Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Apn Tecrübeli Üye

|
Tarih: Cum Oca 13, 2012 7:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
Dostum haklı olabilirsin.
Benim motorda 600 ml yağ konuyor. Belkide yaylarda problem olabilir.
Ama aklıma şimdi geldi süspansiyon yağlarını değiştirirken sağ tarafa yağ koyarken yetmemişti farklı marka ile tamamladım. Ondan yapabilir. Birde benim zincirde dediğin gibi boşluk oluştu ve bir iki baklada katlanma var.
Yalnız zincirden ziyade arka tekerin merkez kaçıklığı sorun yapabiliyor.
Kızağa alıp tekneye bakayım süspansiyon yağlarını yeniden koyayım ) |
|
Başa dön |
|
 |
Sponsor Linkler
|
Tarih: Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Pts Oca 16, 2012 2:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kesinlikle doğru hareket, haydi kolay gelsin.
bakla katlanması problemi başladıysa bir kere bütün zinciri solvent olmayan bir temizleyici ile, MAZOT olabilir. kısa küt kıl fırça ile temizleme yaparak katlanmaları gözlemleyerek bakımını yapmanı tavsiye ederim, zincirinden eminimki katran karası kir çıkacak, sonra mazotu WD40 ile güzelce temizle zincirden, kuru bir bez vasıtasıylada el yordamı ile zinciri güzelce kurula yağdan arındır. gerekirse biraz tur at bu temizlik işleminden sonra, merkez kaç yardımıyla savursun içindeki pislikleride ve hemde ısınsın zincir.
Sonra zincirin Oringlerini hapsetmeyecek tarzda bir zincir yağı kullanarak yağla ve büyük bir ihtimalle temizlikte nsonra salacak kendini ayarını yeniden yap. Eğer bükülme ve kasılması geçmediyse acilen dğişim vakti gelmiş artık, dişlileri bozmadan yenisine sağlık. Zaten bu şekilde kasıntılı zincir motorun sağlıklı çevirdiği dişliyi tekerleğe doğru aktaramadığı için dalgalanmada yapacak seni yanıltacaktır,sanki motorun içinde sorun varmış gibi algılamanada sebep olacak.
haydi kolay gelsin. |
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Pts Oca 16, 2012 3:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kesinlikle doğru hareket, haydi kolay gelsin.
bakla katlanması problemi başladıysa bir kere bütün zinciri solvent olmayan bir temizleyici ile, MAZOT olabilir. kısa küt kıl fırça ile temizleme yaparak katlanmaları gözlemleyerek bakımını yapmanı tavsiye ederim, zincirinden eminimki katran karası kir çıkacak, sonra mazotu WD40 ile güzelce temizle zincirden, kuru bir bez vasıtasıylada el yordamı ile zinciri güzelce kurula yağdan arındır. gerekirse biraz tur at bu temizlik işleminden sonra, merkez kaç yardımıyla savursun içindeki pislikleride ve hemde ısınsın zincir.
Sonra zincirin Oringlerini hapsetmeyecek tarzda bir zincir yağı kullanarak yağla ve büyük bir ihtimalle temizlikte nsonra salacak kendini ayarını yeniden yap. Eğer bükülme ve kasılması geçmediyse acilen dğişim vakti gelmiş artık, dişlileri bozmadan yenisine sağlık. Zaten bu şekilde kasıntılı zincir motorun sağlıklı çevirdiği dişliyi tekerleğe doğru aktaramadığı için dalgalanmada yapacak seni yanıltacaktır,sanki motorun içinde sorun varmış gibi algılamanada sebep olacak.
haydi kolay gelsin. |
|
Başa dön |
|
 |
turkizmir Demirbaş Üye

|
Tarih: Sal Oca 24, 2012 1:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
Selam, neler yapıldı varmı bir gelişme?
ben pazar günü amortisörleri söktüm, başlamasıyla bitirmesi 21 dakika sürdü. Amortisör borularını uc uca ekleyince bir tanesi kafadan 2-3 mm açıyor fena seğim yapmış. Ve patlak olan vardı üzerinde çizikler oluşmuş, silinip yeniden sert kromaja ihtiyacı varmış. Bir tane sert kromajcı buldum, ama henüz götüremedin boruları...
sizin kafa sağa sola çekme durumunda son durum nedir? |
|
Başa dön |
|
 |
Apn Tecrübeli Üye

|
Tarih: Sal Oca 24, 2012 10:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
Selamlar
Daha yeni bakabildim süspansiyonlara daha doğrusu birkaç saat önce komple ön takımı söktüm mesnet vs ne varsa kontrol ettim.
Tamda denk gelmiş
Sonuç:
Mesnet sağlam, gidon bilyeleri sağlam, süspansiyon boruları düzgün sağlam, Teker ortalı yani her şey düzgün.
Sonra amortisör bacaklarını tartayım dedim sağ taraf 13gr hafif gelince en baştan yağları dengeledim bakalım hava yağmurluydu motoru yeni yıkattım kıyamadım o sebepten deneyemedim ama dener denemez hemen sonucu bildireceğim.
Eğer yine de yaparsa bu sefer süspansiyon yaylarını yer değiştireceğim belki onlarda bir şey vardır.
Önemli not:
Ustaların dediği, motorda bir şey yok caliper rotor yani fren tertibatı solda olduğundan bunu yapabilir. Ama diğer denediğim f 650 gs ler yapmıyor dediğimde seninki dakar süspansiyon ve teker büyük, fark edebilir deniyor.
Eğer başka Dakar sahibi varsa bizi bilgilendirebilir mi? |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|
|