Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
kalyoncu Katılımcı Üye

|
Tarih: Pzr Tem 21, 2013 1:48 am Mesaj konusu: xl600 debriyaj problemi |
|
|
merhabalar motoru almamla birlikte yağ değişimi yaptım anes motorda mobil 10w40 4t .1 hafta içinde farkettim ki motor soğukken daha fazla olmakla beraber debriyaj ayırmıyor .viteste debriyaja basıp ileri geri yaptığım zaman biraz zorlayınca bırakıyor ancak. sıcakken biraz daha iyi gibi ama yinede tam ayrılmıyor. forumda biraz araştırdım yağdan olabileceğinden bahsedilmiş daha önceden sizce ne yapmam gerekli.sorun yağdamıdır? |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Sal Tem 23, 2013 1:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ayırmıyor ise telin gerdirme ayarlarını yapan debriyaj manetinin ucunda yer alan bir düzenek oluyor genelde, o ayar yüzüğünü gevşetip telin çekme eylemini gerdirin. yüzüğü tekrar manete doğru sıkarak gevşemesini önleyin. Manet taş gibi olmasın yalnız, boşta çalışırken bile debriyajı yersiniz, 1 santime kadar oynasın...
eğer halen ayrımadığına inanıyorsanız ve debriyaj teli gergi sistemi son haddine gelmişse debriyaj plakalarınız bitmiştir ve ayırma boşluğu kalmadığıundan ayıramıyorsunuzdur...
değişmesi vaciptir ) |
|
Başa dön |
|
 |
kalyoncu Katılımcı Üye

|
Tarih: Çrş Tem 24, 2013 1:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
cevap için teşekkürler . ilk olarak bahsettiğiniz işlemi yaptım ancak durum telin gerginliği ile alakalı değil o konuda sıkıntı yok.
birkaç farklı forumda okuduklarıma göre motor yağının görevini gereğinden fazla yaptığını plakaların yapışmasına sebebiyet verdiği yazıyordu. full sentetik 10w40 ince olması sebebi ile . 15w50 / 20w50 yağ kullanımlarında sorun kalmadığı bildirilmiş.
bende motoru aldığımda sorun yoktu . önceki sahibi son olarak 20w50 yağ kullanmış. |
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Prş Tem 25, 2013 12:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
20/50 yağ?
Yanlış kullanım olmuş ama, 20/50 yağ uzaması fazla olan bir yağdır, sizin 10/50 10/40 viskozite yağları kullanmanız gerekiyor.... |
|
Başa dön |
|
 |
kalyoncu Katılımcı Üye

|
Tarih: Pzr Tem 28, 2013 12:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
haklısınız doğru bende değişimde 10/40 kullandım zaten. |
|
Başa dön |