|  Giriş  |  Hemen Üye Ol

www.endurocu.com :: Başlığı Görüntüle - Gidon Sola Dönüyor

Sıkça Sorulan SorularSıkça Sorulan Sorular   AramaArama   Motosiklet GruplarıMotosiklet Grupları   HesabınızHesabınız   Özel Mesajlar (PM)Özel Mesajlar (PM)   GirişGiriş 

Gidon Sola Dönüyor
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> BMW Grubu
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Apn
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: Cum Oca 13, 2012 7:24 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dostum haklı olabilirsin.

Benim motorda 600 ml yağ konuyor. Belkide yaylarda problem olabilir.
Ama aklıma şimdi geldi süspansiyon yağlarını değiştirirken sağ tarafa yağ koyarken yetmemişti farklı marka ile tamamladım. Ondan yapabilir. Birde benim zincirde dediğin gibi boşluk oluştu ve bir iki baklada katlanma var.
Yalnız zincirden ziyade arka tekerin merkez kaçıklığı sorun yapabiliyor.

Kızağa alıp tekneye bakayım süspansiyon yağlarını yeniden koyayım Smile)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor Linkler

Tarih:     Mesaj konusu:

Başa dön
turkizmir
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

MesajTarih: Pts Oca 16, 2012 2:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kesinlikle doğru hareket, haydi kolay gelsin.
bakla katlanması problemi başladıysa bir kere bütün zinciri solvent olmayan bir temizleyici ile, MAZOT olabilir. kısa küt kıl fırça ile temizleme yaparak katlanmaları gözlemleyerek bakımını yapmanı tavsiye ederim, zincirinden eminimki katran karası kir çıkacak, sonra mazotu WD40 ile güzelce temizle zincirden, kuru bir bez vasıtasıylada el yordamı ile zinciri güzelce kurula yağdan arındır. gerekirse biraz tur at bu temizlik işleminden sonra, merkez kaç yardımıyla savursun içindeki pislikleride ve hemde ısınsın zincir.
Sonra zincirin Oringlerini hapsetmeyecek tarzda bir zincir yağı kullanarak yağla ve büyük bir ihtimalle temizlikte nsonra salacak kendini ayarını yeniden yap. Eğer bükülme ve kasılması geçmediyse acilen dğişim vakti gelmiş artık, dişlileri bozmadan yenisine sağlık. Zaten bu şekilde kasıntılı zincir motorun sağlıklı çevirdiği dişliyi tekerleğe doğru aktaramadığı için dalgalanmada yapacak seni yanıltacaktır,sanki motorun içinde sorun varmış gibi algılamanada sebep olacak.
haydi kolay gelsin.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
turkizmir
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

MesajTarih: Pts Oca 16, 2012 3:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kesinlikle doğru hareket, haydi kolay gelsin.
bakla katlanması problemi başladıysa bir kere bütün zinciri solvent olmayan bir temizleyici ile, MAZOT olabilir. kısa küt kıl fırça ile temizleme yaparak katlanmaları gözlemleyerek bakımını yapmanı tavsiye ederim, zincirinden eminimki katran karası kir çıkacak, sonra mazotu WD40 ile güzelce temizle zincirden, kuru bir bez vasıtasıylada el yordamı ile zinciri güzelce kurula yağdan arındır. gerekirse biraz tur at bu temizlik işleminden sonra, merkez kaç yardımıyla savursun içindeki pislikleride ve hemde ısınsın zincir.
Sonra zincirin Oringlerini hapsetmeyecek tarzda bir zincir yağı kullanarak yağla ve büyük bir ihtimalle temizlikte nsonra salacak kendini ayarını yeniden yap. Eğer bükülme ve kasılması geçmediyse acilen dğişim vakti gelmiş artık, dişlileri bozmadan yenisine sağlık. Zaten bu şekilde kasıntılı zincir motorun sağlıklı çevirdiği dişliyi tekerleğe doğru aktaramadığı için dalgalanmada yapacak seni yanıltacaktır,sanki motorun içinde sorun varmış gibi algılamanada sebep olacak.
haydi kolay gelsin.
Başa dön
turkizmir
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

MesajTarih: Sal Oca 24, 2012 1:57 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selam, neler yapıldı varmı bir gelişme?
ben pazar günü amortisörleri söktüm, başlamasıyla bitirmesi 21 dakika sürdü. Amortisör borularını uc uca ekleyince bir tanesi kafadan 2-3 mm açıyor fena seğim yapmış. Ve patlak olan vardı üzerinde çizikler oluşmuş, silinip yeniden sert kromaja ihtiyacı varmış. Bir tane sert kromajcı buldum, ama henüz götüremedin boruları...
sizin kafa sağa sola çekme durumunda son durum nedir?
Başa dön
Apn
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: Sal Oca 24, 2012 10:03 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selamlar Smile

Daha yeni bakabildim süspansiyonlara daha doğrusu birkaç saat önce komple ön takımı söktüm mesnet vs ne varsa kontrol ettim.
Tamda denk gelmiş Smile
Sonuç:
Mesnet sağlam, gidon bilyeleri sağlam, süspansiyon boruları düzgün sağlam, Teker ortalı yani her şey düzgün.
Sonra amortisör bacaklarını tartayım dedim sağ taraf 13gr hafif gelince en baştan yağları dengeledim Smile bakalım hava yağmurluydu motoru yeni yıkattım kıyamadım o sebepten deneyemedim Sad ama dener denemez hemen sonucu bildireceğim.
Eğer yine de yaparsa bu sefer süspansiyon yaylarını yer değiştireceğim belki onlarda bir şey vardır.

Önemli not:
Ustaların dediği, motorda bir şey yok caliper rotor yani fren tertibatı solda olduğundan bunu yapabilir. Ama diğer denediğim f 650 gs ler yapmıyor dediğimde seninki dakar süspansiyon ve teker büyük, fark edebilir deniyor.

Eğer başka Dakar sahibi varsa bizi bilgilendirebilir mi?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adı:

Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green
Seçenekler
Son Mesajı Alıntı Yap

Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.endurocu.com Forum Ana Sayfası -> BMW Grubu Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
3. sayfa (Toplam 6 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Bilgi & Servisler

Foto Galeri

Etiketler

endurocu motosiklet enduro redbull

ikiteker haberler yarışlar geziler

motokros macera kamp festivaller

forumlar xfighters dragyarışları

motogp seatosky supermoto dakar

Twitter

Web sitemizde yayınlanan en son güncel haberler, makale ve duyurulardan anında haberdar olmak için tarayıcınızda anlık bildirimleri etkinleştirebilirsiniz. Bu ücretsiz bir servistir...

Bildirimleri Etkinleştirin

Copyright © 2004, Tüm Hakları Saklıdır

endurocu   endurocu   endurocu   endurocu   endurocu

Ana Sayfa   Üyeler   Yazarlar