Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
savasarts Değerli Üye

|
Tarih: Cum May 18, 2012 2:30 pm Mesaj konusu: F650 ek yakıt filtresi |
|
|
Makinanın üzerinde benzin musluğu-karburatör arasında, sonradan takılmış basit bir şeffaf filtre var (orjinalde bu parça yok). Şu ana kadar da yakıt akışında bir sorun yaratmadı ama renginden değiştirme Km'si geldiği anlaşılıyor. Araştırdığımda 1 TL'lik (?) olanlarından başlayarak bir sürü çeşidini buldum. Kullanan varsa marka tavsiyesi olan var mı?
İki tane de fotoğrafını koyayım.
Bu Fiat Tempra'larda kullanılanı:
 _________________ BMW F650 (1996) |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
__face__ BMW Grubu

|
Tarih: Cum May 18, 2012 11:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
savasarts, Bende takmıştım bundan, evet orijinal de yok doğru! Fakat makine normalden yedeğe geçerken sorun yaşıyor bu filtreden kaynaklı, yedeğe geçme anında hızlı olmazsan yedeğe alsan da stop ediyor ve çalışması karbüratöre yakıt gelene kadar marşa basmayı gerektiriyor; Karbüratörü temizlemek sıkıntı değil, ama marşa bol basmadan kaynaklı, marş ruble setinin aşınması ve zara görmesi büyük sıkıntı! çıkarttım attım...
Şahsım adına konuşuyorum: Kullanmayın! İllaki kullanacağım diyorsanız, mümkün mertebe büyük filtre kullanın ki yakıt geçişi rahat olsun derim...  _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
 |
savasarts Değerli Üye

|
Tarih: Pzr May 20, 2012 4:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
_face_ tavsiye için teşekkür ederim. Gerçi ben hep temkinli davranıp, KM'ye bakıp, yedeğe düşmeden depoyu dolduruyorum. Neredeyse hiç yedeğe kalmadım diyebilirim. Ama, musluğun önündeki (deponun içindeki) mevcuttaki orjinal süzgeç yeterli diyorsan, tavsiyene uyup çıkaracağım. Hem mühendisler koymamışsa, biz niye onlara güvenmiyoruz değil mi? _________________ BMW F650 (1996) |
|
Başa dön |
|
 |
__face__ BMW Grubu

|
Tarih: Pzr May 20, 2012 6:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
savasarts, Aynen dediğin gibi... Yedeğe düş canım sıkıntı yapma, hem arada bir musluk çalışsın... Sen 2-3 depoda bir karbüratör çanaklarının tahliye vidalarını aç, boşalt çanağı yeter... Depo içindeki filtre çok sık dokulu ipek... Suyu geçirir, ama su benzinden ağır olduğu için zaten karbüratör çanaklarının dibinde birikir ve dediğim gibi arada bir boşaltırsan sorun yaşanmaz...
Zaten karbüratörün çanaklarının boşaltılması gerektiğini makine sana söyler; özellikle 1 ve 2inci viteste, ince ince silkelemeye başlar...
Yardımcı olduysam ne mutlu bana... _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
 |
melih6153 Değerli Üye

|
Tarih: Prş Ağu 30, 2012 3:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
s.a. arkadaşlar bir sorum olacak motorumu pazartesi gunu aldım f650 97 model ıstanbuldan geldım sorun yasamadım hiç ama aracta nissan primera benzin filtresi var kos koca bişe her neyse motor 2 gun yattı yagmurdan dolayı uzerınde koruma bırandası vardı su ıle temas etmedı her neyse sabah yola cıktım gayet normal gelıyorum duze cıkınca sabıt 100 km ye ayarladım gazı devam ettım 7-10 km geldım bı tekleme yaptı motor sankı gazı bırakıp yenıden gaz vermıs gıbı dedım bıse yok heralde devam ettım yıne yaptı bıraz gıdıyorum devam edıyor bu durup dururken oldu benzını yedege aldım geldm ama hala yapıyor nedendır? |
|
Başa dön |
|
 |
|
|