Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Pts Şub 20, 2012 1:05 pm Mesaj konusu: NASIL BİR MOTOR |
|
|
BMW ve ROTAX mühendisleri nasıl bir motor üretmişler, forumda hiç sorun yaşayan BMW motor sahibi yok neredeyse!!
Bir ben varım sürekli problem yazan, ama yılda 38-40bin kilometre çeviren bir motorun bakım istemesi kadar doğal bir durum yok.
birde Apn
mantık şumu acaba?
ben şimdi motorumla ilgili bir problemi burada yazarsam, yarın öbürgün satarsam alan burada görürse? Ozaman nasıl satarım mantığımı var, çünkü geçmişten sitenin kullanıcılarıyla yaptığımız toplantılarda bir diğerinin motorunu alan bir arkadaşımız motorunu sattığı kilometre yüksekken alanın düşük kilometrede alması , nasıl bir camiaya sahip olduğumuz hakkında çok fazla düşündürmüştü bizi...
Yunanistanda tanıştığım motosiklet kullanıcısı arkadaşlar bile biliyorlar Türkiyenin bu sahtekar yüzünü, utandım.
Kilometre değiştirdiğiniz zaman TRİGERİDE değiştirin arkadaşlar, alıcının hiç günahı yokken ömrünü doldurmui bir parça yüzünden motor bloğunda açacağınız zararın eğer vicdan muhasebeniz varsa emin olun ki hesabı bu tarafta veriliyor.
çevrenizde sürekli insanları aldatan birini izleyin, hayatı hep bir kaos bir düzensizlik ve sürekli korku içinde yaşadığını gözlemlersiniz.
Birde çok ilginç bir istatistik çıkardım race motorları ne hikmetse 19bin kmden yukarı çıkmıyor, satılanların hepsi 19bin-21bin kmlerde.
Neyse kimseye vicdan yükleyecek değiliz bu bir yaradılış meselesi ama iki teker üzerinde bir CANa mal olacak şeylere ortak olmayalım düşüncesindeyim. Kilometre yapmak iyidir, yapıyor ki çalışıyor, yapıyor ki sorun yok.
Herkese Bol kilometreli günler dilerim, göğsünüzü gere gere yapın kilometreleri. |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
cyclespirit Değerli Üye

|
Tarih: Pts Şub 20, 2012 1:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yılda 40 bin km muazzam bir şeymiş. Kamyon olsa dayanmaz
Fakat çok sağlam makina olduğu doğru. Benim araç, son iki yıldaki 18 bini bana ait, şanla şerefle 51 bin yapmış. Bu sürede standart işler dışında gerçekten de kayda değer bir sıkıntı çıkarmadı. (Patlak bir amortisör keçesi dışında)
Özellikle bu tip uzun ömürlü aletlerde KM hesabı bakımların aksamaması için çok kritik. Zaten başlı başına sahtekarlık olan bir eylem, bir de dolaylı yoldan böyle sonuçlar doğuruyor. Kontrol ve cezaların bu kadar laçka olması yanlış zaten.
Yoksa motoru kurcalamak iyidir, bu ara kıştan istifade ufaktan söktüm, şnorkeliydi şusuydu busuydu yağdan pisten arındırıyorum mesela.  |
|
Başa dön |
|
 |
Apn Tecrübeli Üye

|
Tarih: Pts Şub 20, 2012 2:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yav ben takıntılı adamım arkadaşlar, ufacık ses gelse la olum ne ediyon diye araştırırım. Birde madalyonun diğer yüzü var. Mesela vatandaş kaygısız amaann boş ver diyo sonra satarken abi anahtar deymedi diyerek satıyo sonra alanın vay haline.
ÇOOOKKK ÖNEMMLİİİ DETAYY:
Arkadaşlar bir çok kişi teknik ten anlamadığı için motorlarını ustalara emanet ediyor. Maalesef kötü birine denk geldiyseniz vay halinize. Ben defalarca yaşadım hem kendimden hem çevremden. Motor bakımdan yeni çıktı diye alıyorsun yağı değişmemiş la bu nasıl iş? Kafaya taktım çok acil olmadıkça kendim yapıyorum size de tavsiye ederim motorların teknik detayları internette mevcut. Bilen bir arkadaşınızın yardımı ile de çözülür.
HATTA BURADAN ÖNERİM ENCDUROCU COM. OLARAK AYIN BELLİ GÜNLERİ SERVİS GÜNÜ YAPALIM HER AY BİR ARKADAŞIN MOTORUNA BAKIM YAPALIM YADA SORUNU VARSA ANLAYAN ARKADAŞLAR YARDIMI İLE ÇÖZELİM.
Maksat muhabbet olsun
Motorda önemli olan KM değil nasıl çalıştığı |
|
Başa dön |
|
 |
__face__ BMW Grubu

|
Tarih: Pts Şub 20, 2012 5:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hepinize birer birer katılıyorum Dostlar... Makinenin km si değil bakımı ve nasıl yol aldığıdır elbet... ben her yerde açık açık söylemeyi gurur bilirim Turkİzmir gibi benim Safinaz 98.000km yi geçti... İnsanda en başta gurur, onur ve dürüstlük olacak ki makinenin km si ile ilgili yanlışlara kapılmayacak!!!
Evet ustayım diye dükkan açmış adamlardan daha usta üyelerimiz var elbet, buna kesinlikle katılıyorum ve bakım onarım günlerine bende bir şekilde katılmak istiyorum... Ben bandırma'da yaşasam da, isteyene burada yardımcı olurum, isteyene telefonla; elimden gelen ne varsa yapmak boynumun borcudur Dostlar... _________________ ...der __face__
Feyzhan
ÖZTÜRK
545 401 45 46 |
|
Başa dön |
|
 |
fishbone_bir Tecrübeli Üye

|
Tarih: Pts Şub 20, 2012 11:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
__face__,
selam kardeşim buradaki yardımseverlik ve sizlerin ufacık sorunlarla bile ilgilenmesi ne kadar doğru bir yerde olduğumu gösteriyor.
Alıntı: |
HATTA BURADAN ÖNERİM ENCDUROCU COM. OLARAK AYIN BELLİ GÜNLERİ SERVİS GÜNÜ YAPALIM HER AY BİR ARKADAŞIN MOTORUNA BAKIM YAPALIM YADA SORUNU VARSA ANLAYAN ARKADAŞLAR YARDIMI İLE ÇÖZELİM.
Maksat muhabbet olsun
Motorda önemli olan KM değil nasıl çalıştığı
|
Apn,
güzel bir fikir neden olmasın eskilerin imecesi gibi beb beğendimç  _________________ *...ya olduğun gibi görün
yagöründüğün gibi ol...*
...................HONDA TA XL 600
XL650...........................
0 533 540 15 14
İlhan UĞURLU |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|