Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
suzeko Suzuki Grubu

|
Tarih: Cum Nis 06, 2012 11:23 pm Mesaj konusu: KLR 650 YAĞ+YAĞ FİLTRESİ DEĞİŞİMİ |
|
|
Slm dostlar, yeni motor yine masraf sloganı ile hareket ettiğimizden klr de de seriyi bozmayarak satıcı arkadaşın "abi bakımları geçen hafta yaptık" sözlerine güvenmedik ve yağ- yağ filtresi değişimine gittik. Malum motorla dağda geziyoruz kitler mitler kalırız oralarda
Neyse Bakımı aşama aşama fotoladım. KLR de yağ yağ filtresi hava filtresi değişimi çok kolay. Hava filtresi zaten sünger yıka yağla tak hesabı. Onu da yaptım fakat foto çekmek o anda aklıma gelmedi.
Alttaki tapayı açıp yağı akıtıyoruz.
Yağ filtresi sağda, 2 cıvatanın tuttuğu kapağın altında bulunuyor.
Bence her yağ değişiminde bir yağ filtresi değişmeli.
Filtrenin ordaki yağıda akıtıyoruz.
Ve yenisini takıyoruz.
Alttaki tapanın bakır pulunu da değiştirip tapayı ve filtre kapağını kapattıktan sonra 2.75lt yağı dolduruyoruz... Ben Ipone 20/50 koydum. Çünkü havalar ısınıyor ve motoru dahaçok dağda taşta kullanıyorum. Yani yağ ısınıp incelecek. Service manualinde de 20/50 var.
Artık kafam rahat. bu arada bakımı yaptığım mekanın sahibi Rıdvan usta - Ege Motora da kucak dolusu teşekkürler. _________________ Önemli olan iyi sürmek değil, sürerken iyi hissetmektir.
Erkan TÜRKKAN
YAMAHA MT03
MASTEROFTORK |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
rfzorcan Tecrübeli Üye

|
Tarih: Pts Nis 09, 2012 4:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
suzeko, 2,75 biraz fazla gibi geldi. Ben de her yağ değişiminde yağ filtresini temizliyorum (K&N metal filtre olduğu için) 2,6 lt yağ koyuyorum. Normalde yağ filtresini temizlemezsen 2,5 lt koy diyor servis kitabı.
Bu arada güle güle kullan  |
|
Başa dön |
|
 |
suzeko Suzuki Grubu

|
Tarih: Pts Nis 09, 2012 8:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
user manual de 2.75 filtre değişiminde diyor. rıdvan usta da kawa yetkili servisi 3 e kadar alır dedi ( tekrar baktım filtre değişiminde 2.5 lt. imiş. ) _________________ Önemli olan iyi sürmek değil, sürerken iyi hissetmektir.
Erkan TÜRKKAN
YAMAHA MT03
MASTEROFTORK
En son suzeko tarafından Pts Nis 09, 2012 9:29 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
 |
__face__ BMW Grubu

|
Tarih: Pts Nis 09, 2012 8:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
suzeko, Heh işte benden bir adam daha... Dur bakayım Aaaa bu benim çok sevdiğim arkadaşlarımdan Erkan yaaw...
Harikasın sevgili Dostum; Eline, emeğine sağlık...
Bu arada o kadarcık filtre 250 gr yağ almaz Dost... F650 nin ki de aşağı yukarı aynıdır, ben her seferinde filtreyi de değiştiririm, filtre değişmeden 2.20litre, değişince 2.25litre yağ konur, yani o filtre 50 gr kadar fark yapar yaklaşık...
Fazla yağ içerideki yağ basıncını arttırır, keçe ve contalara zarar verip sızıntı ihtimalini arttırabilir... Ama tabi senin bileceğin iş...  _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
 |
suzeko Suzuki Grubu

|
Tarih: Pts Nis 09, 2012 9:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
evet hacı şimdi bidaha baktım 2.2 düz, 2.5 filtre değişirse diyor. .25 fazla koymuşum. okadar hata kadı kızında da olur  _________________ Önemli olan iyi sürmek değil, sürerken iyi hissetmektir.
Erkan TÜRKKAN
YAMAHA MT03
MASTEROFTORK |
|
Başa dön |
|
 |
|
|