Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
__face__ BMW Grubu

|
Tarih: Sal Nis 10, 2012 7:38 am Mesaj konusu: |
|
|
Teldegezen, Henüz onay sürecinde imiş...  _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
savasarts Değerli Üye

|
Tarih: Sal Nis 10, 2012 6:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bana işe yarar ve faydalı göründü. paylaşım için elinize sağlık. Bunula birlikte montajı hakkında biraz bilgi verebilir misin? Nereye, nasıl bağlanıyor ve vites değerini nasıl algılıyor? _________________ BMW F650 (1996) |
|
Başa dön |
|
 |
__face__ BMW Grubu

|
Tarih: Sal Nis 10, 2012 7:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
Teldegezen, Volkan'ım Bunu sen mi imal ettin? _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
 |
MesutKORKMAZ Kıdemli Üye

|
Tarih: Cum Nis 13, 2012 11:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
savasarts demiş ki: |
Bana işe yarar ve faydalı göründü. paylaşım için elinize sağlık. Bunula birlikte montajı hakkında biraz bilgi verebilir misin? Nereye, nasıl bağlanıyor ve vites değerini nasıl algılıyor? |
Sistem mekanik hareketi algılayarak elektronik sisteme veri gönderiyor ve göstergede hangi viteste olduğumuzu gösteriyor. Vites kolunun aşağıya hareketlerinde göstergedeki rakamı eksiltiyor. Yukarıya hareketlerinde rakamı arttırıyor. Yani motorun bir yerinden (sviç, buton, ECU vs) veri almıyor.
Motorun her zaman vites boştayken çalıştırılması gerekir bu sistemde. Yoksa yanlış vites gösterecektir. _________________ BMW F650GS
05324625892
 |
|
Başa dön |
|
 |
savasarts Değerli Üye

|
Tarih: Cmt Nis 14, 2012 12:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben ilk önce şanzımana bir şekilde bağlanıyor (?) diye düşünüyordum, o yüzden bu soruyu sormuştum. Ama şimdi anladım ki, vites ayak pedalının mekanik hareketinden vites değişimini algılıyor ve ayrıca "vites boşta ışığından" kendini düzenliyor. Eğer böyleyse bağlantısı da son derece basit olmalı. Bilgi için çok teşekkür ederim. _________________ BMW F650 (1996) |
|
Başa dön |
|
 |
|
|