Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Sal Nis 02, 2013 11:45 am Mesaj konusu: |
|
|
maalesef kapalı silindirik elektronik okuyucu. İçinde sürekli sinyal(pulse9 atan bir elektronik parça var, tekerin üzerinde yer alan oluklu diski okuyor. Arıza yaptımı ""bozulmuş"" oluyor ve kurtarmak mümkün olmuyor. Ama arıza yapmasına o kadar çok sebep var ki en önemli ve en çok karşılaşılan sebeplerden biri ""zayıf akü", "bozuk akü", "eski akü", "uyumsuz akü" ... |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
ferhatdemir Katılımcı Üye

|
Tarih: Çrş Nis 03, 2013 10:30 am Mesaj konusu: |
|
|
model 2000 olunca halıyle bıraz oynanmıs oluyo benım motorumda abs acma kapama kumandası bulunmamakta ya daha once söktüler düz baglantı yaptılar yada fabrıkadan cıkısında yoktu bu konuda bılgı sahıbı degılım malesef aynı motora sahıp bı arkadasım dun kendı motorunun okuyucusunun 1 cm benım kının ıse 2 cm den fazla acık oldugunu fark ettı yanı dıskı görmuyo olma ıhtımalı yuksek ınce bı ayar gerekıyo sanırım zaten bu hafta full bakım yapıcaz tek sıkıntımız suan km ve hız göstergemız eger okuyucumuzda arıza varsa sızden bu konuda yardım ısteyecegım ebaydan daha once hıc sparıs vermedım acıkcası cok anladıgım bı ıste degıl bana bu konuda yardımcı olabılırsenız sevınırım numara verırsenız cepten ırtıbata gecebılırım tesekkur ettım tekrardan |
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Çrş Nis 03, 2013 11:30 am Mesaj konusu: |
|
|
ferhatdemir, tekrar merhaba.
Dün sabah saat 06:10da kalktık yataklarımızdan iki kafadar Manisada hizmet veren Rıdvan Ustaya ziyarete, tanışmaya ve fikir almak üzere yola çıktık. benim motorumu forumdan takip ediyorsan 100bin bakımı daha yeni yapıldı ve sorunum sadece ön jant eğriliği ve akort ihtiyacı duyması ve her nekadar yenide çıkmış olsa servisten kıllığım tuttu birkezde Rıdvan Ustanın eli değsin, bahaneyle kendisiylede tanışalım istedim.
saat 07:30itibarıyla mekanına geldi, izmir'de bu saatte mekan açan motor servisi bilen varmı, varsa mutlaka burada açıklamalı.
İlerlemiş yaşına rağmen önce bir süpürge yaparak ardından paspas çekerek dükkanını hizmete hazırladı. ardından çay kondu ve önce Emre'nin motoru bakıma alındı sorunları tespit edildi, bakımı yapıldı, ayarlandı ve yola hazırlandı.
ardından benim motorum alındı.
Ellerinde bulunan orjinal yazılımlı BMW Motorrad check-up makinasına bağlanarak sistemi dijital olarak gözlemlendi.
Senkron oldukça iyi çıktı.
ancak ön ABS Palse okuyucum arızalı çıktı.
İzmire geldiğimde hemen BMW Özgörkeye mesajımı attım ardından e-bay den temin yoluna gidebilirmiyiz diye fatih(sitemizin üyesidir) le irtibata geçip, R1100GS pals okuyucu bulduk. Açıklamalarını gayet olumlu bulup almaya giriştik ancak Turkiye nakliyesi yoktu. Fatih özel mesaj atıp bize gönderip gönderemeyeceğini öğrendi. cevabı iki üç gün bekleriz diyorduk, 15dakika sonra "gönderirim 17,50 Euro tutar diye bir mesaj gelmiş. parça 35 euro ikisi toplam 127türk lirasına mal oldu. O sırada BMW cevap verdi 233 tl. aslında parça 84Euro, ancak Türk parasının zayıflığı ve KDV yükü ile parça ne yazıkki çeyrek milyona mal oluyor. parçayı sipariş ettik, bekliyoruz.
sizinde parçanızın e-bay de mutlaka bulunacağından eminim.
e-bay kullanabiliyorsanız oradan kullanamıyorsanız kullanmasını bilen bir arkadaştan da yardım alıp parçanıza ulaşabilirsiniz.
ABS cutt-off switch i gidonun üzerinde yer alır. eğer orada bir komut anahtarı yok ise oraya gelen kablo uçları mutlaka vardır. internette 2000 gs gidonunu göstere resim bularak motorunuzu kıyaslayabilirsiniz. |
|
Başa dön |
|
 |
ferhatdemir Katılımcı Üye

|
Tarih: Çrş Nis 03, 2013 1:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
teşekkür ederim tekrardan hocam rıdvan ustanın numarası mevcutmudur pekı ? |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|