Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
__face__ BMW Grubu
|
Tarih: Çrş Mar 14, 2012 4:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
turkizmir, Akşama telefonunu bekliyorum unutma... _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
|
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
turkizmir Demirbaş Üye
|
Tarih: Prş Nis 05, 2012 11:49 am Mesaj konusu: |
|
|
parçalarım geldi, yağ pompa set olarak aldım, çünkü çok ucuzdu. miline dişlisine pimine kadar hepsini getirttim.
ancak henüz değiştirmedim, Felsefe "" çalışıyorsa elleme"" .
Hava kutusundan yağ tahliyesi halen devam ediyor.
ancak bu aralar bir arkadaşıma motor alma işine giriştik aldıkta hayırlısıyla. ama bu arada bir kaç ile gidip GS görme şansı elde ettim. tahmin edin ilk iş olarak ne yaptım. hava kutularından çıkan hortumu bulup ucundaki tapayı açıp içinden ne geldiğine bakmak oldu tabiki. baktığım bütün motorlarda acayip bir yağ boşaltması gerçekleşti. ve artık bu sorunun üstüne gitmiyorum. Anladığım kadarı ile bu sistemin bir parçası ve bu şekilde yağ buharı burada toplanıyor yada zaman içinde basınç artmalarında yağ buraya kadar ulaşıyor. ama diğer tarafta bulunan yağ tahliyesinden artık yağ boşalmıyor. motoru bıraktığım yerde hiç yağ gözlemlemiyorum.
Şimdi şimlerin ayarı sorunu var ama face kızacak halaa açıp bi şim ayarlarını okuyup bildirmedim kendisine. ama okadar çok gözümde büyüyor ve bu arada bir kaç tane F650 grubu motora ağır bakım yaptım, adım çıkmış duyan getiriyor. izmirde servis ustası kalmadımı ne? anlayamadım. dün de bir dakar geldi. amortisöt keçesi patlak, borusunda çapak var yenisini al demişler, söktük dağıttık temizledik baktık pırıl pırıl. keçeyi yeniledik yağını bastık kapadık, hiçbişi olmadı. bin km sonra gözlemle bakalım terleyecekmi dedim gönderdim... |
|
Başa dön |
|
|
cyclespirit Değerli Üye
|
Tarih: Prş Nis 05, 2012 11:56 am Mesaj konusu: |
|
|
turkizmir demiş ki: |
parçalarım geldi, yağ pompa set olarak aldım, çünkü çok ucuzdu. miline dişlisine pimine kadar hepsini getirttim.
ancak henüz değiştirmedim, Felsefe "" çalışıyorsa elleme"" .
Hava kutusundan yağ tahliyesi halen devam ediyor.
ancak bu aralar bir arkadaşıma motor alma işine giriştik aldıkta hayırlısıyla. ama bu arada bir kaç ile gidip GS görme şansı elde ettim. tahmin edin ilk iş olarak ne yaptım. hava kutularından çıkan hortumu bulup ucundaki tapayı açıp içinden ne geldiğine bakmak oldu tabiki. baktığım bütün motorlarda acayip bir yağ boşaltması gerçekleşti. ve artık bu sorunun üstüne gitmiyorum. Anladığım kadarı ile bu sistemin bir parçası ve bu şekilde yağ buharı burada toplanıyor yada zaman içinde basınç artmalarında yağ buraya kadar ulaşıyor. ama diğer tarafta bulunan yağ tahliyesinden artık yağ boşalmıyor. motoru bıraktığım yerde hiç yağ gözlemlemiyorum.
Şimdi şimlerin ayarı sorunu var ama face kızacak halaa açıp bi şim ayarlarını okuyup bildirmedim kendisine. ama okadar çok gözümde büyüyor ve bu arada bir kaç tane F650 grubu motora ağır bakım yaptım, adım çıkmış duyan getiriyor. izmirde servis ustası kalmadımı ne? anlayamadım. dün de bir dakar geldi. amortisöt keçesi patlak, borusunda çapak var yenisini al demişler, söktük dağıttık temizledik baktık pırıl pırıl. keçeyi yeniledik yağını bastık kapadık, hiçbişi olmadı. bin km sonra gözlemle bakalım terleyecekmi dedim gönderdim... |
Boruyu nasil dagittiniz? Internette boruya kuvvetle asilmanin yeterli olacagi söylenmis, saatlerce gürestigim halde beceremedim. Nedir bu isin kolayi? |
|
Başa dön |
|
|
turkizmir Demirbaş Üye
|
Tarih: Prş Nis 05, 2012 12:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
çok basit...
bir elinle sıkıca kovanı tutuyorsun, diğer elinle boruyu.
sonra aksi istikamette sakin sakin boruyla kovanı çekiyorsun.
her çekme sonunda TAK diye boru ve kovanın bittiğ iyerde takılacak.
bunun sebebi borunun ucundaki teflonun, kovandaki teflondan çap olarak büyük olması ve her çekimde buraya kadar dayanıp vurması.
korkma endişede etme birşey olur diye, çok deli gibi hızla çekme ritmik olarak boruyu kovana ittir ve hızlı olarak çek.
her vurduğunda keçe milim milim altındaki teflon ve pul sayesinde kovandan yukarı doğru ilerleyecek.
çok hızlı çekme dememin sebebi ise teflon kovandan kurtulduğunda kovan bi tarafa boru bi tarafa elinden fırlayıp gitmesin, zarar görmesin.
teflon dediğimiz parça ise aslında boruyu kovana merkezleyen aparatlar. bir iboruda biri kovanda.
nasıl toplayacağın hususunda bilgin varmı? |
|
Başa dön |
|
|
cyclespirit Değerli Üye
|
|
Başa dön |
|
|
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|