancak teknigin detayina bakarsaniz dogru oldugunu goreceksiniz. Web de ve youtube da kontra teknigi diye aratin, istemediginiz kadar acilama bulacaksiniz.
Ancak, honda GS1 egitiminde bu teknigi gostermediler mesela. Onlar normal sekilde vucut agirligini kullanarak donmemizi istedirler. Ancak tabi, GS1 egitimi giris oldugundan hiz cok dusuk oluyor. Zaten bu teknik biraz hizlandiktan sonra ise yarar. Denemek ister de eger guvenli olsun diye yavas yaparsaniz, ters tarafa gidersiniz. 50 km gibi deneyebilirsiniz. Motorun net sekilde ittiginiz tarafa yattigini goreceksiniz.
Aflarina siginarak soz ustalarda.... |
|
Başa dön |
|
 |
TA6B Yamaha Grubu

|
|
Başa dön |
|
 |
vennecm Değerli Üye

|
Tarih: Cmt Mar 15, 2014 6:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
Herkese teşekkürler konuyu açıp emek veren sayhat e de teşekkürler ama birşey anlatımadan önce nasıl anlatılacağı düşünülmeli.sağ elciği it motor sağa dönsün denildiği zaman tabi ki insana aykırı gelir ancak sağ elciği ittiğinizde ön teker sola döner ama motor sağa yatar ve dönme işlemi başlar sonra direksiyon rahat bırakılır itme işlemi kesilir dense ve yukarıdaki gibi bir foto koyulsa görsel olarak destekleme için sunum daha başarılı olur ve insanlar hemen anlar herkese teşekkürler tekrar. _________________ Hasan Durmaz
Bizde Motorraşkı War
GS |
|
Başa dön |
|
 |
|
|