Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
rfzorcan Tecrübeli Üye

|
Tarih: Sal Nis 10, 2012 9:47 am Mesaj konusu: |
|
|
Doğru suzeko yağ değiştirmezsen 2,2 lt diyormuş özür Filtreyi söküp temizlemediğim yağ değişimi olmadığı için her seferinde 2,5 - 2,6 arası yağ koyuyorum. Ama yine de en garantili yolu yağ seviyesini gösteren bölmeden kontrol etmek. Üst seviyeye yakın ya da en fazla oraya kadar gelmeli. Önce 2 litreyi koyup motoru bi çalıştırıyorum 30 sn civarı, yağ filtresine de yeni yağ dolsun diye sonra kalan 0,5'i ekleyip tekrar yağ seviyesini kontrol ediyorum. Genelde üst çizgide oluyor. Bir süre bindikten sonra ki bu yağın ısınmasını sağlıyor, ilk park ettiğimde de motoru durdurduktan 2-3 dk sonra tüm yağ dibe süzülünce tekrar yağ seviyesine bakıyorum. Bu da bir anlamda sağlama oluyor.
__face__ haklı keçe ve contaları zorlar fazla yağ.
Bir de son söz olarak o yağ seviyesini her zaman kontrol etmekte fayda var  _________________ Honda XL200 (2009 - 2011) (Geçmiş)
Kawasaki KLR650 C (2011 - ....) (Şimdi) |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Prş Nis 12, 2012 9:05 am Mesaj konusu: |
|
|
KLE'de motor bloğunun üzerinde kabartma olarak yağ konulan yere yazmış Kawa Mühendisleri, Suzuki DL650'de de gördüm. hataya mahal vermemek için çok akıllıca bir yöntem seçmişler. KLR'de motor bloğunda yazmamışlar mı kapasitesini acaba? |
|
Başa dön |
|
 |
rfzorcan Tecrübeli Üye

|
Tarih: Prş Nis 12, 2012 9:12 am Mesaj konusu: |
|
|
Aynen var turkizmir, 2,5 lt, yağ seviyesine baktığın yerin yanında, sağ alt köşede.
Şekil 1-a:
 _________________ Honda XL200 (2009 - 2011) (Geçmiş)
Kawasaki KLR650 C (2011 - ....) (Şimdi)
En son rfzorcan tarafından Prş Nis 12, 2012 11:08 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
 |
suzeko Suzuki Grubu

|
Tarih: Prş Nis 12, 2012 10:40 am Mesaj konusu: |
|
|
evet klr dede var fakat ben + yağ filtresi payı ekledim. orada yazan rakam zaten yağ filtreli değişim için olan rakammış. dalgınlık işte  _________________ Önemli olan iyi sürmek değil, sürerken iyi hissetmektir.
Erkan TÜRKKAN
YAMAHA MT03
MASTEROFTORK |
|
Başa dön |
|
 |
|
|