Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
suzeko Suzuki Grubu

|
Tarih: Sal Ksm 20, 2012 9:15 pm Mesaj konusu: Yamaha XJR 1200 Cafe Racer Projem.... |
|
|
Merhaba Arkadaşlar;
Son motorum XJR 1200 ümü alalı 6 ay oluyor. Onu almamla birlikte içimde 60-70 lerin Café Racer modellerine karşı bir sevgi başladı, sonra hastalığa dönüştü ve sonunda “neden olmasın ? ” diyerek XJR yi Café ye dönüştürme projeme başladım…
XJR min proje öncesi son görüntüsü böyleydi …
Önce egzos biraz kısaldı.
Sonra Ege Motor Rıdvan Ustanın hediyesi M Gidon ve sahibinden den şans eseri bulduğum café aynaları geldi. Gidon uymadığı için atölyede alüminyumdan yükseltme aparatları yaptım..
Yeni gidon ve aynalara ilk gün alışamadım ve moralim gerçekten bozuldu. Sonra son bir şans verip Pazar günü Karaburun gezisinde virajlarda denedim ve sonuç çok iyiydi. Motor eskisinden çok daha sportif bir sürüş seriliyor özellikle yeni gidon tutuş pozisyonu ile virajlar daha iyi dönülebiliyordu..
Öyleyse sıra artık esas büyük değişikliği yapmaya gelmişti…
Şaşenin kesilip kısaltılması..
Rıdvan ustanın orda motoru soyduk ve spiral ile kestik
Bu haliyle bile motor bir farklı oldu
Sıra şimdi kısa kuyruğun bükülüp kaynatılmasında..
Boruya kum doldurup büküyoruz..
Tavlayıp şişen kısımları örs çekiç eşliğinde dövüp düzeltiyoruz.
Sıra kaynakta. Gaz altı kaynağı..
Kaynak bitti, şimdi taşlayıp düzelticem ve astar atıcam..
Şimdi sıra geldi Yeni kuyruk granajı ve sele için polyester kalıbını yapmaya. Polyester kalıbını xps köpükten yapacacağım ama Pazar günü. Biter bitmez sizler ile paylaşacağım. Fakat bitince nasıl görüneceğini merak edenlere bir iki örnek…
 _________________ Önemli olan iyi sürmek değil, sürerken iyi hissetmektir.
Erkan TÜRKKAN
YAMAHA MT03
MASTEROFTORK
En son suzeko tarafından Pts Arl 24, 2012 7:16 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
__face__ BMW Grubu

|
Tarih: Çrş Ksm 21, 2012 10:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
suzeko, Sevgili Dostum öncelikle büyük cesaretini kutlar ve bu güzel anlatımın için çok teşekkür ederim...
Bana daha öncede telefona atmıştın, ama büyük ekranda çok çok daha güzel göründüğünü ve cidden harika olduğunu itiraf ederim...
Acaba bende mi? Demedim desem yalan olur... Fakat bende o oturma organı olup olmadığı konusunda şüphelerim var...
Ama cidden apayrı ve tek olduğunu söylememe gerek yok her halde...
Bir şey daha eklemek istedim:
Kesinlikle ikinci fotoda ki, siyah depolu olan gibi bir kuyruk yap derim, 10 numara 5 yıldız olur derim ben...
Merakla bekliyorum...  _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
 |
suzeko Suzuki Grubu

|
Tarih: Çrş Ksm 21, 2012 10:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kanka övgülerine teşekkür ederim. İnşallah bitince gerçekten TR de ve daha önemlisi benim motorlarım içinde tek ve en değerlisi olacak. Kuyruk konusuna gelince benim de içimden geçen kuyruk ona benzer birşey ama dur bakalım. Belki 2-3 değişik kuyuk yapabilirm. Değişik değişik takar gezerim  _________________ Önemli olan iyi sürmek değil, sürerken iyi hissetmektir.
Erkan TÜRKKAN
YAMAHA MT03
MASTEROFTORK |
|
Başa dön |
|
 |
__face__ BMW Grubu

|
Tarih: Çrş Ksm 21, 2012 11:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
suzeko demiş ki: |
.............Belki 2-3 değişik kuyuk yapabilirm. Değişik değişik takar gezerim  |
Bak bu çok daha kral bir fikir işte... Sen var ya, seeen...  _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
 |
__face__ BMW Grubu

|
Tarih: Çrş Ksm 21, 2012 11:09 pm Mesaj konusu: Re: XJR 1200 Café Racer Projem.... |
|
|
suzeko demiş ki: |
|
Bu arada bu iki fotoğrafta gözüken lastiğin hali de gözümden kaçtı sanama...
Dibine kadar küskü atmış benim Kankam virajlara...  _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
 |
|
|